Miss België 2019 - "Elena is een ruwe diamant" © BELGA

De organisatie van Miss België, met name organisatrice Darline Devos, is tevreden met Miss België, de Antwerpse Elena Castro Suarez. Dat zei ze meteen na afloop van de galashow in het Plopsa Theater in Adinkerke.


"Ze was niet meteen mijn nummer één, maar ze presteerde doorheen de competitie toch heel goed, ook vanavond", aldus Devos. "De punten lagen heel dicht bij elkaar. Dat de titel opnieuw naar Antwerpen gaat is echt toeval. Ook dit jaar is de eerste eredame uit Namen en de tweede uit Antwerpen. Dat lijkt heel goed op vorig jaar, maar het is echt toeval."
Devos kent heel wat kwaliteiten van haar nieuwe miss. "Elena is een heel eenvoudig, vriendelijk, sociaal meisje. Ze is heel lief voor andere mensen. Elena is net zoals Angeline een ruwe diamant", aldus Devos. De 18-jarige Elena Castro Suarez was ook Miss Charity.
Normaal gaat zij ook naar Miss World . "Het is de gewoonte dat Miss België naar Miss World gaat. Ze heeft alleszins de kwaliteiten om mee te strijden bij de Miss World. Het hangt af van de data. Elodie Duchesne kan evengoed naar Miss Universe gestuurd worden."
"Dit is echt geweldig en schitterend", zo reageerde de kersverse miss. "Iedereen was heel sterk. Ik had misschien net dat beetje extra. Ik zal België alleszins goed vertegenwoordigen. Ik ben ook Miss Charity en wil dat gaan waarmaken het komende jaar. Antwerpen staat er alleszins nog altijd", aldus Elena, die de vierde Antwerpse Miss België wordt in vijf jaar tijd.