Ex-Miss België Romanie Schotte belooft date aan 10.000ste volger © BELGA

Romanie Schotte is het slachtoffer geworden van een hacker. Onlangs verdwenen plots haar duizenden volgers, maar ondertussen heeft ze haar Instagram-account terug. Om haar vorige aantal volgers terug te bereiken, hangt ze er nu een leuke uitdaging aan vast.


Afgelopen zondag merkte Romanie Schotte dat ze plots niet meer op haar eigen Instagram-profiel kon inloggen. Een hacker had haar paswoord veranderd en haar profiel gedeactiveerd. "Als ik het opzocht, zag ik mijn profielfoto wel nog. Maar er stond bij dat ik geen volgers had en zelf ook geen mensen volgde", vertelt ze in Het Nieuwsblad.

De 21-jarige schone, die in 2017 verkozen werd tot knapste vrouw van het land, zag zo haar 14.100 volgers in het niets opgaan. Geen pretje, aangezien een groot deel van haar inkomsten uit haar Instagram-activiteiten voortkomen. "Uiteraard was ik even in alle staten. De meeste van mijn jobs als model en sponsoring komen via dat platform. Gelukkig begrijpen mijn sponsors de situatie, maar het wordt zo moeilijker om nieuwe contacten te leggen. Bovendien zit ik midden in de blok en heb ik morgen mijn tweede examen. Dit kon dus niet slechter vallen", klinkt het.

Met dank aan een Antwerps bedrijfje kreeg ze haar Instagram-profiel terug. De knappe brunette hoopt nu zo snel mogelijk weer aan haar oorspronkelijk aantal volgers te geraken. Daarvoor heeft ze nu een originele uitdaging bedacht. Haar tienduizendste Instagram-volger mag immers op date met haar. "Laat ons er een uitdaging aan vast hangen. Met de tienduizendste volger op mijn nieuwe profiel ga ik op date", zegt ze lachend.