Onze aanraders op de buis (5 t.e.m. 11 februari)

Onze aanraders op de buis (5 t.e.m. 11 februari) © photonews

Derailed

Charles heeft het niet al te makkelijk op zijn werk en thuis loopt ook niet alles van een leien dakje. Op een dag ontmoet hij de knappe Lucinda op de trein naar het werk. Al gauw kan hij haar strikken voor een etentje en ze eindigen in een hotelkamer. Maar dan verstoort een indringer bruusk hun intieme rendez-vous: hij slaat Charles verrot en verkracht Lucinda. De twee durven omwille van hun geheime affaire niet naar de politie en zijn overgeleverd aan de grillen van de misdadiger …

Thriller van Mikael Håfström met Clive Owen, Jennifer Aniston, Vincent Cassel, …
2BE, woensdag 5 februari, 20u35

Neem deze film op vanop afstand
Meer films met Jennifer Aniston bij MovieMe

Telefacts Laat: Blackfish

Telefacts Laat: Blackfish © -


Vier jaar geleden overleed een Amerikaanse orkatrainster na een aanval door een mannetjesorka die ze al jaren kende, in het SeaWorld Marine Park in Orlando. Tilikum, de orka in kwestie, viel al eerder twee mensen aan. In de documentaire ‘Blackfish’ gaat men na hoe het komt dat de oorspronkelijk zachtaardige Tilikum zo agressief kon worden en worden vragen gesteld bij het africhten van orka’s in gevangenschap in dolfinaria.

vtm, woensdag 5 februari, 22u35
Neem dit programma op vanop afstand


Olympia Winterspelen

Olympia Winterspelen © -


Mis niets van de Olympische spelen: volg de openingsceremonie en verslagen van de prestaties van de atleten, dagelijks op Canvas.

Canvas, vanaf donderdag 6 februari

Mayday

Mayday © -


Eerste en tweede episode van een BBC-misdaadserie. In deze aflevering: In een rustig plaatsje in Sussex maakt iedereen zich op voor de jaarlijkse stoet. De kijklustigen willen vooral de 'meikoningin' zien, en da’s de veertienjarige Hattie Sutton. Maar voor het feest begint, verdwijnt ze plotseling …

Met Sophie Okonedo, Peter McDonald, Lesley Manville, …
Vitaya, vanaf donderdag 6 februari wekelijks omstreeks 21u10

Neem dit programma op vanop afstand


Scheire en de Schepping

Scheire en de Schepping © -


Lieven Scheire duikt zoals vanouds op een ludieke manier in de wereld van de wetenschap in het derde seizoen van zijn panelshow. Ook zijn trouwe kompanen, de alwetende Googleman en eenmanshuisorkest Stijn Cole, zijn weer van de partij.

VIER, vanaf donderdag 6 februari wekelijks omstreeks 21u05

Neem dit programma op vanop afstand

 

The Voice van Vlaanderen

The Voice van Vlaanderen © -


Vier coaches geven de aftrap van het derde seizoen van 'The Voice van Vlaanderen'. Wie blaast hen van hun sokken? Een nieuwigheidje dit jaar: de ‘blind auditions’ zullen niet alleen blind zijn voor de juryleden, maar ook voor de kijkers. De kandidaten zingen namelijk van achter een gordijn. De coaches zijn dit jaar trouwens Regi, Bent Van Looy, Axelle Red en Koen Wauters.

vtm, vanaf vrijdag 7 februari wekelijks omstreeks 20u35

Neem dit programma op vanop afstand


Capote

Capote © photonews

Naar aanleiding van het overlijden van Philip Seymour Hoffman pakt Canvas uit met ‘Capote’, een film waarin de acteur een glansrol vertolkte. Het verhaal: New York, 1959. Schrijver Truman Capote leest in een krant het verhaal van de moord op een boer, zijn vrouw en twee van hun kinderen in Holcomb, Kansas. Capote raakt gefascineerd door de zaak en trekt naar Kansas om een stuk over de zaak te schrijven voor de New Yorker. Zijn vriendin Harper Lee, ook een schrijfster, gaat met hem mee. Capote wint het vertrouwen van Alwin Dewey, de detective die de moorden onderzoekt, en sluit zelfs vriendschap met moordenaars Dick Hickock en Perry Smith. Wat eerst een artikel zou worden, werd een boek: Capote werkt zes jaar aan zijn bestseller ‘In Cold Blood’.

Drama van Bennett Miller met Philip Seymour Hoffman, Clifton Collins Jr., Catherine Keener, …
Canvas, vrijdag 7 februari, 20u40


Neem deze film op vanop afstand
Meer films met Philip Seymour Hoffman bij MovieMe

Angels & Demons

Angels & Demons


Robert Langdon wordt na de dood van de Paus naar het Vaticaan geroepen omdat de Illuminati ergens een bom hebben geplaatst. Ze willen het conclaaf verstoren en hebben de vier kardinalen die kans maken om tot paus te worden verkozen gegijzeld. Ze dreigen ermee elk uur één van hen om te brengen. Samen met Vittoria Vetra, de collega van een vermoorde wetenschapper, volgt Langdon een eeuwenoud spoor dwars door Rome om de daders te bij de lurven te vatten ...


Thriller van Ron Howard met Tom Hanks, Ayelet Zurer, Ewan McGregor, …
VIER, zaterdag 8 februari, 20u45


Neem deze film op vanop afstand
Meer films met Tom Hanks bij MovieMe


De MIA’s

De MIA’s © photonews


Het publiek en de muzieksector bekronen de beste artiesten van 2013 met de felbegeerde Music Industry Awards, of kortweg MIA’s.

Eén, zaterdag 8 februari, 20u45

Neem dit programma op vanop afstand


The Jane Austen Book Club

The Jane Austen Book Club © -


Zes Californiërs starten een boekenclub om het werk van Jane Austen te bespreken en ontdekken dat hun relaties moderne versies van haar romans lijken.

Drama van Robin Swicord met Maria Bello, Jimmy Smits, Maggie Grace, …
VIJF, zondag 9 februari, 12u20

Neem deze film op vanop afstand


2Doc: Poetins Olympische Droom

2Doc: Poetins Olympische Droom © -


Documentaire over Sotsji, de gaststad van de Olympische Spelen. De Russische plaats werd in enkele jaren omgebouwd van een nostalgisch Sovjetvakantieoord naar een moderne stad die de Spelen kan huisvesten. Om dat prestigeproject van president Poetin te doen slagen, moest werkelijk alles en iedereen wijken.


Nederland 2, maandag 10 februari, 21u00

Kroost

Kroost © -


Reportagemaker Eric Goens (van 'Onze dochter heet Delphine') volgt grote namen op hun kleine dagen en grote momenten. We krijgen een blik op het leven van onder andere Elio Di Rupo, Tom Boonen en Maggie De Block.

VIER, vanaf maandag 10 februari wekelijks omstreeks 21u05

Neem dit programma op vanop afstand


Destination North Pole

Destination North Pole © -

In ‘Destination North Pole’ worden wetenschappers en avonturiers die afreizen naar het allernoorderlijkste puntje van de aarde gevolgd. De Noordpoolbezoekers zijn heel divers: van rijke toeristen in helikopters over hedendaagse ontdekkingsreizigers die de barre tocht afleggen op ski’s tot marathonlopers die de koudste race ter wereld willen lopen.

Discovery Channel, dinsdag 11 februari, 21u00

Cloverfield

Cloverfield © -


Een groep jonge mensen organiseert een afscheidsfeestje voor Rob Hawkins, die naar Japan vertrekt. Plotseling voelen ze een korte aardbeving, gevolgd door een explosie. Met een videocamera slaagt Hud, één van de jongeren, erin om alles te filmen. Wat is er aan de hand?

Sciencefictionfilm van Matt Reeves met Michael Stahl-David, Mike Vogel, Lizzy Caplan, …
2BE, dinsdag 11 februari, 22u50


Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook