Het showbizznieuws van de week

Het showbizznieuws van de week © -


Jan Becaus heeft een nieuwe roeping gevonden als columnist voor 'Kerk en Leven', Annelien Coorevits geeft datingtips aan wanhopige en minder wanhopige singles, Ketnetpresentatrice Charlotte Leysen zorgt hier en daar voor gefronste wenkbrauwen door naakt te poseren en Bart Peeters is de heisa rond Zwarte Piet meer dan beu. Je leest het allemaal in het showbizznieuws!

Jan Becaus kruipt in zijn pen voor 'Kerk en Leven'

Jan Becaus kruipt in zijn pen voor 'Kerk en Leven' © photonews


Verrassend nieuws over Jan Becaus: de gepensioneerde nieuwslezer met zijn onberispelijke uitspraak heeft een nieuwe bijverdienste gevonden. Hij gaat namelijk artikels schrijven voor ‘Kerk en Leven’, in volksmond ook wel ‘het parochieblad’ genoemd. ‘Kerk en religie, dat heb ik altijd een interessant thema gevonden. In de jaren tachtig maakte ik in Hongarije en IJsland al reportages over de lokale kerken. Trouwens, als je dan toch je pen scherpt, doe je dat beter voor een groot lezerspubliek. 'Kerk en Leven' is het op één na grootste weekblad van Vlaanderen, en ik ben vrij om mijn mening te geven. Ik verwacht trouwens dat er onder Paus Franciscus heel wat zal veranderen binnen de kerk’, vertelt een enthousiaste Becaus.

Erika Van Tielen is opnieuw zwanger

Erika Van Tielen is opnieuw zwanger © photonews


Erika Van Tielen is vijf maanden zwanger. Onlangs raakte bekend dat ze voor een nieuwe tv-zender gaat werken, maar voor ze daar aan de slag gaat, moet ze dus voor een tweede keer met bevallingsverlof. In augustus 2011 beviel ze van haar eerstgeborene, een jongen die de naam Finn kreeg.

Jeff Hoeyberghs pakt uit met een eigen magazine

Jeff Hoeyberghs pakt uit met een eigen magazine © photonews


Voor wie in het rijke aanbod aan tijdschriften dat in ’s lands krantenwinkels ligt nog steeds niets interessants kan vinden, is er goed nieuws: Jeff Hoeyberghs is de zoveelste BV in de rij die uitpakt met een eigen magazine. Dat gaat - verrassing! - ‘JEFF’ heten. Volgens de flamboyante Limburger zelf heeft zijn lijfblad vooral aandacht voor ‘lichaamsverzorging en verschillende aspecten van schoonheid’. ‘We gaan het ook hebben over inrichting, tuinen en mode-accessoires, en er is plaats voor humor’, aldus Jeff. ‘De laatste trends op het gebied van plastische chirurgie komen niet aan bod’, voegt hij daar fijntjes aan toe.

Kanye West vraagt vriendin ten huwelijk in stijl

Kanye West vraagt vriendin ten huwelijk in stijl © photonews


Als Kanye West iets doet, moet het zo opvallen dat de media er ’s anderendaags over schrijven. Het hoeft dus ook niet te verbazen dat hij iets speciaals in petto had om zijn vriendin, de realityster Kim Kardashian, ten huwelijk te vragen. Hij liet zijn vraag op een groot scherm projecteren in AT&T Park, het honkbalstadion van de San Francisco Giants. West had ook voor een vijftigkoppig orkest gezorgd dat een eigen versie van ‘Young and Beautiful’ van Lana Del Rey ten beste bracht. Daarna zong hij zijn eigen nummer ‘Knock you down’. Kim zei volmondig ja. Hopelijk heeft ze dit keer meer geluk dan in haar vorige huwelijk: dat duurde namelijk welgeteld 72 dagen. Haar toekomstige trouwt voor de eerste keer. Oh ja: de verlovingsring die West kocht voor zijn grote liefde zou meer dan vijf miljoen euro gekost hebben.

Ketnetpresentatrice naakt op fotokalender

Ketnetpresentatrice naakt op fotokalender © photonews


Ketnetpresentatrice en naaktmodel: het is geen evidente combinatie. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat er commotie ontstond toen Charlotte Leysen aankondigde dat ze in haar evakostuum zou gaan poseren voor het fotoboek van fotograaf Filip Naudts. ‘Ik begrijp die hetze wel, ik presenteer nu eenmaal voor kinderen. Maar er is niets vulgairs aan: het gaat om een kunstproject waarbij goed is nagedacht over de juiste sfeer en de juiste invalshoek’, legt ze uit. Een journalist wilde weten of Leysen ook naakt zou poseren in andere magazines. 'Tegen een mooie shoot zeg ik niet nee. Preuts ben ik niet, maar momenteel is zoiets niet aan de orde. Bij Ketnet heb ik namelijk een voorbeeldfunctie voor kinderen, en ik wil ook niet teveel provoceren’, luidde het antwoord van Charlotte op die vraag.

Russen willen met legerkoor naar Eurosong

Russen willen met legerkoor naar Eurosong © belga


De Russen willen in 2014 weer groots uitpakken op het Eurovisiesongfestival: na een meute zingende oma’s (foto) willen ze nu een legerkoor laten deelnemen aan het liedjesfestijn. De leden van het bewuste koor, het Aleksandrov-ensemble, geloven nu al rotsvast in hun kansen. De frontman van het koor geeft toe dat de muziekstijl van zijn troepen niet echt aansluit bij de ‘Songfestivalstijl’, maar hij benadrukt dat het koor al voor volle zalen zong in Rusland, Polen, Hongarije, Tsjechië en Frankrijk. Ze brengen vooral volksliederen en werk van Sovjetcomponisten. Het Eurovisiesongfestival gaat in 2014 door in Denemarken, dankzij zangeres Emmelie de Forest en haar nummer ‘Only teardrops’.

Annelien Coorevits helpt je van straat

Annelien Coorevits helpt je van straat © photonews


Als je als BV geen magazine uitbrengt, dan moet je wel een boek geschreven hebben: Annelien Coorevits pakt uit met ‘EHBD’, wat staat voor ‘Eerste hulp bij daten’. Ze schreef het boek samen met Wim De Valck. ‘We willen vrijgezellen nuttige tips geven bij hun zoektocht naar de ware, en maken komaf met achterhaalde clichés. Het is niet zomaar nattevingerwerk: we hebben honderden Vlamingen ondervraagd en die bevindingen zitten verwerkt in het boek’, vertelt Annelien.

Jay-Z bouwt decadent feestje in Antwerpen

Jay-Z bouwt decadent feestje in Antwerpen © photonews


Jay-Z gaf afgelopen maandag een geslaagd optreden in het Sportpaleis. En zoals het bij een rapper past die niet vies is van een beetje bling bling en decadentie, werd er achteraf stevig gefeest. De mensen van de Antwerpse ‘Magic Club’ waren dan ook maar wat gelukkig toen ze vernamen dat de rapper samen met Timbaland naar hun etablissement zou afzakken om er de verjaardag te vieren van hun goede vriend, de basketballspeler Robinson Canó. 'Toen er een fles van het eigen champagnemerk van Jay-Z werd geleverd - zo eentje van 25 000 euro per stuk - wisten we zeker dat ze zouden komen’, vertelt de eigenaar van de club.

Piet Huysentruyt 'ontdekking van het jaar' in Frankrijk

Piet Huysentruyt 'ontdekking van het jaar' in Frankrijk © photonews


Piet Huysentruyt is hot in Frankrijk: zijn restaurant 'Likoké' is door de prestigieuze Gault & Millau-recensenten uitgeroepen tot ‘ontdekking van het jaar’. Het eethuis is nog maar sinds juni open, nadat Piet in 2006 een ander Frans restaurant sloot. ‘Likoké is een ware ontdekking in de Ardèche en hoewel het wat afgelegen is, is het reis zeker waard. Het team benadert de culinaire perfectie en Piet Huysentruyt bewijst zichzelf als een meester van smaken’, zo staat te lezen in de gids.

Sandra Bullock in de bloemetjes gezet als 'beste actrice'

Sandra Bullock in de bloemetjes gezet als 'beste actrice' © belga


Sandra Bullock zegevierde de afgelopen week op de Hollywood Film Awards. Ze kreeg de prijs voor ‘beste actrice’ voor haar rol in de sciencefictionfilm ‘Gravity’, waarin ze net als George Clooney een hoofdrol speelt. De actrice kreeg haar prijs van Kanye West. Matthew McConaughey, de ex-vriend van Sandra, werd uitgeroepen tot beste acteur.

Bart Peeters: 'Zwarte Piet racistisch? Gezever!'

Bart Peeters: 'Zwarte Piet racistisch? Gezever!' © photonews


Het is een een hot topic in Nederland en ook een beetje in Vlaanderen: is Zwarte Piet een racistisch symbool van slavernij en moet hij verdwijnen? Onze noorderburen hebben er zelfs debatten in het parlement voor over, en lanceerden het idee om blauwe en groene Pieten te laten opdraven. Bart Peeters, die vroeger meewerkte aan het tv-programma ‘Dag Sinterklaas’, heeft er een duidelijke mening over: ‘Wat een onzin allemaal. Er zit niets racistisch achter Zwarte Piet. Hij is trouwens zwart van het roet, niet door zijn afkomst. Hij draagt ook altijd een pruik met krullen en rode lippenstift. Maar daar is niets verkeerds mee, het is gewoon typerend voor Zwarte Piet, net zoals het bij het paard van de Sint vreemd is dat het over een puntdak kan lopen. Die criticasters zouden beter eens een aflevering van ‘Dag Sinterklaas’ bekijken, dan zouden ze het wel begrijpen’, aldus een lichtjes verongelijkte Peeters.

Familie: Anne 'Véronique' Somers krijgt vergoeding na ontslag

Familie: Anne 'Véronique' Somers krijgt vergoeding na ontslag © photonews


Anne Somers, die vroeger de rol van Véronique vertolkte in de vtm-soap ‘Familie', krijgt 11 200 euro van Studio A, haar voormalige werkgever. Dat heeft de arbeidsrechtbank in Leuven beslist. De actrice was het niet eens met de vergoeding en opzegtermijn na haar ontslag in 2012. Ze werd toen ondanks een positief evaluatiegesprek aan de deur gezet. Somers weet nog altijd niet waarom ze werd ontslagen, en ze trok dus naar de rechtbank. Die geeft haar nu gelijk. Ze krijgt ook nog eens 4900 euro aan auteursrechten uitbetaald. Tegenwoordig kruipt Sandrine André in de huid van Véronique.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook