Digitaal tv-kijken krikt aantal kijkers 'Leaving Neverland' met helft op © BELGA

Zeven dagen na de uitzending van de documentaire 'Leaving Neverland' op Canvas is via digitale tv het aantal kijkers nog eens met de helft verhoogd. Dat blijkt uit nieuw cijfermateriaal dat de VRT vandaag bekendmaakte.


In de bijna vier uren durende HBO-documentaire vertellen twee mannen dat ze in hun jeugd door 'King of pop' Michael Jackson zijn misbruikt. De documentaire werd vorige week vrijdagavond live op Canvas door gemiddeld 260.715 tv-kijkers gevolgd. Zeven dagen na de uitzending zijn via uitgesteld kijken nog eens de helft kijkers bijgekomen. Het aantal videostarts op VRT NU verdubbelde bijna van ruim 100.000 (tot zondagavond) tot nu 192.922.

Live kijken was goed voor gemiddeld 52 pct van het totale kijkcijfer. Uitgesteld kijken op de dag van de uitzending was goed voor 16 pct van het totale kijkcijfer en later uitgesteld kijken (tot een week na uitzending, live+7) droeg 32 pct van het totale kijkcijfer bij. "De impact van de documentaire wordt opnieuw onderstreept door de nieuwe cijfers van het uitgesteld kijken", concludeert de VRT.