Kim Kardashian betaalt 5 jaar lang huur van ex-gevangene © BELGA

Een ex-gevangene die vanwege zijn achtergrond niet in aanmerking kwam voor een huis, heeft hulp gekregen van Kim Kardashian. De realityster wilde helpen nadat ze over zijn verhaal had gelezen en betaalt de komende vijf jaar de huur van Matthew Charles.


Volgens Country Music Television nam Kardashian contact op met Matthew nadat ze een verhaal had gelezen over zijn huisvestingsproblemen. "Hij was overdonderd door haar aanbod. Haar vrijgevigheid heeft zijn leven veranderd", aldus een producer van de zender tegenover Us Weekly.

Matthew werd in 2016 vrijgelaten nadat hij er 20 van zijn 35 jaar lange celstraf op had zitten. Twee jaar later besloot een rechtbank dat hij de rest van de straf, die hij kreeg voor wapenbezit en drugshandel, toch moest uitzitten.

Volgens Us Weekly besprak Kardashian zijn zaak met president Trump tijdens één van haar bezoeken aan het Witte Huis. De man kwam afgelopen januari opnieuw op vrije voeten.

Matthew heeft op Facebook laten weten dat de realityster geen publiciteit wilde voor haar actie. "Maar dit is te mooi om niet te delen, mijn hart klapt bijna uit elkaar van het geluk", schrijft hij.