Deze week in de bioscoop

Deze week in de bioscoop

Voor deze films duik je deze week de zaal in!

Brick Mansions

Brick Mansions

De criminele buitenwijken van Detroit worden overspoeld door geweld en drugs. De gevolgen van misdaad en corruptie raken ieders leven. Bijna dan. Lino levert een dagelijks gevecht om een eerlijk leven te lijden. Als zijn vriendin wordt gekidnapt door een drugsbaas, kiest hij ervoor om de politie in te schakelen. Die koppelt Lino aan undercover agent Damien, die al tijden bezig is de gangen van de criminele bende achter de ontvoering te volgen. Gezamenlijk duiken ze in de duistere wereld van de georganiseerde misdaad en knokken ze zich een weg naar het hoofd van de organisatie.

Cast: Paul Walker, David Belle, RZA, Robert Maillet, Carlo Rota, Sal Longobardo, Catalina Denis,

Genres: Actie, Misdaad, Drama

Doe ook mee aan onze Brick Mansions wedstrijd!

Dom Hemingway

Dom Hemingway

Dom Hemingway is grappig, gevaarlijk, opvliegend en een expert in het kraken van kluizen. Nadat hij twaalf jaar in de gevangenis heeft doorgebracht mag hij zijn plaats in de maatschappij weer innemen. Terug in de straten van Londen heeft hij maar één doel: terugkrijgen wat men hem verschuldigd is na 12 jaar zwijgen...

Cast: Jude Law, Emilia Clarke, Kerry Condon, Demián Bichir

Genres: Komedie, Misdaad, Drama

Stip en vlek doen weer gek

Stip en vlek doen weer gek

Daar zijn de twee vrienden Stip en Vlek weer. Stip is gestipt en Vlek is gevlekt. Netjes zoals het hoort. Of niet soms? Chocoladebollen bakken, acrobatenkunstjes uithalen in het circus, op koopjesjacht gaan in de vreemdste schoenenwinkel, dansen in de disco... Kijkplezier verzekerd voor de allerkleinsten!

Stip & vlek doen weer gek is de tweede compilatiefilm over dit speelse duo. In korte verhalen bewijzen Stip en Vlek dat het met twee altijd leuker (en gekker) is dan alleen.

Genre: Animatiefilm

Drift

Drift

Drift vertelt het verhaal van een man die overmand wordt door verdriet na het verlies van zijn geliefde. Hij ontsnapt aan de realiteit en begint te zwerven. De film toont zijn melancholische tocht door barre, lege landschappen. De waanzin drijft hem tot poëtische, maar fysiek pijnlijke rituelen. Langzaam haalt het verleden hem in, en hij verdwijnt. Drift is het resultaat van een intense samenwerking tussen regisseur Benny Vandendriessche en performance-kunstenaar Dirk Hendrikx die ook de hoofdrol speelt. Drift is gefilmd in een ruwe intuïtieve stijl. Maar de expressieve beelden van het lichaam van de zwervende man bieden een sterke contemplatieve ervaring.

Cast: Dirk Hendrikx, Lieve Meeussen, Constantin Cojocaru

Genre: drama

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook