Niet te missen op tv (14 t.e.m. 20 mei)

Niet te missen op tv (14 t.e.m. 20 mei) © -

In Time

In de toekomst wordt iedere mens slechts 25 jaar. Maar wie minuten of dagen kan ‘bijkopen’, verdienen of stelen, heeft langer te leven, en zo ontstaat er een handel in tijd. De rijken hebben duizenden jaren voor zichzelf en hun familie verzameld en onderdrukken de armere klasse. Arbeider Will Sallas gaat elke dag op zoek naar een beetje extra tijd om in leven te blijven. Om dat doel te bereiken komt hij in de criminaliteit terecht, en uiteindelijk ontvoert hij de dochter van een bankier. Later kiest het meisje zijn kant. Ze gaan tijd stelen bij de rijken en verdelen die onder de armen.

Sciencefictionfilm van Andrew Niccol met Justin Timberlake, Amanda Seyfried, Olivia Wilde, …
2BE, woensdag 14 mei, 20u35

Neem deze film op vanop afstand
Bekijk 'Runner Runner' met Justin Timberlake bij MovieMe

Kijk eens op de doos

Kijk eens op de doos © -

Sketchshow uit 2002 naar een idee van Patrick De Witte. Met onder meer de rubrieken ‘De opening van het allereerste dolfinarium’, ‘De opiniedealer’, ‘De detective’ en ‘Plantman’.

Met Barbara Sarafian
OP12, donderdag 15 mei, 20u00

Neem dit programma op vanop afstand

Deadly Islands

Deadly Islands © -

Documentairereeks. The Shark Island. Bioloog en roofdierenkenner Dave Salmoni reist naar een eiland in de Stille Oceaan. Hij wil uitzoeken waarom daar zoveel haaien leven.

Discovery Channel, donderdag 15 mei, 21u00

Comedy Kings

Comedy Kings © -

Eerste aflevering in een reeks zaalshows van zeven Vlaamse stand-upcomedians. De shows zijn nog nooit op televisie uitgezonden en sommige lopen op dit moment zelfs nog in de theaterzalen. In de eerste aflevering passeert de Antwerpse komiek Alex Agnew de revue met zijn voorstelling 'Interesting Times'. In de volgende episodes is het de beurt aan Jeroen Leenders, Bert Kruismans, Guga Baul, Wouter Deprez en Henk Rijckaert.

VIER, vanaf donderdag 15 mei wekelijks omstreeks 21u05

Neem dit programma op vanop afstand
 

Out of Africa

Out of Africa © -

Karen en Bror Blixen uit Denemarken komen in 1914 aan in Kenia aan en willen er een nieuw leven beginnen. Het plan was om er vee te houden, maar Bror investeert Karens geld in een koffieplantage. Bovendien is hij ontrouw, wat een schaduw werpt over het huwelijk van het koppel. Karen zoekt troost bij de mensen om haar heen. Ze heeft een zwak voorl Denys Finch-Hatton, maar die lijkt de boot af te houden …

Drama van Sydney Pollack met Meryl Streep, Robert Redford, Klaus Maria Brandauer, …
Canvas, vrijdag 16 mei, 20u55

Neem deze film op vanop afstand


The Fighting Temptations

The Fighting Temptations © -

De ontslagen reclamejongen Darrin Hill erft 150 000 dollar van zijn overleden tante Sally. Er is echter een voorwaarde verbonden aan de erfenis: Darrin moet ervoor zorgen dat het lokale koor aan een belangrijke gospelwedstrijd mag meedoen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want er is in het stadje bijzonder weinig zangtalent te vinden …

Muzikale komedie van Jonathan Lynn met Beyoncé Knowles, Cuba Gooding Jr., Wendell Pierce, …
VIJF, vrijdag 16 mei, 22u20

Neem deze film op vanop afstand
Bekijk 'Jerry Maguire' met Cuba Gooding Jr. bij MovieMe

Skyfall

Skyfall © -

Tijdens een missie in Istanboel raakt James Bond zwaargewond en vervolgens verdwijnt hij. Men veronderstelt dat hij het loodje gelegd heeft. Bonds tegenstander heeft een harde schijf gestolen met de namen van alle undercoveragenten van de Britse veiligheidsdienst MI6 en maakt die met mondjesmaat bekend via internet. De Britse overheid twijfelt of de directrice van MI6  - M - nog bekwaam is en stuurt aan op haar pensioen. Dan duikt 007 onverwachts op. Hij is de enige op wie M nog kan vertrouwen.

Bondfilm van Sam Mendes met Daniel Craig, Judi Dench, Javier Bardem, …
vtm, zaterdag 17 mei, 20u20

Neem deze film op vanop afstand

 

Rundskop

Rundskop © -

Een politiemoord en het aansluitende onderzoek zetten de wereld van de Belgische hormonenmaffia op zijn kop. Tijdens een transactie in het milieu wordt de jonge Limburgse vetmester Jacky met zijn vroegere jeugdvriend geconfronteerd. Beiden delen een verborgen trauma uit hun verleden.

Misdaadfilm van Michaël R. Roskam met Matthias Schoenaerts, Jeroen Perceval, Jeanne Dandoy, …
vtm, zondag 18 mei, 20u20

Neem deze film op vanop afstand
Bekijk 'Pulsar' met Matthias Schoenaerts bij MovieMe

Zijn er nog vragen?

Zijn er nog vragen? © -

Verkiezingsshow waarin de politieke kopstukken van de zes grootste partijen een antwoord formuleren op vragen uit het publiek. Presentatie: Martine Tanghe en Ivan De Vadder.

Een, zondag 18 mei, 20u30

Neem dit programma op vanop afstand

Bring It On

Bring It On

Het Toro-cheerleadersteam van de Rancho Carne High School uit San Diego wil voor de zesde opeenvolgende keer het nationale kampioenschap winnen. Voor kapitein Big Red is de tijd aangebroken om de aanvoerdersband door te geven. Ze kiest de populaire Torrance Shipman als haar opvolgster.

Komedie van Peyton Reed met Kirsten Dunst, Eliza Dushku, Jesse Bradford, …
JIM, maandag 19 mei, 22u00

Bekijk 'Mona Lisa Smile' met Kirsten Dunst bij MovieMe

The Borgias: seizoen 3

The Borgias: seizoen 3 © -

Derde seizoen van de reeks van Neil Jordan over de Borgia-dynastie. In deze aflevering: Terwijl de vergiftigde paus Alexander voor zijn leven vecht, barst er onder de kardinalen een hevige strijd los om hem op te volgen. Cesare en Micheletto vinden de bron van het moordcomplot, maar Della Rovere is op alles voorbereid. Bovendien heeft Catherina Sforza haar sluipmoordenaar Rufio op pad gestuurd om de Borgia’s te onttronen.

Met Jeremy Irons
Nederland 2, vanaf maandag 19 mei wekelijks omstreeks 23u00

Neem dit programma op vanop afstand

The Fly

The Fly © -

Bioloog Seth Brundle kan met behulp van een machine voorwerpen ‘teleporteren’ naar een andere locatie. Journaliste Veronica Quaife wil er een artikel over schrijven, maar Seth wil er eerst zeker van zijn dat zijn uitvinding ook werkt bij levende organismen. Hij test het uit op zichzelf, maar dat loopt mis.

Horrorfilm van David Cronenberg met Jeff Goldblum, Geena Davis, John Getz, …
2BE, dinsdag 20 mei, 22u50


Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook