Filmtips van de week

Welke films mag je de komende dagen niet missen op tv? Ontdek het hier!

Filmtips van de week

Red Eye

Na de begrafenis van haar grootmoeder neemt hotelmanager Lisa Reisert de laatste vlucht terug naar Miami. Onderweg wordt ze gegijzeld door een man die haar hotel wil gebruiken om een belangrijke regeringsfunctionaris te vermoorden. De onverlaat dreigt ermee haar vader om te leggen als ze niet meewerkt.


Thriller van Wes Craven met Rachel McAdams, Cillian Murphy, Brian Cox, …
2BE, woensdag 18 september, 20u35

You Again

You Again


Marnie is onderweg om de nieuwe liefde van haar broer te ontmoeten, maar ze komt voor een verrassing te staan: zijn verloofde is namelijk het meisje dat haar leven op school in één grote hel heeft veranderd. Ook haar moeder loopt een voormalige rivale tegen het lijf.


Komedie van Andy Fickman met met Kristen Bell, Odette Yustman, Jamie Lee Curtis, …
Vijf, donderdag 19 september, 20u30

The Tourist

The Tourist


Elise heeft haar man, een gezocht gangster, al een jaar niet gezien. Een politieteam volgt haar dag en nacht in de hoop de man op het spoor te komen. Dan stuurt haar geliefde haar een briefkaart met een opdracht: reis naar Venetië en zoek een man uit zodat de politie denkt dat ik het ben. Op de trein strikt ze wiskundeleraar Frank Tupelo.


Vier, vrijdag 20 september, 20u30

X-Men: First Class

X-Men: First Class


Erik Lehnsherr, die over magnetische krachten beschikt, is tijdens de Tweede Wereldoorlog het proefkonijn van naziwetenschapper Dr. Schmidt in Auschwitz. In de jaren ‘60 komt hij Charles Xavier tegen, die telepatisch erg onderlegd is. Ze gaan op jacht naar Dr. Schmidt, die zich nu Sebastian Shaw laat noemen.


Sciencefictionfilm van Matthew Vaughn met James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, …
2BE, vrijdag 20 september, 20u35

The Pelican Brief

The Pelican Brief


Twee magistraten van het Hooggerechtshof worden kort na elkaar vermoord. De CIA en de FBI staan voor een raadsel: de twee slachtoffers hadden niets met elkaar gemeen, maar werden blijkbaar om het hoekje geholpen door dezelfde dader. Rechtsgeleerde Thomas wil er het fijne van weten. Wanneer hij voor de ogen van zijn studente en minnares Darby Shaw wordt vermoord, gaat zij alleen op onderzoek uit.Thriller van Alan J. Pakula met Julia Roberts, Denzel Washington, Tony Goldwyn, …
Vijf, zaterdag 21 september, 20u30

The Ring

The Ring


Journaliste Rachel Keller heeft heeft gehoord dat er een videoband bestaat waarvan bekend is dat je sterft nadat je hem bekijkt. Aan het einde vertelt een kinderstem dat je nog zeven dagen te leven hebt. Rachel gaat op zoek naar de tape en naar de makers ervan. Helaas krijgt haar zoontje de film ook te zien.


Horrorfilm van Gore Verbinski met Naomi Watts, Martin Henderson, David Dorfman, …
BBC 2, nacht van zaterdag 21 op zondag 22 september, 0u10


A King in New York

A King in New York


Als er in zijn land een revolutie uitbreekt, vlucht koning Shahdov naar New York. Omdat hij geen geld bezit, besluit hij in reclamespotjes te figureren. Dan verdenkt men hem van communisme en komt hij in de problemen.


Komedie van Charles Chaplin met hemzelf, Maxine Audley, Jerry Desmonde, …
Eén, zondag 22 september, 13u55


The Hurt Locker

The Hurt Locker


Een groep Amerikaanse elitesoldaten moet in Irak bommen ontmantelen. Hun leider, sergeant James, is een roekeloos figuur die zich niets aantrekt van de gevaren waaraan zijn manschappen worden blootgesteld. De soldaten proberen hun losgeslagen leider tot rede te brengen terwijl de chaos losbarst.


Drama van Kathryn Bigelow met Jeremy Renner, Anthony Mackie, Guy Pearce, …
2BE, dinsdag 24 september, 23u05


Just Like Heaven

Just Like Heaven

David heeft net een appartement gehuurd en komt daar een meisje tegen. Alleen hij kan haar zien: ze is namelijk de geest van Elizabeth, een arts in opleiding die in coma ligt in een nabijgelegen ziekenhuis en het appartement is van haar. David valt voor haar en wil haar lichaam weghalen uit het ziekenhuis voordat haar zus besluit Elizabeths leven te beëindigen...


Romantische komedie van Mark Waters met Reese Witherspoon, Mark Ruffalo, Donal Logue, …
Vitaya, dinsdag 24 september, 21u15

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook