Nu in de zalen

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Sabotage

Sabotage


Een team van een elitekorps van de narcoticabrigade steelt miljoenen aan contant geld uit een beveiligd onderkomen van een drugskartel, tijdens het uitvoeren van een 'normale' operatie. Het lijkt er op dat de missie geslaagd is en het team wegkomt met de misdaad, totdat iemand de leden van het team één voor één begint te vermoorden.

Cast: Arnold Schwarzenegger, Sam Worthington, Malin Akerman, Mireille Enos, Josh Holloway, Olivia Williams, Joe Manganiello, Harold Perrineau Jr.

Genres: Actie, Thriller

Doe hier mee aan onze Sabotage-wedstrijd!

Robocop

Robocop


Met RoboCop belanden we in het jaar 2028. OmniCorp – ‘s werelds leider in robottechnologie – ziet een gouden kans om miljoenen binnen te halen voor het bedrijf. Wanneer Alex Murphy, een trouwe politieagent die zich inzet tegen criminaliteit en corruptie in Detroit, gewond geraakt grijpt Omnicorp zijn kans om een half-mens half-robot agent te creëren. OmniCorp droomt van een RoboCop in iedere stad en wil ten alle kosten hun droom waarmaken, ongeacht Alex. Maar OmniCorp vergeet één ding: er vecht een mens in deze machine.

Cast: Joel Kinnaman, Gary Oldman, Abbie Cornish, Jay Baruchel, Michael Keaton, Samuel L. Jackson, Aimee Garcia

Genres: Actie, Sciencefiction, Misdaad

A haunted house 2

A haunted house 2


Nadat Malcolm zijn bezeten vriendin Kisha heeft verloren in een auto-ongeluk valt hij voor Megan, een alleenstaande moeder van twee kinderen. Als hij verhuist naar een nieuwe woning met de familie ontdekt Malcolm bizarre paranormale gebeurtenissen rond de kinderen en het huis. Om de zaken nog te verergeren komt de uit de dood herrezen Kisha aan de overkant van de straat wonen.

Cast: Marlon Wayans, Jaime Pressly, Essence Atkins, Marlene Forte, David Koechner, Dave Sheridan, Nick Swardson

Genres: Komedie, Horror

Booster

Booster


Booster brengt het leven in kaart van een stel jongeren die zich amuseren op de pleintjes in de voorstad en pronken met hun opgefokte brommertjes. Achter hun quasi onverschillige façade worstelen ze met tienerproblemen: de eerste verliefdheid, de status in de groep en het vage besef dat er meer moet zijn in het leven dan dit. In Booster vecht BMX-er Brent zijn kleine oorlogje uit met streetracer Jimmy. De inzet van de strijd: de liefde van ‘het meisje’, maar ook stille ambities en verborgen pijnen.

Cast: Aäron Roggeman, Anna Jaeger, Jurgen Delnaet, Joke Devynck, Maurits De Baets, Lisa Ahenkona, Kader Gurbüz

Genre: Drama

Joe

Joe


In de gemene en ruige wereld van een stadje in Texas probeert de ex-gevangene Joe Ransom zijn duistere verleden achter zich te laten. Hij leidt een eenvoudig leven. Overdag werkt hij bij een houtbedrijf, 's nachts drinkt hij. Maar wanneer de vijftienjarige Gary - een jongen die zijn familie probeert te onderhouden - in het stadje aankomt, wanhopig op zoek naar werk, heeft Joe een manier gevonden om te boeten voor zijn zonden, om eindelijk iemands held te kunnen zijn.

Cast: Nicolas Cage, Tye Sheridan, Heather Kafka, Adriene Mishler, Sue Rock, Ronnie Gene Blevins, Erin Elizabeth Reed

Genre: Drama

The Invisible Woman

The Invisible Woman


Nelly, een gelukkig getrouwde onderwijzeres, wordt achtervolgd door haar verleden. Gekweld door wroeging en schuldgevoel denkt ze terug aan haar relatie met Charles Dickens. Dickens - beroemd, manipulerend en emotioneel geïsoleerd binnen zijn succes – wordt verliefd op Nelly, die uit een acteursfamilie komt. Het theater is een belangrijke arena voor Dickens, een man die emotioneel stabieler is in zijn werk en op het podium dan in het echte leven. Nelly wordt Dickens’ muze en de focus van zijn passie. Maar geheimhouding is de prijs die ze betalen en Nelly wordt veroordeeld tot een leven in onzichtbaarheid...

Cast: Ralph Fiennes, Kristin Scott-Thomas, Felicity Jones, Michelle Fairley, Tom Hollander, Tom Burke, Joanna Scanlan

Genre: Drama

Brick Mansions

Brick Mansions


De criminele buitenwijken van Detroit worden overspoeld door geweld en drugs. De gevolgen van misdaad en corruptie raken ieders leven. Bijna dan. Lino levert een dagelijks gevecht om een eerlijk leven te lijden. Als zijn vriendin wordt gekidnapt door een drugsbaas, kiest hij ervoor om de politie in te schakelen. Die koppelt Lino aan undercover agent Damien, die al tijden bezig is de gangen van de criminele bende achter de ontvoering te volgen. Gezamenlijk duiken ze in de duistere wereld van de georganiseerde misdaad en knokken ze zich een weg naar het hoofd van de organisatie.

Cast: Paul Walker, David Belle, RZA, Robert Maillet, Carlo Rota, Sal Longobardo, Catalina Denis,

Genres: Actie, Misdaad, Drama

Divergent

Divergent


De post-apocalyptische wereld waarin de zestienjarige Beatrice Prior leeft, is opgedeeld in vijf facties. Elke factie staat voor een bepaalde waarde: Oprechtheid, Zelfverloochening, Onverschrokkenheid, Vriendschap en Eruditie. Ieder jaar moeten alle zestienjarigen kiezen in welke factie zij de rest van hun leven zullen doorbrengen. Beatrice krijgt te horen dat ze Afwijkend is en nooit in één groep zal passen. Al snel ontdekt ze dat haar nieuwe identiteit haar tot een doelwit maakt. Waarom is het zo gevaarlijk om Afwijkend te zijn?

Genres: Sciencefiction, Romantiek, Actie, Avonturenfilm

Cast: Kate Winslet, Shailene Woodley, Ashley Judd, Tony Goldwyn, Zoë Kravitz, Maggie Q, Theo James, Ray Stevenson

The Grand Budapest Hotel

The Grand Budapest Hotel


'The Grand Budapest Hotel' vertelt het verhaal van een legendarische hotelmanager van een beroemd Europees hotel. Tussen de oorlogen in raakt hij bevriend met een jonge medewerker die een vertrouweling van hem wordt. Het verhaal draait om de diefstal van onbetaalbare schilderijen uit de Renaissance, de strijd om een enorm familiefortuin en de omwentelingen die Europa transformeren in de eerste helft van de 20e eeuw.

Genre: komedie, drama

Cast: Ralph Fiennes, Edward Norton, Saoirse Ronan, Tilda Swinton, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jude Law, Léa Seydoux, Bill Murray, Jeff Goldblum, Jason Schwartzman

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook