Zuid-Afrikaanse cineaste blikt biopic over Aretha Franklin in © BELGA

Met de in Zuid-Afrika geboren Liesl Tommy heeft filmstudio MGM na lang zoeken een regisseur gevonden voor 'Respect', een biografische film over de vorig jaar overleden Queen of Soul Aretha Franklin. Dat heeft de Hollywoodstudio gisteren meegedeeld. Al langer was bekend dat actrice Jennifer Hudson in de huid van de legendarische zangeres zal kruipen.


Tommy, tot dusver bekend als toneelregisseuse, blijkt een grote fan van Franklin te zijn. De koningin van de soul was "haar eerste muzikale liefde", zo tweette zij. Franklin "is alles".

De Afro-Amerikaanse zangeres overleed in augustus vorig jaar op 76-jarige leeftijd aan kanker. Nog voor Franklins overlijden had Oscrwinnares Hudson, bekend van 'Dreamgirls', duidelijk gemaakt dat zij ooit de rol van de soulzangeres wou spelen.

Het scenario van de biopic is geschreven door Callie Khouri, die eerder al het script voor de klassieker 'Thelma and Louise' neerpende. De film wil het leven van Franklin brengen van haar kindertijd in het kerkkoor tot haar hoogtepunt als Grammy-winnende superster. Muziekproducent Harvey Mason Jr., die zowel met Franklin als met Hudson heeft samengewerkt, is aan boord van het project als filmproducent.