Disney keert zijn kar en stelt eerder ontslagen James Gunn opnieuw aan als regisseur van 'Guardians Of The Galaxy 3' © BELGA

Coup de théâtre in het Disney-hoofdkwartier: de filmstudio stelt de in ongenade gevallen James Gunn opnieuw aan als schrijver-regisseur van 'Guardians Of The Galaxy 3', zo kondigt entertainmentmagazine Deadline aan. Gunn werd in juli vorig jaar de laan uitgestuurd nadat oude, door hem verstuurde twittermoppen over pedofilie opgedoken waren. De opnames voor 'Guardians Of The Galaxy 3' waren toen in volle gang. De voltallige cast en een massa fans schaarden zich achter Gunn.


Nadat Gunn, die de eerste twee 'Guardians Of The Galaxy'-films schreef en regisseerde, de laan uitgestuurd werd betuigde de hele cast - bestaande uit onder anderen Chris Pratt, Zoe Saldana, Bradley Cooper, Vin Diesel en Dave Bautista - openlijk zijn steun aan de regisseur in een open brief, met de vraag om de filmmaker opnieuw aan te stellen. Ook fans voerden de druk op met een petitie en de boodschap naar Disney om de beslissing te heroverwegen. Enkele maanden geleden leek Disney dan toch oren te hebben naar dat verzoek.

Het besluit om Gunn opnieuw aan te nemen is volgens Deadline immers maanden geleden al genomen. Ondanks geruchten dat 'Thor: Ragnarok'-regisseur Taika Waititi het project zou overnemen na het ontslag van Gunn, is de zoektocht naar een andere regisseur voor 'Guardians of the Galaxy 3' nooit echt van de grond gekomen - misschien net omdat Disney Gunn nog een tweede kans gunde.

De baas van Walt Disney Studios, Alan Horn, heeft zijn kar naar verluidt gekeerd na publieke verontschuldigingen van Gunn en enkele persoonlijke gesprekken met de regisseur, die inmiddels al getekend had voor de sequel van 'Suicide Squad'. Daardoor kon Gunn pas na de voltooiing van 'Suicide Squad 2' opnieuw voor 'Guardians Of The Galaxy 3' aan de slag.

Het derde deel van 'Guardians of the Galaxy' zou volgens de oorspronkelijke planning in 2020 moeten verschijnen.