De week in showbizzland

De week in showbizzland © -

Kwatongen beweren dat Ann Lemmens niet vies is van een beetje partijdigheid in 'The Voice', De Lau is het beu dat ze zijn zus een kalf noemen en spuwt zijn gal, Madonna is verontwaardigd omdat ze geen VIP-behandeling kreeg op de luchthaven in Malawi en Chris Dusauchoit stak in zijn Studio Brussel-tijd wel eens een plaatje van Clouseau tussen de deur. Het showbizznieuws van de week lees je hier!

'De Lau' is de kritiek op Astrid beu

'De Lau' is de kritiek op Astrid beu © photonews

‘Die azijnpissers hebben het recht niet om Astrid als een kalf af te schilderen. Dat ben ik beu. Wie denken ze wel dat ze zijn? En altijd maar zagen dat 'Astrid in Wonderland' inhoudsloos is! Het is gewoon een programma waar mensen graag bij wegdromen', foeterde ‘de Lau’ toen hem werd gevraagd wat hij denkt van de kritiek die z’n zus te slikken krijgt. 'Ik denk trouwens dat het Engels van de Vlamingen er ook wel op is vooruitgegaan door ons’, voegt hij er lachend aan toe. Miss Bryan zelf blijft nuchter: 'Ach ja, die kritiek heeft me harder gemaakt. Al is het wel even slikken als je merkt dat de jaloezie de kop opsteekt, zelfs onder je eigen vrienden. Maar ik denk dat dat ‘the price you have to pay’ is, besluit ze.

'An Lemmens is partijdig in The Voice'

'An Lemmens is partijdig in The Voice' © photonews

Toen An Lemmens haar favoriete Belgische platen mocht aankondigen, moesten ze bij Studio Brussel even slikken: ze zette namelijk Mathijs, een kandidaat uit 'The Voice van Vlaanderen', in haar top-3. Bij de fans van de talentenjacht werd al gefluisterd dat ze haar sympathie voor de metalzanger moeilijk onder stoelen of banken kan steken, terwijl ze de show zelf presenteert. ‘Zeg An, laat je hier nu merken dat je een favoriet hebt bij The Voice? Mag dat?’ vroeg Roos Van Acker haar. 'Ik heb verschillende favorieten. Waarmee ik eigenlijk alles en niks gezegd heb. Het gaat trouwens over het nummer 'The Blower's Daughter' en niet over de uitvoerder’, antwoordde An droogweg.

'Chris Dusauchoit zat achter Clouseau-boycot'

'Chris Dusauchoit zat achter Clouseau-boycot' © photonews

‘Twintig jaar geleden werden we geboycot door Chris Dusauchoit, die toen Studio Brussel-presentator was. Telkens er nieuwe singles van Clouseau werden geleverd, stak hij die tussen de studiodeur en trok ze dan keihard dicht. Om één of andere reden had hij een hekel aan onze muziek, en hij was de enige die ons zo fel boycotte. Maar als ze bij StuBru een evenement organiseerden waarvoor ze veel volk wilden lokken, mochten we plots wel komen optreden. Dat deden we uiteraard niet’, vertelt muziekmanager Bob Savenberg in Dag Allemaal. Chantal Pattyn, die toen de radiostudio deelde met Dusauchoit, bevestigt het verhaal: 'Chris bleef een beetje hangen in zijn Led Zeppelin-fase was allergisch voor de liedjes van Koen en co. Er stond een bakje met kapotte Clouseau-cd's bij ons, ja', geeft ze schoorvoetend toe.

Wesley Snipes vrijgelaten

Wesley Snipes vrijgelaten © photonews

Wesley Snipes is weer op vrije voeten. Afgelopen week mocht hij na drie jaar de McKean-gevangenis in Pennsylvania verlaten om de rest van z’n straf thuis uit te zitten. Hij werd in 2008 veroordeeld voor belastingontduiking en bood de rechter toendertijd 5 miljoen dollar als teken van goede wil, maar die wilde een voorbeeld stellen en Snipes draaide de nor in. De acteur bleef zijn onschuld altijd volhouden en gaf misleidende belastingadviseurs de schuld. Dit jaar is hij te zien in de horrorwestern 'Gallowwalker', die werd ingeblikt voor hij de cel in moest.

Ontgoochelde fans vingen geen glimp op van trouwpartij Peter Van de Veire

Ontgoochelde fans vingen geen glimp op van trouwpartij Peter Van de Veire © -

Peter Van de Veire is een paar dagen geleden getrouwd in Aalter, maar dat gebeurde een paar uren later dan voorzien en het gemeentepersoneel hield de lippen stijf op elkaar over het exacte tijdstip. Gevolg: de teleurgestelde fans die hem en zijn vriendin Ilse stonden op te wachten moesten noodgedwongen afdruipen. ‘Ik heb drie uur op de trein gezeten om hier te geraken, maar Peter laat ons letterlijk en figuurlijk in de kou staan. Dat is heel dom, een BV leeft toch door de fans die hij heeft. Excuseer, maar ik moet nu dringend mijn trein naar huis halen’, fulmineerde een vrouw uit Hasselt die eerder ook de huwelijken van Urbanus en Ingeborg meemaakte. Peter Van de Veire loopt niet graag te koop met zijn privéleven en schermt zijn kersverse vrouw goed af voor de pers.

Femke uit 'Thuis' is zeven maanden zwanger

Femke uit 'Thuis' is zeven maanden zwanger © photonews

Actrice Vanya Wellens – Femke uit ‘Thuis’ voor de fans – slaagde er zeven maanden in om haar zwangerschap voor de pers verborgen te houden, maar een paar dagen geleden maakte ze het nieuws dan toch bekend. 'Na zeven maanden kan ik mijn bolle buik echt niet meer verstoppen. Of het een broertje of een zusje gaat worden voor Zita, dat blijft nog twee maanden ons liefste geheim', klinkt het in een persmededeling. Haar eerste dochtertje is ondertussen twee jaar oud.

Lyndsey Pfaff is vastgoedstyliste ... of niet?

Lyndsey Pfaff is vastgoedstyliste ... of niet? © photonews

Jean-Marie Pfaff is de nieuwe zaakvoerder van een vastgoedkantoor, en hij heeft zijn dochter Lyndsey ook aan een job geholpen: zij noemt zich ‘vastgoedstyliste’: da’s volgens haar iemand die huizen verkoopsklaar moet maken. Interieurarchitect Filip Deslee, bekend van het tv-programma 'Huizenjacht', reageert in het blad TVFamilie erg scherp: ‘Een vastgoedstyliste? Dat is weer zo'n titeltje dat bedacht werd door mensen die zich vervelen. Om een échte interieurvormgever of -architect te worden heb je een diploma nodig. Lyndsey zal snel haar plaats in de interieurwereld kennen’, sneert hij.

Aagje Vanwalleghem gaat voor vtm werken

Aagje Vanwalleghem gaat voor vtm werken © photonews

Aagje Vanwalleghem ruilt haar carrière als turnster in voor een job bij vtm. Ze gaat achter de schermen werken bij ‘Belgium’s got Talent’. Aagje, die zwanger is, liet al verschillende keren verstaan dat ze iets in de media wilde doen, en nu gaat die wens dus in vervulling. Ze zal een job als redactrice invullen.

Katja Retsin en Jan Schepens verwelkomen Matisse

Katja Retsin en Jan Schepens verwelkomen Matisse © photonews

Ook al kindervreugde bij Katja Retsin, want zij beviel donderdag van haar derde kindje. De vtm-presentatrice en haar man Jan Schepens zijn de trotse ouders geworden van een zoon, die de naam Matisse kreeg. ‘Matisse werd om 15.13 uur geboren. Hij weegt 2,94 kilogram en is 50 centimeter groot', tweette Katja een paar uur na de geboorte. Het koppel heeft duidelijk iets met de letter M, want ze hebben al twee dochters die Manou en Milla heten.

Gary Hagger zingt over de Rode Duivels ... en riskeert een proces

Gary Hagger zingt over de Rode Duivels ... en riskeert een proces © photonews

Garry Hagger vreest dat hij een proces aan zijn broek krijgt: hij heeft namelijk een liedje geschreven over de Rode Duivels, maar hij kreeg te horen dat zoiets eigenlijk niet mag zonder toestemming. ‘De Rode Duivels zijn een beschermde merknaam. Wie daarmee aan de slag wil, moet de toestemming hebben van de voetbalbond. Onze juridische cel volgt alles nauwgezet op’, vertelt KBVB-woordvoerder Stefan Van Loock  Niet alleen Gary Hagger, ook de Romeo’s en de Antwerpse hiphopformatie Halve Neuro maakten al een nummer over de nationale voetbalploeg. ‘Ik zing uit idealisme, maar moet vrezen voor een rechtszaak. Dat kan toch niet de bedoeling zijn’, aldus Garry. De leden van De Romeo's treden hem bij: ‘De nationale ploeg is toch van iedereen’, menen de olijke heren.

Madonna verontwaardigd omdat ze moest aanschuiven op de luchthaven

Madonna verontwaardigd omdat ze moest aanschuiven op de luchthaven © -

Sterallures zijn een ernstige aandoening, en daar kunnen ze in Malawi van meespreken sinds ze Madonna op bezoek krijgen. De ‘Queen of Pop’ is adoptiemoeder van twee kinderen uit het Afrikaanse land en investeert er in scholen met haar liefdadigheidsproject. ‘Ik ben vastbesloten om de armoede in Malawi op te lossen’, liet ze tijdens haar vorige bezoek horen. Maar bij haar terugkeer bleek dat ze op de luchthaven werd gefouilleerd en moest aanschuiven zoals iedereen. In de krant Daily Telegraph klaagde ze achteraf steen en been omdat ze geen VIP-behandeling kreeg. De president van Malawi reageert kordaat: ‘Akkoord, Madonna is een internationaal bekende zangeres. Maar dat betekent niet dat we haar een staatsbehandeling moeten geven. Trouwens:  ze vertelt overal dat ze scholen bouwt in Malawi terwijl ze enkel bijgedragen heeft aan de bouw van klasjes, en dat past niet’, klinkt het kordaat.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook