'Comebackvideo' van Kevin Spacey 4,5 miljoen keer bekeken in één dag tijd © BELGA

De youtubevideo waarin Kevin Spacey in de gedaante van zijn 'House Of Cards'-alter ego Frank Underwood zijn comeback lijkt aan te kondigen, heeft in amper 24 uur tijd 4,5 miljoen views verzameld.


Het filmpje - "Let Me Be Frank" getiteld - werd maandag gedeeld op het officiële Twitteraccount van Spacey. In het youtubefilmpje verdedigt de acteur zich tegen de #MeToo-beweging, hekelt hij de onjuiste informatie rond zijn persoon en roept hij de kijkers op om kritisch om te gaan met de berichtgeving rond zijn zaak. Hij doet dat in de kenmerkende onderkoelde en uiterst berekende stijl van zijn personage Frank Underwood uit de populaire tv-serie 'House Of Cards', waar hij ook naar verwijst.

Het filmpje kwam online op de dag dat bekend raakte dat Spacey officieel in verdenking gesteld zou worden voor seksueel geweld tegen een tiener in 2016 in de buurt van de Amerikaanse stad Boston. Spacey wordt door verschillende andere mannen beschuldigd van ongewenste intimiteiten. De eerste die met zijn verhaal naar buiten kwam was acteur Anthony Rapp, die zei dat hij als 14-jarige lastiggevallen werd door de acteur. Spacey werd ontslagen uit de reeks 'House Of Cards', waarin hij het hoofdpersonage vertolkte, en geknipt uit de reeds afgewerkte versie van de film 'All The Money In The World', waarin hij werd vervangen door Christopher Plummer.