Film van eigen bodem: Dode Hoek nu beschikbaar met de Movies & Series Pass © KFD

Een straffe politiethriller van de Molenbeekse filmmaker Nabil Ben Yadir, met Peter Van den Begin, Jan Decleir en Ruth Becquart. Nu beschikbaar met de Movies & Series Pass van Proximus TV.


Peter Van den Begin stapt in Dode Hoek in de schoenen van Jan Verbeeck, een compromisloze politiecommissaris van de Antwerpse drugsbrigade. Hij is als 'Mr Zero Tolerance' ongemeen populair en berucht bij de bevolking en in de media. Het land staat dan ook in rep en roer wanneer hij aankondigt dat hij de politie verlaat om zich, net vóór de verkiezingen, aan te sluiten bij de extreemrechtse partij VPV, met Jan Decleir als Voorzitter.

Op zijn laatste dag als politieman leidt een onderzoek hem naar Charleroi waar een inval in een drugslaboratorium een reeks onvoorzienbare en fatale gebeurtenissen in gang zet. Zijn verleden presenteert hem enkele rekeningen…
 
Naast Peter Van den Begin en Jan Decleir zie je onder meer Ruth Becquart, Soufiane Chilah, Jurgen Delnaert, Bert Haelvoet, Tibo Vandenborre en Mathijs Scheepers.
 
Dode Hoek is Ben Yadirs derde langspeler, na Les Barons en La Marche. Een straffe politiethriller met een donker, beklemmend sfeertje, mooi camerawerk en uitstekende acteerprestaties. Peter Van den Begin en Soufiane Chilah schitteren als de commissaris en zijn rechterhand.

De film kreeg vorig jaar drie nominaties op de Magrittes du Cinéma, de filmprijzen in Franstalig België. Soufiane Chilah wist zijn nominatie te verzilveren in de categorie ‘beste mannelijke belofte’.
 
Dode Hoek is nu gratis beschikbaar voor abonnees van de Movies & Series Pass van Proximus TV.

Nog geen abonnement? Abonneer je via kanaal 13 van Proximus TV. De eerste maand is gratis!
Tip: voor Tuttimus-klanten is de Movies & Series Pass inbegrepen.