Nu in de zalen

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Dawn of the planet of the apes

Dawn of the planet of the apes


De steeds groter wordende groep genetisch geëvolueerde mensapen, aangevoerd door Caesar, wordt bedreigd door de overlevenden van een dodelijk virus dat tien jaar eerder vrijwel de gehele wereldbevolking uitroeide. Na een kort en wankel vredesbestand barst de strijd los. Wie wordt de dominante soort op aarde?

Regie: Matt Reeves
Cast: Gary Oldman, Judy Greer, Andy Serkis, Keri Russell, Jason Clarke, Kodi Smit-McPhee, Toby Kebbell
Genres: Actie, Drama, Sciencefiction

Maps to the stars

Maps to the stars


Het gezin Weiss is een typisch Hollywoodgezin. Vader Sanford is een analist en coach die een fortuin heeft vergaard met zijn doe-het-zelf-handleidingen. Moeder Cristina houdt zich voornamelijk bezig met de carrière van haar zoon Benjie, 13 jaar en een heus kindsterretje. Eén van Sanfords klanten is de actrice Havana, die ervan droomt om een remake te maken van de film die haar moeder Clarice in de jaren 60 beroemd maakte. Clarice is echter dood en Havana wordt 's nachts geplaagd door visioenen van haar dode moeder... Benjie, die net terugkeert uit een afkickprogramma, en zijn zus Agatha, die recentelijke ontslagen is uit een sanatorium waar ze behandeld werd voor criminele pyromanie, zorgen voor een explosieve situatie.

Regie: David Cronenberg
Cast: Robert Pattinson, Julianne Moore, Mia Wasikowska, John Cusack, Olivia Williams, Sarah Gadon, Carrie Fisher, Evan Bird
Genre: Drama

The Purge: Anarchy

The Purge: Anarchy


The New Founding Fathers van Amerika nodigen je uit om de jaarlijkse Purge te vieren...

Regie: James DeMonaco
Cast: Frank Grillo, Zach Gilford, Kiele Sanchez, Carmen Ejogo, Cortney Palm, Edwin Hodge, Amy Paffrath
Genres: Horror, Thriller

Begin Again

Begin Again


Begin Again vertelt het verhaal van Dan die ten einde raad is na zijn ontslag als top muziek producent. Wanneer hij Gretta hoort zingen op een East Village podium, raakt hij geïnspireerd. De getalenteerde Britse singer-songwriter maakt eveneens een moeilijke periode door. Samen slaan ze de handen in elkaar om muziek te maken en wagen ze zich aan een nieuw begin...

Regie: John Carney
Cast: Keira Knightley, Mark Ruffalo, Hailee Steinfeld, Catherine Keener, Mos Def, Aya Cash, James Corden
Genres: Komedie, Drama, Musical

The Raid: Berandal

The Raid: Berandal


The Raid 2: Berandal gaat direct verder waar het eerste deel eindigde. Agent Rama gaat undercover en infiltreert in een genadeloos Indonesisch misdaadsyndicaat om zijn familie te beschermen en de corruptie binnen zijn eigen politiemacht uit te roeien.

Regie: Gareth Evans
Cast: Iko Uwais, Tio Pakusodewo, Julie Estelle, Ryuhei Matsuda, Kazuki Kitamura, Ken'ichi Endô, Marsha Timothy
Genres: Actie, Misdaad

A Thousand Times Good Night

A Thousand Times Good Night


Rebecca behoort tot 's werelds beste oorlogfotografen. Wanneer haar echtgenoot erop staat dat ze stopt met haar gevaarlijke leven ontstaat er een emotionele situatie. Hij en hun jonge dochters hebben Rebecca nodig, die echter op haar beurt zowel van haar familie als van haar werk houdt.

Regie: Erik Poppe
Cast: Nikolaj Coster-Waldau, Juliette Binoche, Maria Doyle Kennedy, Eve Macklin, Lauryn Canny, Larry Mullen Jr., Denise McCormack
Genre: Drama

Pieter Post: de film

Pieter Post: de film


Al 30 jaar lang bezorgt Pieter de post in het dorpje Groenbeek, maar daar komt verandering in als hij meedoet aan een nationale talentenjacht. Pieter blijkt naast een goede postbezorger ook een fantastische zanger te zijn!

Regie: Mike Disa
Genres: Animatiefilm, Familiefilm

Kleine Nicolaas gaat op vakantie

Kleine Nicolaas gaat op vakantie


Het is het einde van het schooljaar. De zomervakantie is eindelijk begonnen. Nicolas, zijn ouders en zijn oma rijden richting de zee, en nemen hun intrek in het Beau-Rivage hotel. Op het strand maakt Nicolas nieuwe vrienden; Ben, die niet op vakantie is omdat hij hier woont; Freddy, die alles eet, de hele dag door... zelfs vis... rauw. Dan is er nog George, die een grappig accent heeft omdat hij Engels is, Paul die altijd maar huilt, en Christopher, die alsmaar goed wil doen en heel erg vervelend is. Nicholas leert ook Elizabeth kennen, een klein meisje dat hem overal volgt. Nicolas nieuwe vrienden zijn er altijd om hem te helpen, of juist om problemen te veroorzaken... Temidden van het strand, het hotel en het bos, samen met zijn vrienden, zijn familie, de strandwacht en de zwemleraar, beleeft Nicolas een vakantie die hij nooit meer zal vergeten.

