'Trio' vanaf morgen te zien in de cinema © BELGA

Vanaf morgen kan de Vlaamse film 'Trio' in de bioscoopzalen bekeken worden. De hoofdrolspelers Ruth Beeckmans, Bruno Vanden Broecke en Matteo Simoni stelden gisteren de film voor in Kinepolis Antwerpen.


De naam 'Trio' blijkt alvast goed gekozen te zijn. Het acteursdrietal Beeckmans, Simoni en Vanden Broecke (op foto te zien op de set van 'Safety First' met collega Ben Segers) nam niet alleen de volledige productie in handen, de drie zijn bovendien de enige acteurs in de prent. Hun personages wagen zich daarbovenop nog eens aan een ander soort triootje.

De film volgt namelijk het verhaal van Wim (Vanden Broecke), boekhouder, neuroot en eenzaat die al een tijdje met een depressie worstelt. Zijn halfbroer en tegenpool Gert (Simoni) probeert hem op te beuren met een niet zo alledaags cadeau. Lise (Beeckmans), een grofgebekte escorte, maakt in Wim lang verloren gevoelens los. Er onstaat echter een rivaliteit tussen de broers wanneer ook Gert geïntrigeerd geraakt door Lise.

De film, die vanaf morgen in de cinema loopt, is gebaseerd op theaterstuk 'Hechten' van Stefaan van Brabandt. Simoni, Beeckmans en Vanden Broecke toerden enkele jaren terug door het land met het theaterstuk. Daar borrelde het idee voor het maken van een film op.