Olivia Munn blij met Chanel's anti-bont film


"Ik hoop dat dit meer ontwerpers inspireert om dit voorbeeld te volgen".


Actrice Olivia Munn heeft de bazen van Chanel geprezen omdat dit het volgende modehuis is geworden dat stopt met het gebruik van echt bont en exotische dierenhuiden in hun luxe ontwerpen.

De afgelopen maanden, hebben vertegenwoordigers van Versace, Michael Kors, Gucci, Burberry, en Coach al plannen aangekondigd voor meer diervriendelijke maatregelen, en nu hebben de stafmedewerkers van Chanel hetzelfde voor toekomstige modecreaties aangekondigd.

Een vertegenwoordiger van het merk legt uit dat de beslissing deels is genomen omdat het steeds "moeilijker" wordt om materialen te vinden die voldoen aan hun ethische normen en eisen voor duurzaamheid, en dat het nieuwe verbod ontwerpers de mogelijkheid biedt om "een nieuwe generatie high-end producten te creëren".

De verhuizing is al geprezen door activisten van People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) en nu deelt Olivia haar vreugde over het nieuws op sociale media. "Dit is AMAZING!! @chanel," tweette ze naast een PETA-nieuwsartikel over het initiatief.

Ze plaatste ook een schermafbeelding van het commentaar op Instagram, en zei: "Ik hoop dat dit meer ontwerpers inspireert om dit voorbeeld te volgen".

Dierenliefhebber Olivia heeft lang een beroep gedaan op mode-industrie leiders om het gebruik van bont in hun kleding en eerder gestript af te graven om naakt te poseren voor PETA's 'Ik zou liever naakt gaan dan bont te dragen' campagne in 2011.

Cover Media/Novum Nieuws