"Bart De Pauw blijft de top als televisiemaker in Vlaanderen" © BELGA

Sinds Bart De Pauw vorig jaar in opspraak raakte wegens grensoverschrijdend gedrag, zijn er weinig collega's en vrienden die publieke uitspraken willen doen over de 50-jarige televisiemaker. Eén uitzondering is acteur Tom Audenaert, die in het verleden meerdere keren samenwerkte met De Pauw. "Bart is en blijft de top als televisiemaker in Vlaanderen", zegt Audenaert in een interview met HUMO.


In het interview noemt de acteur Bart De Pauw "zijn idool". "Ik voel me thuis in zijn verbeeldingswereld en speel zijn werk dan ook enorm graag. Ondanks alle commotie die er rond zijn persoon is ontstaan, blijf ik hem een televisiemaker van de bovenste plank vinden", klinkt het.

De acteur meent ook dat niet alleen Bart De Pauw zelf zwaar gestraft is, maar dat ook zijn gezin heeft gedeeld in de straf. "Je kunt je niet inbeelden door welke hel zij wellicht zijn moeten gaan. En dan zijn er nog de mensen die voor zijn fantastische productiehuis werkten en dat nu niet meer kunnen doen", aldus Audenaert.

De acteur blijft De Pauw steunen, wat ook de uitkomst van het lopende onderzoek is. "Ik hoop dat hij snel weer aan de slag kan, hij is ondertussen genoeg gestraft. Het is toch doodzonde dat zo'n talent niets meer zou kunnen maken? Hij mag me morgen bellen om mee te doen aan iets wat hij gemaakt heeft. Ik hoef zijn scenario zelfs niet vooraf te lezen, ik vertrouw hem blindelings."