Onze TV-Tips van de week (9 tot en met 15 september)

Onze TV-Tips van de week (9 tot en met 15 september)

Maandag 9 september: The Cocaine Route (20u40 op Acht)
 
Documentaire (2013) van Thierry Gaytan over de manier waarop de Colombiaanse cocaïne tot bij de westerse druggebruikers raakt.

De afgelopen dertig jaar is de prijs van coke spectaculair gedaald, waardoor het niet langer een exclusieve rijkeluisdrug is, maar een product dat iedereen zich kan veroorloven. De markt voor cocaïne is dan ook gigantisch gegroeid, maar hoe geraken al die drugs tot bij de klanten?
 

Opnemen vanop afstand

Live kijken via TV Overal

Dinsdag 10 september: Reizen Waes - Zuid-Soedan (20u40 op één)

Dinsdag 10 september: Reizen Waes - Zuid-Soedan  (20u40 op één)

Documentairereeks met Tom Waes: 2de aflevering.
 
Zuid- Soedan is het nieuwste land ter wereld. Op 9 juli 2011 riep het zijn onafhankelijkheid uit en werd het officieel erkend door de internationale gemeenschap. Tot zo ver het goede nieuws, want nu moet het land zichzelf nog vanaf niets beginnen op te bouwen. Veel is er nog niet in Zuid- Soedan, maar Tom weet wel van een gigantisch natuurpark: Boma National Park. 22.
 
Opnemen vanop afstand

Live kijken via TV Overal

Woendag 11 september: United 93 (22u30 op 2B)

Woendag 11 september: United 93  (22u30 op 2B)

Actiethriller (2006) over een van de fatale vluchten die plaatsvonden op 11 september 2001.
 
Amerika, 11 september 2001. Vier vliegtuigen worden gekaapt door terroristen. Twee ervan vliegen de WTC torens in, terwijl het derde zich een weg baant naar het Pentagon. Maar de kapers van het vierde vliegtuig, de United 93, zijn minder succesvol. Enkele passagiers kunnen contact leggen met het thuisfront en vernemen wat er met de andere vliegtuigen is gebeurd.
 
Opnemen vanop afstand
 
Live kijken via TV Overal

Donderdag 12 september: De Uil van Athena – Inside Job (23u10 op Canvas)

Donderdag 12 september: De Uil van Athena – Inside Job  (23u10 op Canvas)

Documentaire en wake-up call  van Charles Ferguson over de oorzaken en gevolgen van de economische crisis.

'Inside Job' geeft een diepgaande analyse van de globale financiële crisis van 2008, die naar schatting 20 biljoen dollar (20.000.000.000.000) in rook deed opgaan, miljoenen mensen hun job en/of hun huis kostte en beschouwd wordt als de ergste recessie sinds de Grote Depressie van de jaren '30. De film toont hoe in het begin van het nieuwe millennium in bepaalde bancaire milieus een ongebreideld en onverantwoord soort speculatie ontstond. En hoe dat uiteindelijk bijna tot een wereldwijde financiële implosie leidde. Ferguson baseert zich daarbij op intensieve research en uitgebreide interviews met tientallen financiële insiders, beleidsmakers, journalisten en academici in de Verenigde Staten, IJsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Singapore en China.
 
Opnemen vanop afstand

 Live kijken via TV Overal

Vrijdag 13 september: Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (20u30 op VIER)

Vrijdag  13 september: Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (20u30 op VIER)

Avonturenfilm (2011) met o.a. Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightly.

In het vierde deel van de reeks gaan Jack Sparrow en Barbossa op zoek naar de Fontein van de Eeuwige Jeugd. Ze zijn evenwel niet de enigen. Ook Blackbeard en zijn mooie dochter Angelica speuren naar de magische waters. Sparrow raakt meteen gefascineerd door Angelica, maar vraagt zich af of haar gevoelens echt wederzijds zijn. Misschien gebruikt ze hem gewoon om haar doel te bereiken? Het is immers niet de eerste keer…

 
Opnemen vanop afstand
 
Live kijken via TV Overal

Zaterdag 14 september: Trixie Whitley Live at AB (23u35 op Acht)

Zaterdag 14 september: Trixie Whitley Live at AB  (23u35 op Acht)

Liveregistratie van het concert dat Trixie Whitley op zaterdag 9 maart gaf in een uitverkochte Ancienne Belgique. De Gentse singer- songwriter met Amerikaanse roots stelde er haar debuutalbum Fourth Corner voor.
 
Opnemen vanop afstand
 
Live kijken via TV Overal

Zondag 15 september: Albert II (21u25 op één)

Zondag 15 september: Albert II (21u25 op één)

Vlaamse fictiereeks met o.a. Leah Thys, Mathijs Scheepers en Lucas Van den Eynde. 2de aflevering.

Albert II zit nog maar enkele maanden op de troon als hij het Sint- Michielsakkoord ondertekent. Prins Filip verwijt zijn vader laksheid. Met die nieuwe staatshervorming zou de monarchie op termijn kunnen worden afgeschaft. Prins Laurent blijft het bont maken in de roddelpers. Door tussenkomst van koningin Paola wordt Noël Vaessen aangesteld als persoonlijk adviseur van de prins.
 
Opnemen vanop afstand
 
Live kijken via TV Overal

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook