Presenteren 'The Avengers' dit jaar de Oscars? © BELGA

Nu acteur Kevin Hart heeft bekendgemaakt dat hij niet wil opdraven als gastheer voor de Oscarceremonie van volgende maand, zou de Academy als alternatief de cast van 'The Avengers' op het oog hebben. Dat beweert althans The Hollywood Reporter te weten.


Kloppen de geruchten, dan zou het de eerste keer zijn sinds 1989 dat de prestigieuze uitreikingsceremonie niet door één gastheer, maar door een team wordt gepresenteerd. Toen viel die eer producer Allan Carr en regisseur Jeff Margolis te beurt.

Voor dit jaar zou de Academy of Motion Picture Arts and Sciences de cast van 'Avengers: Infinity War' willen strikken. Het superheldenteam wordt al jarenlang vertolkt door een grote sterrencast, met onder meer Robert Downey Jr. als Iron Man. Vier jaar geleden bestegen al eens vijf acteurs uit 'The Avengers' gezamenlijk het podium om een award te presenteren. Naast Downey Jr. verschenen toen Chris Evans (Captain America), Samuel L. Jackson (Nick Fury), Jeremy Renner (Hawkeye) en Mark Ruffalo (Hulk) op de planken.

Het is nog niet duidelijk welke sterren de Academy dit jaar precies op het oog heeft. 'Infinity War', een van de recentste films in de langlopende Avengers-franchise, verscheen in april van afgelopen jaar in de zalen. Naast oudgedienden als Downey Jr., Evans, Ruffalo, Chris Hemsworth en Scarlett Johansson was voor het eerst ook de populaire Brit Benedict Cumberbatch in de filmserie te zien.

Slaagt de Academy er niet in om met de groep een akkoord te bereiken of om een andere presentator te vinden, dan dreigen de Oscars in februari voor het eerst in dertig jaar zonder gastheer te vallen. De jaarlijkse uitreiking moet dan met wisselende beroemdheden worden gevuld.

De 91ste uitreiking van Academy Awards vindt plaats op 24 februari in het Dolby Theatre in Hollywood. Op 22 januari worden de nominaties bekendgemaakt.