Nu in de zalen

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Transformers: age of extinction

Transformers: age of extinction

De film begint na een epische strijd die de wereld heeft gered, maar een grote stad verloren achterliet. Wanneer de mensheid aan de wederopbouw begint, laat een duistere groep van zich horen in een poging de richting van de geschiedenis te controleren. Maar ondertussen steekt een oude, sterke dreiging terug de kop op. Met behulp van mensen kunnen Optimus Prime en de Autobotten hun grootste uitdaging ooit aangaan. In een ongelooflijk avontuur geraken ze verwikkeld in een oorlog tussen goed en kwaad die leidt tot een ultieme strijd over heel de wereld.

Regie: Michael Bay
Cast: Mark Wahlberg, Jack Reynor, Stanley Tucci, Nicola Peltz, T.J. Miller, Sophia Myles, Kelsey Grammer
Genres: Avonturenfilm, Actie, Sciencefiction

Boyhood

Boyhood

Richard Linklater vertelt met Boyhood een intiem verhaal van epische omvang. Gefilmd over een periode van 12 jaar met dezelfde acteurs, vangt Richard Linklater tot in verbazingwekkend detail de jongensjaren van Mason. In een ontroerend coming-of-age verhaal zien we Mason voor onze ogen op het scherm opgroeien van jongen tot man. We volgen ook zijn zus Samantha en hun gescheiden ouders. Terwijl de jaren voorbij glijden, zien we hoe elk van hen omgaat met nieuwe fases in hun leven en hoe hun banden onderling veranderen. Het is onmogelijk om je eigen reis niet te herkennen in deze prachtige en hartverwarmende ode aan het opgroeien, het familieleven, en het verstrijken van de tijd.

Regie: Richard Linklater
Cast: Patricia Arquette, Ethan Hawke, Ellar Coltrane, Tamara Jolaine, Nick Krause, Evie Thompson, Savannah Welch
Genre: Drama

Die Frau des polizisten

Die Frau des polizisten

Die Frau des polizisten is een in hoofdstukken vertelde intieme familiegeschiedenis. Het intelligente jonge dochtertje van het gezin is het cement in de gaandeweg verslechterende relatie tussen haar jonge moeder Christine en vader Uwe, die een politieman is in een kleine Duitse provinciestad. Er is niet veel nodig om de achterdocht en spanning te laten omslaan in geweld.

Regie: Philip Gröning
Cast: Lars Rudolph, Horst Rehberg, Alexandra Finder, David Zimmerschied, Pia Kleemann, Chiara Kleemann, Katharina Susewind
Genre: Drama

Top 5: 1. 22 Jump Street

Top 5: 1. 22 Jump Street

Na hun middelbare school gedubbeld te hebben, zijn er grote veranderingen op til voor agenten Schmidt en Jenko wanneer ze undercover gaan op de plaatselijke universiteit. Maar als Jenko een zielsverwant ontmoet in het atletische team, en Schmidt infiltreert in de boheemse kunst, beginnen ze hun vriendschap in vraag te stellen. Nu moeten ze niet alleen de politiezaak oplossen – ze moeten er ook achter komen of ze een volwassen relatie kunnen hebben. Als deze volgroeide kinderen kunnen veranderen van groentjes naar échte mannen, zal de universiteit misschien wel het beste zijn dat hen ooit overkomen is.

Regie: Phil Lord, Chris Miller
Cast: Channing Tatum, Jonah Hill, Ice Cube, Wyatt Russell, Peter Stormare, Dave Franco, Rob Riggle
Genres: Komedie, Actie

2. The Fault in our Stars

2. The Fault in our Stars

Hazel en Gus zijn twee tieners die een wrange humor, een minachting voor het conventionele en de liefde delen. Hun relatie is des te wonderbaarlijker gezien het feit dat Hazels andere constante metgezel een zuurstoftank is, Gus grappen maakt over zijn beenprothese en ze verliefd op elkaar werden bij een steungroep voor kankerpatiënten.

Regie: Josh Boone
Cast: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Willem Dafoe, Laura Dern, Lotte Verbeek, Sam Trammell, Nat Wolff
Genre: Drama

3. Maleficent

3. Maleficent

Disney presenteert ‘Maleficent’ — het nooit eerder vertelde verhaal van Disney’s meest beruchte slechterik uit de 1959 klassieker ‘Doornroosje’. Maleficent is een prachtige jonge vrouw met een oprecht hart, die een idyllische jeugd beleeft in een vreedzaam en bosrijk koninkrijk, tot op een dag een leger binnenvalt en de harmonie van het land in gevaar brengt. Maleficent wordt de vurigste beschermer van het land, maar wanneer ze uiteindelijk meedogenloos wordt verraden begint haar oprechte hart in steen te veranderen. Maleficent is uit op wraak en moet het in een heftige strijd opnemen tegen de opvolger van de binnenvallende koning, waardoor ze een vloek uitspreekt over zijn pasgeboren dochter Aurora. Maar wanneer het meisje opgroeit, realiseert Maleficent zich dat Aurora de sleutel is tot vrede in het koninkrijk, en misschien ook wel tot haar eigen ware geluk.

Cast: Angelina Jolie, Juno Temple, Elle Fanning, Sharlto Copley, Brenton Thwaites, Peter Capaldi, Sam Riley

Genres: Actie, Avonturenfilm, Drama

4. X-Men: Days of Future Past

4. X-Men: Days of Future Past

Het ultieme X-Men ensemble vecht voor het voortbestaan van hun soortgenoten over twee tijdsperiodes in X-Men: Days of the future past. De geliefde personages uit de originele X-Men filmtrilogie bundelen hun krachten met hun jongere zelf uit X-Men: First class, in een epische strijd om het verleden te veranderen -- zodat onze toekomst gered kan worden.
 
Cast: Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, Nicholas Hoult, Hugh Jackman, Halle Berry, Ian McKellen, Ellen Page, Anna Paquin, James McAvoy
 
Genres: Actie, Avonturenfilm, Fantasie

5. Koemba

5. Koemba

De kleine Khumba heeft vanaf zijn geboorte maar de helft van zijn strepen, waardoor hij door de rest van de kudde wordt buitengesloten. Wanneer ze te maken krijgen met een extreme droogte, moeten ze op zoek naar water om te kunnen overleven. De moedige Khumba offert zichzelf op en besluit op zoek te gaan naar de beroemde waterput. Het is de waterput waar de eerste zebra’s hun strepen hebben gekregen en dat is precies wat Khumba ook wil: zijn strepen verdienen. Op zoek naar de legendarische waterput krijgt Khumba gezelschap van enkele kleurrijke vriendjes, zoals een hyperactieve struisvogel en een schattige waterbuffel. Samen gaan ze het geweldige avontuur aan om de kudde te redden en Khumba een held te maken, om hem eindelijk als een volwaardig zebra door het leven te laten gaan. Lukt het Khumba om zijn strepen terug te krijgen?

Regie: Anthony Silverston

Genres: Avonturenfilm, Animatiefilm, Familiefilm

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook