Het showbizznieuws van de week (6 juni)

Het showbizznieuws van de week (6 juni) © -

Het zit er bovenarms op tussen Claudio Dell'Anno en vtm, Rihanna toonde zich van haar beste kant in een bijzonder luchtige doorkijkjurk vol diamanten, Phaedra Hoste stelt haar schilderijen tentoon in een tegelwinkel en de villa van de Pfaffs staat opnieuw te koop, dit keer aan de helft van de prijs. Je leest er alles over in deze wekelijkse dosis nieuws uit Bekend Vlaanderen en Hollywood!

Villa Pfaff opnieuw te koop aan helft van prijs

Villa Pfaff opnieuw te koop aan helft van prijs

De villa van de familie Pfaff staat alweer te koop. Vorig jaar werd het stulpje in Brasschaat verkocht aan een Nederlander, maar de rechtbank verklaarde de koop nietig omdat de koper het gevraagde bedrag van twee miljoen euro niet op tafel kon leggen. Door die rechtszaak is de prijs flink gezakt: geïnteresseerden kunnen nu voor de helft van het oorspronkelijke bedrag een koopje doen.

Claudio Dell'Anno en vtm bestoken elkaar met klachten

Claudio Dell'Anno en vtm bestoken elkaar met klachten

Claudio Dell’Anno, de flamboyante winnaar van het eerste seizoen van Mijn Restaurant, staat opnieuw volop in de schijnwerpers. Volgens vtm had hij voor het programma enkel recht op een deelnemersovereenkomst, Dell’Anno zelf is van mening dat het een arbeidsovereenkomst moest zijn en eist middels een klacht dat de commerciële zender hem 27 684 euro aan achterstallig loon, 117 000 euro aan bijkomende vergoedingen en een morele schadevergoeding van 10 000 euro uitbetaalt. Vtm besliste daarop om ook een klacht neer te leggen omdat de Italiaanse West-Vlaming ‘hun reputatie besmeurt’. ‘In de bijlage van zijn contract stond duidelijk dat hij voor eigen rekening en voor eigen risico werkte. Het is niet onze fout dat zijn zaak destijds failliet is gegaan. We hebben hem trouwens nooit verplicht om in dure hotels te slapen en zijn parkeerboetes niet te betalen. En waarom komt hij vijf jaar na de feiten aanzetten met zijn klacht?’, sneert de advocaat van vtm. Dell’Anno laat weten dat de bitsige toon en de werkwijze van de tegenpartij betreurt.
 

Chris Brown alweer vrij?

Chris Brown alweer vrij?

Chris Brown kreeg begin mei een celstraf van 131 dagen, maar hij zou volgens de showbizzsite TMZ.com alweer op vrije voeten zijn. De reden is onduidelijk. Hij vloog de nor in omdat hij de voorwaarden van een voorwaardelijke gevangenisstraf schond, die hij opliep omdat hij Rihanna enkele jaren geleden mishandelde. De rapper moet ook nog voor de rechter verschijnen omdat hij betrokken was bij een vechtpartij in Washington.

Jos Ghysen is overleden

Jos Ghysen is overleden © photonews

De legendarische Limburgse radio- en tv-maker Jos Ghysen overleed afgelopen woensdag in Hasselt. Op Twitter stroomde een massa steunbetuigingen en reacties binnen vanaf het moment dat het nieuws bekend raakte. Ghysen werd enorm populair met het radioprogramma Te bed of niet te bed dat van 1967 tot 1990 riep op de openbare omroep, en door de cursiefjes die hij schreef en voorlas. Later presenteerde hij op vtm het zondagnamiddagprogramma Zondag Josdag waarin hij een allegaartje aan gasten ontving. ‘We lagen vaak dubbel van het lachen na de opnames’, vertelt Bé De Meyer, die in dat programma als zijn assistente fungeerde. In 2012 kwam Jos Ghysen in opspraak toen ex-VRT-journaliste Chris Smet hem ervan beschuldigde dat hij zijn vroegere medewerkster Ireen Houben jarenlang aan fysieke en mentale terreur blootstelde.

Kürt Rogiers waagt zich aan musical

Kürt Rogiers waagt zich aan musical

Kürt Rogiers maakte via Instagram en Twitter bekend dat hij het als musicalacteur gaat proberen. Rogiers zal in The Sound of Music de rol van Kapitein Von Trapp vertolken. Een fan trok in een reactie stoute schoenen aan en vroeg of Rogiers eigenlijk wel kan zingen, maar de acteur reageerde nog niet. De musical is van 16 december 2014 tot en met 4 januari 2015 te zien in de Antwerpse Stadsschouwburg.

Schaarsgeklede Rihanna zorgt voor opschudding

Schaarsgeklede Rihanna zorgt voor opschudding © photonews

Dat Rihanna fan is van luchtige kledij weten we al langer, maar op de CFDA Fashion Awards ging de zangeres uit Barbados weer een stapje verder: ze verscheen in een glitterjurk met 200 000 edelsteentjes die zo dun was dat je er dwars doorheen kon kijken. Ze werd tijdens het gala beloond met een ‘Fashion Icon Award’. In het Verenigd Koninkrijk mag een poster met Rihanna erop die reclame maakt voor een parfummerk trouwens niet meer opgehangen worden in het zicht van kinderen. Op de affiche staat ze quasi naakt met haar benen in de lucht. ‘Te suggestief’, oordeelde de rechter.
 

'Punkkapsel Radio 1-presentator hoort niet op tv'

'Punkkapsel Radio 1-presentator hoort niet op tv' © facebook

Mensen die ’s ochtends wel eens hun tv-toestel inschakelen weten dat je op de VRT dan uitzendingen van Radio 1 kan bekijken waarbij de presentatoren in hun studio op het scherm te zien zijn. Zo komt ook Xavier Taveirne, presentator van ‘De Ochtend', regelmatig in beeld. Over hem kreeg de openbare omroep onlangs een vlammende klachtenbrief van een luisteraar die zijn 'punkkapsel' en het feit dat hij vaak zit te geeuwen absoluut niet kan smaken. ‘Zoiets hoort niet op tv, mensen met opvoeding doen dat niet’, liet de ontevreden kijker-luisteraar weten. Taveirne, die er meestal nochtans fris gewassen bijzit, kon zelf smakelijk lachen met het schrijfsel en postte er een foto van op Instagram.

Had Sergio Herman glaasje te veel op toen hij Maël 'trut' noemde?

Had Sergio Herman glaasje te veel op toen hij Maël 'trut' noemde? © photonews

Niet alleen in ‘Mijn Restaurant’ werd de boel wel eens op stelten gezet, ook in de opvolger ‘Mijn Pop-uprestaurant’ kunnen ze er wat van. Maël en Stefanie van het Gentse etablissement ‘Wolf’ haalden de eindmeet niet en dat was voor sous-chef Nico het sein om in Dag Allemaal zijn boekje open te doen. ‘Er was heel wat te doen om het feit dat Maël en Stefanie de gevel van hun pand hadden beklad, maar vtm had dat allemaal mee in scène gezet. Het mocht wel maar één muur zijn, en daar hebben ze zich niet aan gehouden. Ook voor Sergio Herman is hij scherp: ‘Hij noemde Maël een trut, dat heeft iedereen op televisie kunnen zien. Wat de kijkers echter niet gemerkt hebben, was dat Herman en zijn twee collega’s toen lichtjes beschonken waren', aldus Nico.

Verbazing over nieuwe liefde Bart Wellens

Verbazing over nieuwe liefde Bart Wellens © photonews

Opschudding in de coulissen van het wereldje der veldrijders, want Bart Wellens gaat scheiden van zijn vrouw Lentel (foto). De twee maken werk van de verkoop van hun huis en van een regeling voor hun twee kinderen. Wellens koos voor de Limburgse Nicky, die zesentwintig lentes telt, een zoontje van amper negen maanden heeft en nog getrouwd is. Story meent te weten dat de twee al zes maanden een relatie hebben. Broer Geert Wellens viel toch een beetje uit de lucht toen hij het nieuws hoorde: ‘We zijn net zo geschrokken als iedereen, omdat we zelf niet zo goed weten wie dat meisje is’, vertelt hij. ‘Ze heeft een zwak voor wielrenners. De afgelopen jaren ging ze naar allerlei feestjes om er Tom Boonen, Sven Nys en Bart Wellens te ontmoeten. Ze had het eerst gemunt op Zdenek Stybar’, fluistert een anonieme bron.

Schilderijen Phaedra Hoste hangen in tegelwinkel

Schilderijen Phaedra Hoste hangen in tegelwinkel © photonews

We weten ondertussen dat Phaedra Hoste tegenwoordig schildert, al loopt de kunstwereld vooralsnog niet echt warm voor haar werk. Maar voor elk euvel is er een oplossing, moet Phaedra gedacht hebben, en dus stelt ze haar oeuvre ten toon in een tegelwinkel. Volgens haar is dat een bewuste keuze om de werken meer tot hun recht te laten komen. ‘Het is een heel andere manier van exposeren. Ik doe niet aan commercie, mijn emoties liggen in mijn werk, dat sterk genoeg is om zich te laten omringen door drukte en kleur. De prijzen worden bepaald door verschillende kunstgalerijen, maar als ik geen koper kan vinden maak ik er geen punt van om een schilderij zelf op te hangen’, legt de ex-miss uit. Wie een originele Phaedra Hoste in huis wil halen is al gauw tussen de negenhonderd en achtduizendvijfhonderd euro kwijt. Kunstexperten waren in het verleden verdeeld over haar werk: sommigen vonden het gigantisch overprijsd, maar Jan Hoet gaf haar ooit het oordeel ‘niet slecht’.

Brad Pitt aangevallen op de rode loper

Brad Pitt aangevallen op de rode loper

Vorige flaneerde Bradd Pitt samen met z'n vrouw Angelina Jolie over de rode loper in Los Angeles omdat haar nieuwe film 'Maleficent' in première ging. De acteur werd er totaal onverwacht aangevallen door de Oekraïense tv-journalist Vitalii Sediuk. Daar wilde Pitt toch even op reageren: ‘Die gek greep mijn jasje vast en probeerde zijn gezicht in mijn kruis te duwen. Ik gaf hem twee tikken. Niet erg hard, maar hij liet me wel los. Hij pakte ook nog eens mijn bril vast. Ik heb niet echt zware problemen met dat soort exhibitionisten, maar hij dreigde het wel te verpesten voor de fans’, aldus Brad. De journalist viel al eerder sterren lastig en laat weten dat hij ‘niet gek is’. Vorig jaar kreeg Sediuk bijvoorbeeld al eens een muilpeer van Will Smith toen hij de acteur op de mond probeerde te kussen.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook