Filmreleases deze week

Deze week komen er weer een aantal nieuwe films in de bioscoop. Een overzicht!

300: Rise of an Empire

300: Rise of an Empire © -


Na de overwinning op Leonidas' 300, trekt het Perzische leger onder leiding van Xerxes verder in zuidelijke richting naar de grote Griekse steden. Het democratische Athene is de eerste stad die ze tegenkomen op hun pad. De stad heeft een sterke vloot en staat onder leiding van admiraal Themistocles. Themistocles is gedwongen een alliantie aan te gaan met de aartsrivaal van Athene, het oligarchische Sparta, wiens macht ligt bij zijn superieure infanterie. Xerxes heerst echter nog steeds oppermachtig in aantallen, zowel op zee als aan land.

Genre: actie, drama

Cast: Eva Green, Rodrigo Santoro, Sullivan Stapleton, Lena Headey, Mark Killeen, Andrew Tiernan, Yigal Naor

The wind rises (Kaze tachinu)

The wind rises (Kaze tachinu) © -


Jiro droomt ervan piloot te worden. Maar omdat zijn ogen niet goed genoeg zijn, besluit hij ingenieur te worden en vliegtuigen te ontwerpen. Zijn genie wordt al snel erkend en hij groeit uit tot 's werelds meest baanbrekende en innovatieve vliegtuigontwerper. The Wind Rises volgt Jiro doorheen zijn leven. Terwijl hij de luchtvaart de toekomst in leidt en de liefde leert kennen, volgen we ook de grote historische gebeurtenissen die Japan in het algemeen en Jiro in het bijzonder beïnvloed hebben, zoals de Depressie, de tuberculose-epidemie, en de Japanse deelname aan WOII.

Een episch verhaal over liefde, doorzettingsvermogen, en de uitdagingen van het leven en keuzes maken in een turbulente wereld. En een prachtig fin de carrière voor regisseur Miyazaki.

Genre: animatiefilm, drama

Cast: Hideaki Anno, Jun Kunimura, Mirai Shida, Hidetoshi Nishijima Keiko Takeshita

The Grand Budapest Hotel

The Grand Budapest Hotel © -


'The Grand Budapest Hotel' vertelt het verhaal van een legendarische hotelmanager van een beroemd Europees hotel. Tussen de oorlogen in raakt hij bevriend met een jonge medewerker die een vertrouweling van hem wordt. Het verhaal draait om de diefstal van onbetaalbare schilderijen uit de Renaissance, de strijd om een enorm familiefortuin en de omwentelingen die Europa transformeren in de eerste helft van de 20e eeuw.

Genre: komedie, drama

Cast: Ralph Fiennes, Edward Norton, Saoirse Ronan, Tilda Swinton, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jude Law, Léa Seydoux, Bill Murray, Jeff Goldblum, Jason Schwartzman

Vampire Academy

Vampire Academy © -


Rose Hathaway is een Dhampir: half mens, half vampier en beschermer van de Moroi, vredelievende sterfelijke vampieren die discreet in onze wereld leven. Haar taak is om de Moroi te beschermen tegen de bloeddorstige onsterfelijke vampieren, Strigoi genaamd. Dit is haar verhaal.

Genre: Fantasie, Actie, Avonturenfilm

Cast: Olga Kurylenko, Gabriel Byrne, Sarah Hyland, Zoey Deutch, Joely Richardson, Sami Gayle, Claire Foy

W. (Witse - De Film)

W. (Witse - De Film) © -


Witse keert terug naar zijn geboortestreek om de moordenaar van zijn nichtje te vinden. Oude familiewonden worden opengereten. Het duurt niet lang voordat Witse in aanvaring komt met de lokale politie.

Genre: drama, misdaad, mysterie

Cast: Hubert Damen, Wim Opbrouck, Katelijne Verbeke, Mathijs Scheepers

N'importe qui

N'importe qui © -


Een hilarische film over lastpak Rémy Gaillard, het internetfenomeen met anderhalf miljard views op Youtube.

Genre: komedie

Cast: Rémi Gaillard, Nicole Ferroni, Alban Ivanov, Sylvain Katan, Franck Bruneau, Grégory Nardella, Brigitte Moati

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook