Dit mag je niet missen op tv (12 t.e.m. 18 februari)

Dit mag je niet missen op tv (12 t.e.m. 18 februari) © -


Wall Street: Money Never Sleeps

Gordon Gekko was de grote man van Wall Street in de jaren negentig, maar tegenwoordig stelt hij niets meer voor. Hij probeert de relatie met zijn dochter Winnie nieuw leven in te blazen en krijgt daarbij hulp van haar verloofde James Moore, een aanstormend beurstalent. Moore wil wraak nemen op Bretton James, een gewetenloze beursgoeroe die hij verantwoordelijk acht voor de zelfmoord van zijn mentor.

Drama van Oliver Stone met Michael Douglas, Shia LeBeouf, Josh Brolin, …
2BE, woensdag 12 februari, 20u35


Neem deze film op vanop afstand
Bekijk 'Behind The Cadelabra' met Michael Douglas bij MovieMe

Arm & rijk

Arm & rijk © -

Eerste aflevering van een nieuwe documentairereeks. Jan Leyers onderzoekt hoe mensen overal ter wereld omgaan met de groeiende ongelijkheid. In elke episode reist hij naar een andere plek. Deze week: Bijna nergens ter wereld is de kloof tussen arm en rijk zo groot als in São Paulo, de grootste stad van Brazilië. De ongelijke situatie zorgt er voor torenhoge misdaadcijfers.

Canvas, vanaf woensdag 12 februari wekelijks omstreeks 22u25

Neem dit programma op vanop afstand

Dogs 101: All the President’s Pets

Dogs 101: All the President’s Pets © -

Het Witte Huis werd in de loop van de geschiedenis door meer honden dan presidenten bevolkt. In deze documentaire komen enkele legendarische 'first dogs' aan bod.

Animal Planet, donderdag 13 februari, 15u30

X-Men Origins: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine © -

Logan en Victor zijn broers en mutanten met bijzondere gaven. Nadat ze als soldaten worden gearresteerd, vraagt kolonel William Stryker hen voor een bijzondere opdracht. Ze besluiten het te doen, maar op een gegeven moment stapt Logan op omdat hij een rustiger leventje wil. Als hij een aantal jaren later ziet waar zijn gewelddadige broer toe in staat is, besluit hij opnieuw met Stryker samen te werken. Die maakt van hem een uitzonderlijke mutant, sterk genoeg om Victor te verslaan.

Actiefilm van Gavin Hood met Hugh Jackman, Liev Scheiber, Danny Huston, …
2BE, donderdag 13 februari, 20u35


Neem deze film op vanop afstand
Bekijk 'X-Men' met Hugh Jackman bij MovieMe

Le huitième jour

Le huitième jour © -

Georges is een man met het downsyndroom die na de dood van zijn moeder in een instelling werd geplaatst. Op een dag pakt hij zijn koffer en loopt weg. Onderweg wordt hij aangereden door Harry, een workaholic wiens vrouw bij hem weg is en de kinderen heeft meegenomen. Harry neemt Georges met tegenzin mee, met als bestemming het adres van diens moeder ...

Tragikomedie van Jaco Van Dormael met Daniel Auteuil, Pascal Duquenne, Henri Garcin, …
Eén, vrijdag 14 februari, 23u15


Neem deze film op vanop afstand

Legends of the Fall

Legends of the Fall © -

Montana, begin twintigste eeuw. Kolonel Ludlow, een oud-cavalerist, moet alleen voor zijn drie zonen zorgen omdat zijn vrouw hem heeft verlaten. Na zijn studies verlooft Samuel, de jongste, zich met Susannah. De vier mannen sloven zich uit om haar te leren paardrijden en schieten. Al snel klikt het bijzonder goed tussen de avontuurlijke Tristan, een andere zoon, en Susannah. Maar wanneer de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, vertrekt Samuel naar het front.

Drama van Edward Zwick met Anthony Hopkins, Brad Pitt, Julia Ormond, …
VIJF, vrijdag 14 februari, 23u45


Neem deze film op vanop afstand
Meer films met Brad Pitt bij MovieMe

De Pappenheimers

De Pappenheimers

Na Tom Lenaerts en Steven Van Herreweghe mag komiek Bart Cannaerts het proberen als presentator van de ludieke quiz ‘De Pappenheimers’. Verrassende vragen en onversaagde deelnemers die Bekende Vlamingen uit kokers mogen bevrijden, dat zijn de vertrouwde ingrediënten.

VIER, vanaf 15 februari elke zaterdag omstreeks 21u15
 

Neem dit programma op vanop afstand

What Remains

What Remains

Britse dramaserie. In deze aflevering: Michael en Vidya, die hun eerste kindje verwachten, hebben hun intrek genomen in hun nieuwe appartement in Coulthard Street. Wanneer er water door het plafond lekt, vermoeden ze dat er iets niet pluis is, en hun vrees blijkt terecht: in het appartement boven hen ligt een lijk. Volgens de buren stond de flat al jaren leeg en hebben ze de vorige bewoonster, Melissa, al jaren niet meer gezien. Inspecteur Len Harper begint alle buren van Melissa te ondervragen.

Met David Threlfall, Russell Tovey, Indira Varma, …
Nederland 2, zaterdag 15 februari, 23u25

Citizen Kane

Citizen Kane

Charles Foster Kane, een Amerikaanse krantenmagnaat, ligt op zijn sterfbed in het paleis dat hij voor zijn minnares Susan liet bouwen. Net voor hij zijn laatste adem uitblaast, kan hij nog net het woord 'Rosebud' uitbrengen. Niemand weet waarop het slaat. Voor de jonge reporter Leland is dat het begin van een zoektocht naar Kanes echte identiteit ...


Drama van Orson Welles met hemzelf, Joseph Cotten, Dorothy Comingore, ...
Eén, zondag 16 februari, 14u05


Neem deze film op vanop afstand

Nazi Sunken Sub

Nazi Sunken Sub

Documentaire. Marine-archeologen trekken naar een voormalig mijnenveld in Finland om te speuren naar een beruchte nazi-onderzeeër.

National Geographic, maandag 17 februari, 20u00

Motive

Motive © -

Canadese politieserie met als hoofdpersonage rechercheur Angie Flynn. De nadruk ligt op de psyche van de daders en hun motief. In deze aflevering: Een gerespecteerde professor wetenschappen werd dood teruggevonden in zijn woning. Angie ondervraagt Linda, de echtgenote van het slachtoffer. Blijkbaar had de vrouw een verhouding …

Met Kristin Lehman, Oscar Vega, Lauren Holly, …
vtm, vanaf maandag 17 februari wekelijks omstreeks 22u50


Neem dit programma op vanop afstand

UEFA Champions League: Manchester City – Barcelona

UEFA Champions League: Manchester City – Barcelona © -

In de achtste finales van het kampioenenbal probeert City de Catalaanse grootheid te verschalken.

2BE, dinsdag 18 februari, 20u25

Le divorce

Le divorce © -

De Amerikaanse Isabel Walker besluit haar zwangere zus Roxeanne in Parijs op te zoeken. Die werd echter net in de steek gelaten door haar man, Charles-Henri Persand, en er komt wellicht een scheiding van. Tijdens haar verblijf in de lichtstad valt Isabel als een blok voor een veel oudere Franse diplomaat, die de oom blijkt te zijn van Roxeannes man.

Drama van James Ivory met Kate Hudson, Naomi Watts, Melvil Poupud, …
Vitaya, dinsdag 18 februari, 21u00


Meer films met Kate Hudson bij MovieMe

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook