Netflix vraagt om de "Bird Box Challenge" niet na te spelen © BELGA

Het streamingplatform Netflix vraagt fans van "Bird Box" om de scènes van de nieuwe thriller niet te imiteren. Op sociale media doen filmjes de ronde waarin (vooral Amerikaanse) mensen geblinddoekt rondlopen onder het mom van de "Bird Box Challenge".


De "Bird Box Challenge" is geïnspireerd door de pas uitgekomen Netflix-film met Sandra Bullock. Ze speelt daarin een radeloze moeder die met haar kinderen overleeft in een post-apocalyptische wereld waarin bovennatuurlijke wezens heersen. Wie buitenkomt, moet zijn ogen bedekken. Ieder die toch zijn ogen opent, raakt in de greep van de mysterieuze wezens en sterft onder gruwelijke omstandigheden.

Ondanks het succes van de film raadt het streamingbedrijf fans af om mee te doen aan de "Bird Box Challenge". "Ongelooflijk dat we dit moeten zeggen, maar: doe jezelf géén pijn met de Bird Box Challenge! We weten niet hoe deze trend is begonnen en we waarderen alle fans, maar de hoofdrolspelers willen dat jullie niet in het ziekenhuis eindigen", schrijft het streamingplatform op Twitter.

"Bird Box" is sinds twee weken te bekijken op Netflix en heeft al het record van aantal Netflix-kijkers op een week gebroken met 45 miljoen mensen.