Filmtips van de week

Actie, avontuur, komedie: voor elk wat wils op tv deze week!

Filmtips van de week © -

Jumpin’ Jack Flash
 
Terry is een alleenstaande vrouw die als bankbediende werkt. Op een dag ontvangt ze een ongewone computerboodschap onder de codenaam Jumpin' Jack Flash. De noodkreet is afkomstig van een Britse spion, die vastzit in het Oostblok. Hij vraagt haar om het Britse consulaat op de hoogte te brengen ...
 
Komedie van Penny Marshall met Whoopi Goldberg, Stephen Collins, Jonathan Pryce, …
 
vtm, woensdag 7 augustus, 21u45
 
 

Entrapment

Entrapment © -


De legendarische meesterdief Robert 'Mac' MacDougal reist de hele wereld rond. Hij vertoeft in mondaine kringen en logeert in luxueuze hotels, overal waar kostbare kunstwerken en juwelen te vinden zijn. Al die tijd zit Virginia Baker, een undercoververzekeringsagente die zich uitgeeft voor een meesterdievegge, hem achterna. Aan de vooravond van het nieuwe millennium willen ze hun slag slaan …
 
Actiefilm van Jon Amiel met Sean Connery, Catherine Zeta-Jones, Will Patton, Ving Rhames, …
 
Vier, donderdag 8 augustus, 20u30
 

Thunderball

Thunderball © -


Emilio Largo, hoofd van de internationale misdaadorganisatie Spectre, heeft twee atoombommen buitgemaakt. Hij eist 100 miljoen pond in de vorm van diamanten. Als hij zijn zin niet krijgt, wil hij een Amerikaanse of Engelse grootstad met de grond gelijkmaken. James Bond moet de bommen vinden voor het ultimatum verstrijkt.
 
Bondfilm van Terence Young met Sean Connery, Claudine Auger, Adolfo Celi, …
 
Vier, vrijdag 9 augustus, 20u30

Van God Los

Van God Los © -


De zeventienjarige Stan sluit vriendschap met de kleine crimineel Maikel. Als de twee bij een overval in paniek iemand vermoorden, maken ze indruk op het hoofd van de plaatselijke drugsmaffia. Die neemt de jongens onder zijn hoede en ze maken snel carrière als gevreesde criminelen. Dan komt Maikels vriendin Anna erachter met wat voor dubieuze activiteiten ze hun geld verdienen en gaat de bal aan het rollen. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de bende van Venlo.
 
Actiefilm van Pieter Kuijpers met Egbert Jan Weeber, Tygo Gernandt, Angela Schijf, …
Nederland 3, vrijdag 9 augustus, 22u25
 

Traffic

Traffic © -


Robert Wakefield is nog maar pas aangesteld als hoofd van de narcoticabestrijding, wanneer hij ontdekt dat zijn dochter verslaafd is aan heroïne. Ondertussen ontdekt huisvrouw Helena dat haar man een drugsbaron is. In Mexico probeert rechercheur Javier Rodriguez zijn werk te doen, maar met corrupte collega’s is dat geen sinecure.
 
Drama van Steven Soderbergh met Michael Douglas, Catherine Zeta-Jones, Benicio Del Toro, …
2BE, zaterdag 10 augustus, 23u10

Lawrence Of Arabia

Lawrence Of Arabia © -


 In 1916 vochten Engeland en Frankrijk tegen Duitsland in de Eerste Wereldoorlog. Turkije, dat eeuwen lang het Midden-Oosten domineerde, schaart zich aan Duitse zijde. De Britten willen de Arabische stammen onder Turks bestuur te verenigen tot één Arabisch leger om daarmee het Turkse Rijk te verslaan. De jonge luitenant Lawrence moet naar Arabië en besluit daar om op eigen initiatief de Arabische opstand te leiden.
 
Avonturenfilm van David Lean met Peter O’ Toole, Alec Guinness, Omar Sharif, …

Eén, zondag 11 augustus, 13u30
 

Indiana Jones And The Last Crusade

Indiana Jones And The Last Crusade © -


Indiana Jones' vader is spoorloos verdwenen tijdens zijn zoektocht naar de Heilige Graal. Antiekverzamelaar Donovan nodigt Indiana uit naar Venetië om de Graal én zijn vader terug te vinden. Hun enige leidraad zijn de notities die vader Jones maakte. Dokter Elsa Schneider is bereid om hen te helpen.
 
Avonturenfilm van Steven Spielberg met Harrison Ford, Alison Doody, Sean Connery, …

Vier, maandag 12 augustus, 20u30

Triangle

Triangle © -


Een gezelschap maakt een exclusieve boottocht door de mysterieuze Bermudadriehoek. Ze komen in noodweer terecht en moeten overstappen op een ander schip. De klok blijkt daar stil te staan en Jess, één van de opvarenden, heeft het vermoeden dat ze al eens eerder op de boot was …
 
Thriller van Christopher Smith met Melissa George, Liam Hemsworth, Rachael Carpani, ...
2BE, dinsdag 13 augustus, 20u35
 
 
 

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook