De Amerikaanse actrices Felicity Huffman ("Desperate Housewives") en Lori Loughlin ("Fuller House") zijn vandaag in verdenking gesteld in een zaak van smeergeld dat aan tussenpersonen betaald werd om hun kinderen te kunnen inschrijven in prestigieuze universiteiten.


Volgens de akte van beschuldiging vervalsten de tussenpersonen de dossiers van de kinderen, waaronder examenresultaten, zodat ze toegelaten zouden worden tot de universiteiten. De tussenpersonen deden dat voor rekening van cliënten met prestige, onder wie de twee actrices.

Het kopstuk van het netwerk, William Singer, werd onder meer aangeklaagd voor afpersing en witwasoperaties. Hij zou deze namiddag voor een magistraat schuldig pleiten.

De criminele organisatie zou in totaal 25 miljoen dollar gekregen hebben van ouders die hun kinderen in gerenommeerde universiteiten als Yale, Georgetown, Stanford, USC, de universiteit van Texas, UCLA en Wake Forest wilden krijgen. In totaal werden 33 ouders in verdenking gesteld omdat ze een beroep deden op de diensten van William Singer.

"Er mag geen afzonderlijk toelatingssysteem voor welgestelde personen zijn en (...) er mag ook geen verschillend gerechtelijk systeem zijn", zei federaal procureur Andrew Lelling op een persconferentie in Boston.