Binnenkort een tweede Kuifje-film van het duo Jackson-Spielberg © BELGA

Fans van Kuifje, de stripfiguur die dit jaar 90 jaar bestaat, mogen zich verheugen op nieuw werk over de wereldberoemde fictieve reporter. Het duo Peter Jackson en Steven Spielberg zou niet alleen opnieuw zijn schouders zetten onder een film over Kuifje, maar er is misschien ook een nieuw stripalbum gepland. Dat heeft de hoofdredacteur van uitgeverij Casterman vandaag verklaard op nieuwszender Franceinfo.


Er is afgelopen maand een contract afgesloten voor een vervolg op de eerste Kuifje-film "Het geheim van de eenhoorn" uit 2011, bevestigde hoofdredacteur Benoît Mouchart. Deze keer zullen de heren Jackson en Spielberg de rollen omkeren: Peter Jackson produceert terwijl Spielberg de regie in handen neemt.

Over het scenario zijn nog geen beslissingen genomen, maar er zijn verschillende denkpistes. "Misschien maken we een mix van 'De scepter van Ottokar' en 'De zaak Zonnebloem'", speculeert Mouchart. "Wanneer je een trilogie maakt in Hollywood, is de tweede film altijd wat donkerder. Een bewerking van het verhaal van 'De scepter van Ottokar' ligt dus binnen de mogelijkheden."