Het showbizznieuws van de week

Het showbizznieuws van de week © -


De woede van Franske van Wendy bereikt het kookpunt: hij eist publieke excuses van de VRT en dient maar liefst drie klachten in, de fans van Rihanna insinueren dat hun idool in Thailand op het podium kroop onder invloed van genotsmiddelen en zijn ontgoocheld, de Nederlanders vinden Jeroen Meus wel een toffe peer, al verstaan ze geen jota van wat hij zegt en de ex-vriend van Josje spuwt zijn gal in de media. De sappigste showbizznieuwtjes van de afgelopen week lees je hier!

Franske van Wendy eist publieke excuses van de VRT

Franske van Wendy eist publieke excuses van de VRT © photonews


Franske, de liefhebbende echtgenoot van Wendy Van Wanten, is razend: hij neemt het niet dat vrouwlief in de Eén-fictieserie Albert II werd afgeschilderd als een dame van lichte zeden en dient daarom maar liefst drie klachten in, namelijk tegen de VRT, tegen het productiehuis en tegen onbekenden. ‘Dat doe ik om zeker te zijn dat er gevolg aan zal worden gegeven’, foetert hij. Ondertussen nodigde de VRT Frans uit voor een goed gesprek, maar dat zal volgens hem weinig zoden aan de dijk zetten: ‘Ik wil publieke excuses in primetime. Als die er niet komen, zal ik ze via juridische weg afdwingen. Ik weet ondertussen ook dat de serie al op dvd is geperst. Wel, ik verbied hen om ook maar één schijfje te verdelen waarop ze mijn vrouw vergelijken met een hoer. Die dvd's moeten allemaal vernietigd worden! Ze beseffen dat ze te ver zijn gegaan, maar zolang ze hun fout niet toegeven, ga ik door’, laat furieuze Frans weten.

'Den John moet de vrouwen van zich afslaan'

'Den John moet de vrouwen van zich afslaan' © photonews


Den John heeft Astrid dan wel bedrogen, maar het aantal vrouwen dat vurig fan van hem is blijft exponentieel toenemen. Toen hij onlangs in Brugge rondliep, moest hij de groupies van zich afslaan. Op zijn Facebookpagina slijmt de ene na de andere dame er op los: opmerkingen als ‘Je ziet er geweldig uit’ en ‘Je zou je eigen tv-show moeten hebben’ zijn aan de orde van de dag. Heeft hij die commentaren misschien zelf gepost? ‘Neen hoor’, klikt het bij insiders. ‘Maar hij geniet er wel van. Hier voelt hij zich een ster, in Amerika kent bijna niemand hem. Daarom komt hij zo graag naar België', klinkt het.

Nederlanders hebben vertaling nodig om Jeroen Meus te begrijpen

Nederlanders hebben vertaling nodig om Jeroen Meus te begrijpen © photonews


Het eerste Dagelijkse Kost-kookboek van Jeroen Meus ligt weldra ook in de Nederlandse boekhandels. Maar dat blijkt allemaal niet zo evident: de Nederlanders begrijpen de sympathieke tv-kok namelijk niet zo goed. Wat nou, Jeroen? De uitgeverij heeft er iets op gevonden: ze voegen er een verklarende woordenlijst bij. Daarin vinden we onder andere de woorden dessert (toetje), bussel (bosje) en plezant (leuk). Lekker handig, toch?

Fans van Rihanna: 'Ze was high in Thailand'

Fans van Rihanna: 'Ze was high in Thailand' © photonews


Rihanna zorgt de laatste tijd wel vaker voor controverse, en na haar optreden in Thailand van vorig weekend was dat niet anders. De fans dropen lichtelijk ontgoocheld af, want volgens de meest opmerkzame concertgangers zong de popsensatie uit Barbados niet live, en was ze behoorlijk van de wereld. Toen ze ook nog eens op de foto ging met een beschermd aapje, wat ten strengste verboden is, was het hek helemaal van de dam. ‘Niets was live en dat kon je heel goed merken. Wat een teleurstelling. Ik ben er zeker van dat ze high was, ofwel van de alcohol ofwel door wiet', stond er op Twitter te lezen. Ook na de concerten in België klonken er ontevreden stemmen: Rihanna kwam toen tot tweemaal toe twee uur te laat.

Lisa Smolders gaat op zoek naar de beste singer-songwriter

Lisa Smolders gaat op zoek naar de beste singer-songwriter © photonews


Na tv-coryfeeën Evy Gruyaert en Piet Huysentruyt strikt VIER ook Lisa Smolders. De Limburgse, die vroeger bij StuBru aan de slag was, gaat er de talentenjacht 'De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen' presenteren. ‘We gaan niet op zoek naar iemand die perfect kan zingen of superprofessioneel gitaar kan spelen. We willen singer-songwriters vinden die met hun nummers hun eigen verhaal kunnen vertellen’, vertelt ze zelf over de show.

