"The Best of Dorien B." met Jelle De Beule in première op filmfestival Rotterdam © BELGA

"The Best of Dorien B.", het speelfilmdebuut van Anke Blondé, is geselecteerd voor het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR), dat van 23 januari tot 3 februari loopt, zo heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds meegedeeld. Het komische drama met Kim Snauwaert en Jelle De Beule in de hoofdrollen zal in Rotterdam in wereldpremière gaan en opent er de Big Screen Competition.


"The Best of Dorien B." gaat over een vrouw die alles heeft om gelukkig te zijn (een succesvolle man, twee schattige kinderen en een dierenartsenpraktijk vol kleine huisdieren), maar begint te twijfelen wanneer ze haar ouders betrapt op jarenlang overspel en haar man wel erg close blijkt met een collega, meldt het VAF. Hoofdrolspelers Kim Snauwaert en Jelle De Beule maken hun debuut op het grote scherm. Belangrijke bijrollen zijn voor Katelijne Verbeke, Wine Dierickx en Dirk van Dijck. Kinepolis Film Distribution brengt de film in september van dit jaar in de Belgische zalen.

Ook "Coureur" van Kenneth Mercken, "Van ver staat het stil" van Eva van Tongeren en "A Punk Daydream" van Jimmy Hendrickx zullen op het filmfestival te zien zijn. Deze drie films en "The Best of Dorien B." kregen steun van het VAF/Filmfonds. Daarnaast worden in Rotterdam een aantal coproducties met Vlaanderen vertoond, waaronder de documentaires "Transnistra" (met Clin d'oeil films als Vlaamse partner) en "Another Day of Life" (gecoproduceerd door Walking The Dog).