Filmtips van de week

Welke films mag je de komende dagen niet missen op tv?

Filmtips van de week © -

Law Abiding Citizen

Clyde Shelton moet toezien hoe zijn vrouw en zijn dochter op brutale wijze worden verkracht en vermoord door een bende criminelen. Een paar maanden later krijgt één van de daders de vrijspraak. Shelton zint op wraak. Hij wil de vrijgelaten dader en het corrupte rechtssysteem aanpakken.
 
 
Thriller van F. Gary Cray met Gerard Butler, Jamie Foxx, Leslie Bibb, Colm Meany, …
2BE, woensdag 14 augustus, 20u35

 
 

Babe

Babe © -


Boer Arthur Hoggett wint op de kermis de big Babe. Het kleintje voelt zich in het begin wat onwennig op de boerderij. Gelukkig wordt het varkentje goed opgevangen door Fly, de herdershond. Maar ze begint zich wel als een hond te gedragen …
 
Familiefilm van Chris Noonan
Met James Cromwell, Magda Szubanski, David Webb, ...

vtm, donderdag 15 augustus, 15u20
 
 

Cast Away

Cast Away © -


Chuck Noland is manager bij koeriersbedrijf FedEx. Door zijn drukke baan heeft hij weinig tijd voor zijn vriendin Kelly. Wanneer zijn vliegtuig in zee neerstort, komt hij alleen op een onbewoond eiland terecht.
 
Avonturenfilm van Robert Zemeckis met Tom Hanks, Paul Sanchez, Helen Hunt, …
vtm, vrijdag 16 augustus, 21u00

Milk

Milk © -


Harvey Milk was het eerste homoseksuele gemeenteraadslid van San Francisco. Hij leert de activisten Cleve Jones en Scott Smith kennen waarmee hij verschillende mooie, maar ook dramatische momenten beleeft.

Drama van Gus Van Sant met James Franco, Sean Penn, Emile Hirsch, …
Nederland 3, zaterdag 17 augustus, 20u00

Men In Black

Men In Black


Agenten Kay en Jay zijn lid van een geheime organisatie. Hun missie: buitenaardse wezens in de gaten houden en desnoods onschadelijk maken. Ze bestaan al jaren, maar dan in het grootste geheim, om massahysterie bij de bevolking te vermijden. De man en vrouw in de straat weten namelijk niet dat er op aarde aliens leven. Als een buitenaardse terrorist dreigt enkele zonnestelsels te vernietigen, is dat uiteraard een kolfje naar de hand van de ‘Men in Black’.
 
Science fictionkomedie van Barry Sonnenfeld met Tommy Lee Jones, Will Smith, Linda Fiorentino, …
Vier, zaterdag 17 augustus, 22u40

 

Frost/Nixon

Frost/Nixon © -


1977. Drie jaar na het Watergate-schandaal en het aftreden van Richard Nixon wil de Britse tv-presentator David Frost carrière maken door de voormalige Amerikaanse president te trakteren op een pittig interview. Nixon is altijd goed voorbereid, maar hij zwicht voor het geld en wil de kans grijpen om het goed te maken met de bevolking. Maar later blijkt dat Nixon de journalist behoorlijk had onderschat: tijdens het interview gaat het er bijzonder hard aan toe.
 
Drama van Ron Howard met Frank Langella, Michael Sheen, Kevin Bacon, …
BBC 2, zondag 18 augustus, 23u30

Unbreakable

Unbreakable © -


David Dunn raakt betrokken in een treinongeluk. Hij is de enige overlevende en heeft merkwaardig genoeg geen schrammetje. Hij komt na het ongeluk in contact met Elijah Price, een zonderlinge stripverzamelaar die last heeft van een aandoening die ervoor zorgt dat zijn botten snel breken.
 
Psychologische thriller van M. Night Shyamalan met Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Robin Wright Penn, …
Eén, zaterdag 17 augustus, 21u10

Submerged

Submerged © -


Vanuit een oude onderzeeboot leiden een groep criminelen en een wetenschapper een project, waarbij ze door middel van hersenspoeling de macht kunnen krijgen over gevangengenomen soldaten. Een groep gedetineerde commando's krijgt de opdracht om hier een stokje voor de steken, in ruil voor hun vrijheid.

Actiefilm van  Anthony Hickox met Steven Seagal, Christine Adams, William Hope, …
Vier, dinsdag 20 augustus, 22u30

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook