Miss België op zoek naar opvolgster van Angeline Flor Pua © BELGA

In het Plopsa Theater in De Panne streven morgen 30 meisjes naar de titel van "mooiste van het land". Miss België 2018 Angelina Flor Pua geeft dan haar kroontje door. Het wordt een jubileumeditie, want Miss België mag 90 kaarsjes uitblazen.


De Antwerpse Angelina Flor Pua is bezig aan haar laatste dagen als Miss België en dus gaat organisatrice Darline Devos op zoek naar een opvolgster. De voorbije vier jaar ging het kroontje drie keer naar Antwerpen met vorig jaar Flor Pua, Lenty Frans in 2016 en Annelies Törös in 2015. De West-Vlaamse Romanie Schotte stak er nog tussen in 2017. De laatste Waalse winnares was Noémie Happart, in 2013.

West-Vlaanderen heeft met zes kandidaten één kans op vijf om de nieuwe Miss België te leveren, Antwerpen heeft vijf kandidaten. Brussel heeft met hostess Melissa Ghyssels slechts één kandidaat. Wallonië levert twaalf kandidaten, van wie de meesten uit de provincie Luik komen. Nog nooit was Luxemburg aan het feest, en daar kan enkel Yulia Chernyshkova, de enige kandidate uit die provincie, verandering in brengen.

De oudste kandidate is de 25-jarige eventmanager Aline Elsermans, de jongste is Rama Diallo uit Charleroi. Zij wordt in december 2019 18.

Miss België viert morgen de 90ste verjaardag, en die verjaardag zal als een rode draad doorheen de show lopen. De presentatie is dit jaar niet in handen van Véronique De Kock, maar van Virginie Claes. Patrick Ridremont verzorgt de presentatie in het Frans.

Op het podium mogen de gasten Mario Baravecchia en Hot Chocolate verwachten. In de jury zullen opnieuw bekende gezichten zitten, zoals oud-winnaressen en sportmensen, maar voor de rest blijft de samenstelling geheim.

De galashow wordt zaterdag vanaf 20u30 live uitgezonden op Ment TV. Bekijk het waar je ook bent via proximustv.be of de Proximus TV-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!