Vier van 24 Oscars worden niet op televisie uitgereikt © BELGA

De Oscars voor beste camerawerk, beste montage, beste live-actionkortfilm en beste make-up worden dit jaar niet uitgereikt tijdens de televisieuitzending van de 91ste Academy Awards, meldt Variety. De vier laureaten ontvangen hun prijs tijdens het reclameblok van de uitzending. Dat heeft Academy-voorzitter John Bailey via een brief bevestigd aan de leden van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences.


De uitreiking van de vier gouden beeldjes kan wel via Oscar.com gevolgd worden, bevestigt Bailey.

Deze opmerkelijke beslissing kadert in een plan om de uitzending van de Oscars niet langer dan 3 uur te laten duren. De voorzitter eist daarom dat de winnaars zich wat actiever opstellen tijdens de ceremonie. "Als je wint, treuzel dan niet en haast je naar het podium. Laat het publiek zien hoe graag je de prijs in ontvangst wil nemen", beklemtoont Bailey. In totaal krijgen de winnaars elk 90 seconden de tijd om zich naar het podium te reppen en de prijs in ontvangst te nemen.

Vandaag is het de laatste dag dat leden van de Academy kunnen stemmen voor de winnaars. De Oscar-ceremonie zal dit jaar op maandagnacht 25 februari om 2 uur (Belgische tijd) worden uitgezonden.