Filmreleases van de week!

Ook deze week worden we weer verwend met een pak nieuwe films in de zalen en twee leuke wedstrijden rond de release van 47 Ronin en Divergent. Een overzicht!

47 Ronin

47 Ronin

Vanuit de meest intrigerende mythe uit het eeuwenoude Japan is het epische 3D fantasy-adventure 47 Ronin ontstaan. Hoofdrolspeler Keanu Reeves kruipt in de rol van Kai, een eenling die zich aansluit bij Oishi, de leider van 47 verbannen samoerai.  Samen willen zij wraak nemen op de verraderlijke opperheerser die hun meester heeft vermoord en hun soort heeft verbannen.  Om de eer van hun vaderland te herstellen, beginnen de strijders aan een expeditie waarin zij worden geconfronteerd met een reeks beproevingen die een gewone krijger niet zal overleven...

Genres: Actie, Avonturenfilm, Drama

Cast: Keanu Reeves, Hiroyuki Sanada, Tadanobu Asano, Rinko Kikuchi, Yorick van Wageningen, Cary-Hiroyuki Tagawa, Togo Igawa

Doe mee aan onze 47 Roninwedstrijd!

Divergent

Divergent

De post-apocalyptische wereld waarin de zestienjarige Beatrice Prior leeft, is opgedeeld in vijf facties. Elke factie staat voor een bepaalde waarde: Oprechtheid, Zelfverloochening, Onverschrokkenheid, Vriendschap en Eruditie. Ieder jaar moeten alle zestienjarigen kiezen in welke factie zij de rest van hun leven zullen doorbrengen. Beatrice krijgt te horen dat ze Afwijkend is en nooit in één groep zal passen. Al snel ontdekt ze dat haar nieuwe identiteit haar tot een doelwit maakt. Waarom is het zo gevaarlijk om Afwijkend te zijn?

Genres: Sciencefiction, Romantiek, Actie, Avonturenfilm

Cast: Kate Winslet, Shailene Woodley, Ashley Judd, Tony Goldwyn, Zoë Kravitz, Maggie Q, Theo James, Ray Stevenson

Doe mee aan onze Divergent wedstrijd!

Flying Home

Flying Home

Colin, een ambitieuze corporate raider, stelt een van zijn potentiële klanten, een rijke Arabische sjeik en gepassioneerde duivenliefhebber, een deal voor : als hij erin slaagt om de kampioenduif van een Vlaamse duivenliefhebber te kopen, dan gaat de sjeik met hem in zee. Colin vertrekt naar Vlaanderen. Maar wanneer hij de koppige eigenaar, en vooral zijn mooie kleindochter Isabelle leert kennen, realiseert hij zich dat zijn opdracht moeilijker zal lopen dan gehoopt...

Genre: Romantiek

Cast: Jamie Dornan, Anthony Head, Jan Decleir, Josse De Pauw, Viviane de Muynck, Sharon Maughan, Eline Van der Velden

Rio 2

Rio 2

De film volgt Blu, Jewel en hun drie kinderen die het perfecte leventje leiden in het prachtige Rio de Janeiro. Jewel is van mening dat de kinderen moeten leren leven als echte vogels en daarom besluiten ze de Amazone in te gaan. Blu probeert zich aan te passen aan de nieuwe buren, maar vreest ondertussen dat hij zijn gezin kwijtraakt binnen de onbekende omgeving...

Genres: Animatiefilm, Avonturenfilm, Komedie

Tinkerbell en de Piraten

Tinkerbell en de Piraten

"TinkerBell en de Piraten" zet koers voor het spannendste Disney Fairies avontuur ooit! Zarina is een onbegrepen elfje en elfenstof-bewaarder. Wanneer ze de belangrijke Blauwe Elfenstof uit Pixie Hollow steelt, vliegt ze er vandoor om te gaan samenwerken met de piraten van de Schedelrots. Het is nu aan TinkerBell en haar elfenvriendjes om een groot avontuur aan te gaan en de elfenstof weer terug te brengen. Maar wanneer ze achter Zarina aanzitten, staat Tinks wereld ineens op zijn kop. TinkerBell en haar vriendjes merken dat hun speciale talenten omgeruild zijn. Het is een race tegen de klok om de Blauwe Elfenstof terug te halen en terug naar huis te keren om Pixie Hollow te redden. "TinkerBell en de Piraten" is een compleet nieuwe familiefilm boordevol humor, gevoel en spanning.

Genre: Animatiefilm

Otto is een neushoorn

Otto is een neushoorn

Toppers zomervakantie belooft een saaie boel te worden… tot hij op een dag een magisch potlood vindt. Daarnet tekende hij nog een prachtige neushoorn op de muur en nu is de tekening verdwenen… en staat Topper oog in oog met een briesend beest dat aan de gordijnen knabbelt. Hoe hou je een hongerige neushoorn tevreden? En wat geef je hem als al het meubilair is opgegeten? Zou Otto de neushoorn geen geweldig verjaardagscadeau zijn voor Elsje, het leukste meisje van de klas?

Genre: Animatiefilm

De Maagd Van Gent

De Maagd Van Gent

De Maagd Van Gent is een spannende familiefilm, vergezeld van de nodige dosis humor, waarin de authenticiteit van de Gentenaar centraal staat : fier, trots en vastberaden. In het verhaal volgen we diverse Gentenaars die elk op hun beurt baat hebben bij het behoud van de volkstuintjes. De hoofdrol is weggelegd voor een progressieve priester die, dankzij de groenten uit die volkstuintjes, dagelijks verse soep uitdeelt aan daklozen. Zijn missie echter dreigt abrupt te eindigen wanneer de burgemeester onder druk gezet wordt door de Franse winkelreus Colfour om de ‘ziel’ van Gent te verkopen.

Genres: Drama, Komedie

Cast: Gytha Parmentier, Bob De Moor, Michiel Dendooven, Souad Boukhatem, Ian Ghysels

The Missing Picture

The Missing Picture

In deze Cambodiaanse oorlogsdocumentaire weet Rithy Panh ons op een beklijvende manier mee te nemen in een collage van herinneringen aan een van de meest gruwelijke periodes uit de geschiedenis. Op 17 april 1975 bezetten de communistische troepen van de Rode Khmer de Cambodjaanse hoofdstad Phnom-Penh. Ze installeerden een dictatuur van angst en meedogenloze onderdrukking. De dagelijkse gang van zaken werd plat gelegd. Burgers werden hun huizen uitgejaagd en ondergebracht in werkkampen, individuen werden letterlijk nummers en martelingen en executies waren de gangbare strafmaat voor iedereen die tegen het partijbeleid inging. Geen gereconstrueerde interviews met daders en slachtoffers, zoals in Panh's eerdere films waarmee hij zich ontpopte als 's werelds allereerste filmische chroniqueur van de gruweldaden onder Pol Pot. Maar geboetseerde kleifiguurtjes van beeldhouwer Sarith Mang, diorama's en found footage archiefbeelden vormen de 'missing pictures'.

Genre: Documentaire

We are the best!

We are the best!

Stockholm, 1982. Bobo, Klara en Hedvig, drie tienermeiden die cool en sterk zijn, maar ook ietwat vreemd en verward. Die veel te vroeg voor zichzelf moeten zorgen. Die vissticks opwarmen in een broodrooster terwijl hun moeder in het café is. Drie meiden die een punkband starten zonder een instrument te bespelen. Hoezo, punk bestaat niet meer?!

Genre: Drama

Cast: David Dencik, Mira Barkhammar, Mira Grosin, Liv LeMoyne, Alexander Karlsson, Ann-Sofie Rase, Steve Kratz

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook