Childish Gambino, het muzikale alter ego van de Amerikaanse comedian Donald Glover, en de Amerikaanse zangeres Lady Gaga hebben de meeste prijzen in de wacht gesleept bij de uitreiking van de 61ste Grammy Awards. Die vond gisteren plaats in Los Angeles. De Amerikaanse rapper Kendrick Lamar maakte zijn favorietenrol niet waar.


Childish Gambino sleepte drie awards in de wacht. Hij won de prijs voor Beste Nummer, Beste Opname en Beste Samenwerking voor een Rapnummer voor de protestsong "This Is America". Lady Gaga won dan weer in de categorieën Beste Solo Performance ("Joanne"), Beste Duo/Groep Performance samen met Bradley Cooper("Shallow"). "Shallow", het nummer dat geschreven is voor de film "A Star Is Born", won ook de prijs voor Beste Nummer geschreven voor Visuele Media.

De 23-jarige Britse zangeres Dua Lipa werd verkozen als Revelatie van het Jaar. Album van het Jaar ging naar "Golden Hour" van de Amerikaanse countryzangeres Kacey Musgraves. Andere winnaars zijn onder meer Ariana Grande (Beste Pop Vocaal Album voor "Sweetener"), Drake (Beste Rapnummer voor "God's Plan"), Cardi B (Beste Rapalbum voor "Invasion of Privacy") en Arctic Monkeys (Beste Alternatieve Muziek Album voor "Tranquility Base Hotel & Casino").

Favoriet Kendrick Lamar kon slechts één van zijn acht nominaties verzilveren, maar ook niet helemaal. Hij moest de award voor Beste Rap Performance delen met Anderson .Paak.

In totaal werden in 84 categorieën prijzen uitgereikt.