'The Broken Circle Breakdown' naar de Oscars

'The Broken Circle Breakdown' naar de Oscars © photonews


'The Broken Circle Breakdown' zal België in 2014 vertegenwoordigen op de Oscars. Een zeskoppige jury met vooraanstaande mensen uit de filmwereld heeft de film geselecteerd. De prent sleepte de afgelopen maanden al heel wat prijzen in de wacht in het binnen- en buitenland. Vanaf 1 november kunnen ook filmliefhebbers in de Verenigde Staten hem in de bioscoop gaan bekijken. ‘Ik ben heel opgetogen dat The Broken Circle die erkenning en het vertrouwen krijgt’, reageert regisseur Felix van Groeningen.

Ex-vriend van Josje spuwt zijn gal

Ex-vriend van Josje spuwt zijn gal © photonews


Zanger-acteur Levi van Kempen was maandenlang de vaste vriend van Josje, maar nu heeft hij geen hoge pet meer op van haar. Hij betrapte haar op een bepaald ogenblik met een andere man, en even later begon ze een relatie met Gert Verhulst. Maar een tijdje later kon Gert weer inpakken en koos de Nederlandse K3-zangeres voor Johnny De Mol, een romance die ondertussen ook al is afgelopen. Van Kempen lucht zijn hart in TVFamilie: ‘Begrijp me niet verkeerd, de man met wie ik haar betrapte was niet Gert of Johnny, maar nog iemand anders. Het leek er achteraf sterk op dat ik helemaal niet zoveel voor haar had betekend, en dat was pijnlijk, man. Wat Josje me heeft aangedaan is niet normaal. Kapot was ik ervan’, vertelt hij. Onlangs kwam dan de roddel dat Josje Kevin Janssens aan de haak geslagen had, maar dat blijkt niet te kloppen. ‘We zijn gewoon vrienden. Onzin is het allemaal. Ik heb trouwens ook recht op een privéleven’, luidde de reactie van Josje zelf.

Pat Krimson wil naar het Songfestival met 2Fabiola

Pat Krimson wil naar het Songfestival met 2Fabiola © photonews


Pat Krimson wil met 2Fabiola naar het Eurovisiesongfestival in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Met de danceformatie scoorde hij in de jaren negentig hits als 'Freak Out', 'Lift U Up' en ‘The Magic Flight’. Het festival gaat op 10 mei door in Denemarken. Als ze zover geraken zal Krimson het daar wel moeten doen zonder zangeres Viola Furleo, die tot 1 mei met zwangerschapsverlof is. Met Loredana de Amicis, die vroeger al actief was bij de dance-act en nadien bekend raakte door 'The Voice van Vlaanderen', heeft hij al een vervangster in huis.

Deelname aan tv-shows levert BV's heel wat op

Deelname aan tv-shows levert BV's heel wat op © photonews


Bekende Vlamingen kunnen een aardig centje bijverdienen door mee te werken aan tv-quizzen, shows en realityprogramma’s, zo staat te lezen in Dag Allemaal. In ‘Sterren op de Dansvloer’ krijgen Eline De Munck, Sonja Kimpen en co een startbedrag van 6000 euro, en per aflevering die ze overleven komt daar nog eens 1000 euro bij. Een deelname aan Expeditie Robinson levert tussen 10 000 en 25 000 euro op, plus 2000 euro per ‘eilandraad’ waar de deelnemers ongeschonden uitkomen. Bij andere programma's is er minder poen te scheppen: met 'Masterchef' valt 400 euro te verdienen, met 'De Klas van Frieda' 250 euro en met ‘De Slimste Mens’ 500 euro.

The Simpsons uitgeroepen tot beste animatieserie ooit

The Simpsons uitgeroepen tot beste animatieserie ooit © photonews


De lezers van het Amerikaanse TV Guide konden ter gelegenheid van het 60-jarige jubileum van dat blad de beste animatieserie ooit kiezen. Ze kozen voor torenhoog favoriet 'The Simpsons'. Homer en co eindigden voor 'The Flintstones' en 'Looney Tunes', De top 10 bestond verder uit 'Peanuts', 'Scooby-Doo', 'Rocky and His Friends/The Bullwinkle Show', 'Batman: The Animated Series', 'SpongeBob SquarePants', 'Family Guy' en 'South Park'. The Simpsons kwamen voor het eerst op tv in 1989 en veroverden daarna in gestaag tempo de hele wereld. Er zijn meer dan vijhonderd afleveringen van de serie gemaakt en het is dan ook één van de langstlopende tv-reeksen ter wereld.

Phaedra Hoste: 'De mensen moeten mij serieus nemen!'

Phaedra Hoste: 'De mensen moeten mij serieus nemen!' © photonews


Phaedra Hoste draaft in PMagazine op in een fotoshoot die helemaal in het teken staat van de film ‘Pretty Woman’. ‘Ik vond het meteen een leuk concept, en het is een vette knipoog naar al die achterklap’, aldus Phaedra. Met ‘achterklap’ bedoelt ze de verwijten die een tijdje geleden via de pers heen en weer vlogen tussen haar en Véronique De Kock. Maar Véronique was niet de enige die het op Hoste gemunt had: plastisch chirurg Jef Hoeyberghs noemde haar ‘botox queen’. ‘Ik gebruik dat soort middeltjes niet meer. Als Ter Zake belt om over botox te praten is het eigenlijk wel ver gekomen. Ik heb een ernstige functie in een afbraakbedrijf en zou dan ook willen dat de mensen mij serieus nemen’, laat Phaedra weten.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook