Gewezen Pixar-baas John Lasseter benoemd tot hoofd Skydance Animation © BELGA

John Lasseter, de voormalige artistiek leider van Disney Animation en Pixar, wordt het nieuwe hoofd van Skydance Animation. Dat meldt het Amerikaanse vakblad Variety. Lasseter stapte op in juni vorig jaar bij de entertainmentgigant na beschuldigingen van seksuele intimdatie.


Lasseter, hij viert binnen drie dagen zijn 62ste verjaardag, was in gesprek met verschillende grote Hollywoodstudio's en technologiebedrijven, waarondere Warner Bros. De studio' en bedrijven waren echter niet tuk om met hem samen te werken omdat Lasseter, een van de oprichters van het inmiddels door Disney Animation overgenomen Pixar, uit de studio van de Muis verdreven werd in de nasleep van een schandaal rond seksuele intimidatie.

Volgens Variety heeft Lasseter nu dus een deal gesloten met Skydance Animation, een studio die pas in 2017 is opgericht. Als de regisseur van "Toy Story" en "Cars" succesvol is bij Skydance, zal hij een van de eerste grote Hollywoodtenoren en -figuren zijn die een comeback maakt in de woelige #MeToo en Time's Up-tijden.

In een brief aan het personeel waarin de aanwerving werd aangekondigd, prees Skydance Media CEO David Ellison Lasseter als een "industrie-visionair", maar hij gaf ook uitgebreid uitleg waarom het bedrijf Lasseter een tweede kans wil geven. Volgens Ellison had het bedrijf externe adviseurs in dienst genomen om de beschuldigingen tegen Lasseter te onderzoeken.