A United Kingdom: een lovestory die een land op zijn grondvesten deed trillen © Isopix

‘A United Kingdom’ vertelt het ongelooflijke en waargebeurde liefdesverhaal van een Afrikaanse prins die verliefd wordt op een Britse vrouw, en verbannen wordt naar Londen. Nu in de Movies & Series Pass van Proximus TV.


Londen, net na de Tweede Wereldoorlog. Seretse Khama (David Oyelowo), de nakomeling van een Afrikaanse koninklijke familie en troonopvolger van het latere Botswana, studeert in Oxford. Hij ontmoet er de Britse kantoorbediende Ruth Williams (Rosamund Pike). Het is liefde op het eerste gezicht, maar hun relatie en huwelijkeplannen stoten op veel verzet. Probleem: hij is zwart, zij blank.
Zijn familie heeft het niet zo voor blanke Britten en adviseert hem afstand te doen van de troon. Haar vader ziet een zwarte schoonzoon niet zitten en dreigt haar te onterven. Zelfs de Britse en Zuid-Afrikaanse regeringen moeien zich met de zaak. Het idee van een biraciaal echtpaar dat regeert in een buurland van de republiek waar net de Apartheid werd ingevoerd … ondenkbaar.
 
A United Kingdom is gebaseerd op het boek ‘Colour Bar’ van Susan Williams en vertelt een waargebeurd, bijzonder verhaal. De regie is in handen van Amma Asante, die eerder Belle en A Way of Life afleverde. De hoofdrollen worden schitterend vertolkt door David Oyelowo en Rosamund Pike.
 
A United Kingdom’ is nu gratis beschikbaar voor abonnees van de Movies & Series Pass van Proximus TV.

Nog geen abonnement? Abonneer je via kanaal 13 van Proximus TV. De eerste maand is gratis!
Tip: voor Tuttimus-klanten is de Movies & Series Pass inbegrepen.