Regie: Laurent Tirard
Cast: Mathéo Boisselier, Valérie Lemercier, Kad Merad, Francis Perrin, Daniel Prévost, François Damiens, François-Xavier Demaison
Genres: Komedie, Familiefilm

Top 5: 1. Transformers: age of extinction

Top 5: 1. Transformers: age of extinction


De film begint na een epische strijd die de wereld heeft gered, maar een grote stad verloren achterliet. Wanneer de mensheid aan de wederopbouw begint, laat een duistere groep van zich horen in een poging de richting van de geschiedenis te controleren. Maar ondertussen steekt een oude, sterke dreiging terug de kop op. Met behulp van mensen kunnen Optimus Prime en de Autobotten hun grootste uitdaging ooit aangaan. In een ongelooflijk avontuur geraken ze verwikkeld in een oorlog tussen goed en kwaad die leidt tot een ultieme strijd over heel de wereld.

Regie: Michael Bay
Cast: Mark Wahlberg, Jack Reynor, Stanley Tucci, Nicola Peltz, T.J. Miller, Sophia Myles, Kelsey Grammer
Genres: Avonturenfilm, Actie, Sciencefiction

2. Step Up 5: All in

2. Step Up 5: All in


Street dancer Sean trekt van Miami naar Hollywood om het te maken als danser. Al snel ontdekt hij dat de wereld van de professionele dans bikkelhard is. Wanneer hij een nieuwe dance crew vorm met de mooie maar koppige Andy en de getalenteerde Moose, krijgt hij eindelijk de kans om zijn dromen waar te maken. Ze worden geselecteerd voor een populaire reality TV show. De inzet van de wedstrijd: een contract van drie jaar in het glitterende Las Vegas. Maar de weg naar succes is niet gemakkelijk : vriendschappen staan onder druk, de concurrentie is moordend en Sean dreigt uit het oog te verliezen waar het allemaal om draait: zijn passie voor dans!

Regie: Trish Sie
Cast: Alyson Stoner, Briana Evignan
Genre: Musical

3. Hoe Tem je een Draak 2

3. Hoe Tem je een Draak 2


Hiccup en Toothless leiden honderden drakenstrijders om de Drakenberg te verdedigen, en vechten daarbij tegen Drago Bloodfist en zijn gigantische leger van drakenjagers en hun gevaarlijke oorlogsmachines. De machtige Bewilderbeast, meester van de Drakenberg, besluit om zich bij Hiccup en zijn vrienden te voegen in de strijd tegen Drago.

Regie:  Dean DeBlois
Genre: Animatiefilm

4. 22 Jump Street

4. 22 Jump Street


Na hun middelbare school gedubbeld te hebben, zijn er grote veranderingen op til voor agenten Schmidt en Jenko wanneer ze undercover gaan op de plaatselijke universiteit. Maar als Jenko een zielsverwant ontmoet in het atletische team, en Schmidt infiltreert in de boheemse kunst, beginnen ze hun vriendschap in vraag te stellen. Nu moeten ze niet alleen de politiezaak oplossen – ze moeten er ook achter komen of ze een volwassen relatie kunnen hebben. Als deze volgroeide kinderen kunnen veranderen van groentjes naar échte mannen, zal de universiteit misschien wel het beste zijn dat hen ooit overkomen is.

Regie: Phil Lord, Chris Miller
Cast: Channing Tatum, Jonah Hill, Ice Cube, Wyatt Russell, Peter Stormare, Dave Franco, Rob Riggle
Genres: Komedie, Actie

5. Boyhood

5. Boyhood


Richard Linklater vertelt met Boyhood een intiem verhaal van epische omvang. Gefilmd over een periode van 12 jaar met dezelfde acteurs, vangt Richard Linklater tot in verbazingwekkend detail de jongensjaren van Mason. In een ontroerend coming-of-age verhaal zien we Mason voor onze ogen op het scherm opgroeien van jongen tot man. We volgen ook zijn zus Samantha en hun gescheiden ouders. Terwijl de jaren voorbij glijden, zien we hoe elk van hen omgaat met nieuwe fases in hun leven en hoe hun banden onderling veranderen. Het is onmogelijk om je eigen reis niet te herkennen in deze prachtige en hartverwarmende ode aan het opgroeien, het familieleven, en het verstrijken van de tijd.

Regie: Richard Linklater
Cast: Patricia Arquette, Ethan Hawke, Ellar Coltrane, Tamara Jolaine, Nick Krause, Evie Thompson, Savannah Welch
Genre: Drama

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook