Het showbizznieuws van de week (26 juni)

Het showbizznieuws van de week (26 juni) © -

Astrid Bryan trekt naar vtm, Kanye West wil graag een privékliniek aan zijn huis bouwen zodat hij snel medische hulp kan krijgen, Bart Cannaerts volgt Tom Lenaerts naar het productiehuis Panenka en Zatte Rita zien we niet meer in 'Familie'. Lees er hier alles over!

Astrid Bryan keert terug naar vtm

Astrid Bryan keert terug naar vtm © photonews

Astrid Bryan keert terug naar vtm, waar ze haar tv-carrière begon. Dat staat te lezen in De Standaard. Haar contract bij Vijf werd niet verlengd, ook al werkte die zender nog aan een nieuw programma voor de realityster. Opnames voor een nieuwe reeks bij vtm starten binnenkort, maar details zijn nog niet bekend.

Familie moet het voortaan zonder Zatte Rita stellen

Familie moet het voortaan zonder Zatte Rita stellen © -

Jacky Lafon wil het voor bekeken houden bij ‘Familie’ en dus behoort haar legendarische rol als ‘Zatte Rita’ binnenkort tot de geschiedenis.  Ze is er al van het prille begin bij en staat vooral bekend als de jolige tante die bij de geringste tegenslag naar de fles greep. Ze werd bijzonder populair en dat leidde onder meer tot een Facebookpagina met meer dan zesendertigduizendvijfhonderd vind-ik-leuks. Haar vertrek heeft niets te maken met de beschonken rol die ze al jaren vertolkt: Jacky is de files beu. ‘Ik heb er zelfs een wegfobie aan overgehouden. Chauffeurs zijn soms agressief en het komt voor dat ik zit te beven in de auto’, vertelt ze. De actrice gaat echter nog niet op haar lauweren rusten: komende zomer staat ze in Blankenberge op het podium met een nieuwe revue.

Tess Goossens en Guy verwelkomen Carlotta

Tess Goossens en Guy verwelkomen Carlotta © photonews

Tess Goossens is maandag bevallen van haar eerste kindje. Het is een dochter en ze heet Carlotta. ‘Het is een wolk van een baby en alles gaat goed met de moeder’, vertelt Guy, de echtgenoot van Tess. Voor de presentatrice is het haar eerste, Guy heeft al een dochter uit een vorig huwelijk. De twee trouwden in 2012.

Ook Bart Cannaerts trekt Woestijnvis-deur achter zich dicht

Ook Bart Cannaerts trekt Woestijnvis-deur achter zich dicht

Tom Lenaerts heeft amper zijn biezen gepakt bij Woestijnvis of hij neemt al een grote naam mee: Bart Cannaerts volgt Lenaerts naar het nieuwe productiehuis Panenka. De standup-comedian was dit voorjaar nog op VIER te zien als presentator van de ludieke quiz ‘De Pappenheimers’. ‘Technisch gezien is het geen vertrek bij Woenstijnvis. Ik ben een kleine zelfstandige. Ik had er wel een contract voor de duur van De Pappenheimers, maar dat is al sinds januari afgelopen. Sindsdien werk ik als freelancer mee aan Geubels en de Belgen. Bij Panenka wil ik graag een beetje vanalles doen: programma's bedenken, research doen en 's middags om broodjes gaan', lacht Cannaerts.

'Er kijkt geen hond naar Hotel M'

'Er kijkt geen hond naar Hotel M'

Voor mensen die geen boodschap hebben aan het WK is er op Eén ‘Hotel M’, de talkshow van Marcel Vanthilt, maar het programma lijkt een flop te worden: ‘Er kijkt geen hond, maar het is een troost dat de mensen die toch kijken dat doen uit overtuiging, of omdat ze niets met voetbal te maken willen hebben’, laat Vanthilt optekenen in de krant. Zijn hotel verhuist nu van Roeselare naar Knokke-Heist.

Kanye West bouwt kliniek aan zijn huis

Kanye West bouwt kliniek aan zijn huis © -

Kanye West is niet vies van een beetje grootheidswaanzin, en dat laat hij weer goed merken: de man wil een kliniek aan zijn huis laten bouwen. Hij legt naar verluidt 3,75 miljoen dollar op tafel voor zijn eigen kliniek, waar hij regelmatig een gezondheidscheck wil laten uitvoeren. ‘Er komt onder meer een röntgenapparaat, een CT-scanner, echo-apparatuur en materiaal voor bloedafname. Andere celebs, zoals Madonna, deden eerder ook zoiets, maar nooit op zo’n grote schaal’, aldus een insider.

Lindsay Lohan huppelde naakt door winkel

Lindsay Lohan huppelde naakt door winkel

Lindsay Lohan laat weer van zich spreken: ze paste onlangs kleren in een winkel van Selfridges in Londen en stoof plots poedelnaakt uit het pashokje. Het winkelpersoneel achtervolgde haar met de bedoeling om haar een beetje af te schermen. Er zijn geen beelden van het voorval.

Vervolging voor grappen Alex Agnew

Vervolging voor grappen Alex Agnew © photonews

VIER moet zich bij de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) verantwoorden omdat de zender op 22 mei de zaalshow 'Interesting Times' van Alex Agnew uitzond. Daarin maakte de comedian een paar grappen over de vergassing van de joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een diplomaat kon er niet mee lachen en diende een klacht in. Hij liet weten dat hij de voorstelling ‘afschuwelijk en onbegrijpelijk’ vond. Joods Actueel diende in 2008 al eens een klacht in tegen de Antwerpse standup comedian nadat hij een Jodengrap had gemaakt in P-magazine. Bij VIER wachten ze de uitspraak af.
 

Phaedra Hoste exposeert in de States

Phaedra Hoste exposeert in de States © photonews

In België is niet iedereen in de wolken over de kunstwerken van Phaedra Hoste, maar in New York en L.A. oogst ze wel succes. Ze mag in beide steden exposeren. ‘Geweldig, maar het is geen sinecure. Alleen het overvliegen van mijn schilderijen is al een gigantische onderneming. Sommige mensen denken trouwens dat ik kan leven van kunst alleen, maar dat is niet waar. Ze vergeten dat het materiaal dat ik gebruik meestal heel duur is’, klinkt het bij Phaedra.

Anne De Baetzelier kan niet lachen met nepversie van zichzelf

Anne De Baetzelier kan niet lachen met nepversie van zichzelf

In de zomer is 'Tien om te Zien' er weer en dus ook Willy Sommers, maar in de plaats van Anne De Baetzelier verschijnt Nathalie Meskens op het podium, die de blonde presentatrice zal persifleren. De Baetzelier kan daar niet mee lachen: 'Ik wil er niet te veel woorden aan vuil maken, maar ik vind het een spijtige zaak dat de comeback van het programma op deze manier wordt aangekondigd. Ik begrijp dat ze er een nieuw elan aan willen geven, maar Willy als presentator vragen naast een persiflage van mezelf, dat vind ik onbegrijpelijk', foetert ze in Story.

Lou Deprijck is geen fan van WK-lied Stromae

Lou Deprijck is geen fan van WK-lied Stromae

We weten ondertussen allemaal dat ‘Ta Fête’ van Stromae het officiële WK-lied is, maar niet iedereen kan het nummer smaken. Volgens Lou Deprijck van Lou and The Hollywood Bananas, bekend van het nummer ‘Disco Samba’ en als producent van ‘Ca plane pour moi', is Stromae weliswaar getalenteerd genoeg maar is ‘Ta Fête’ geen geschikt WK-nummer. 'Die jongen is goed, laat daar geen twijfel over bestaan. Maar om dat te gebruiken als Rode Duivels-supporterslied? Met mijn 'Disco Samba belga' zou je die Brazilianen doen meezingen, het hele stadion zou voor België supporteren', vertelt hij in Dag Allemaal.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook