Nu in de zalen (week 5 augustus)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Lucy

Lucy

Lucy is een jonge vrouw die op vreselijke wijze gedwongen wordt om drugs te smokkelen. Per ongeluk komt zij in aanraking met de drugs, die haar op een mysterieuze manier bovenmenselijke krachten geven. Ze kan kennis direct absorberen, is in staat om objecten met haar geest te verplaatsen en ze voelt geen pijn of leed...

Regie: Luc Besson
Cast: Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Analeigh Tipton, Min-Sik Choi, Amr Waked, Pilou Asbæk, Frédéric Chau
Genres: Actie, Sciencefiction

Doe ook mee met onze Lucywedstrijd!

Sex Tape

Sex Tape

Vroeger hadden Jay en Annie een spannend seksleven, maar tien jaar (en twee kinderen) later is de passie en romantiek in hun relatie ver te zoeken. Ze besluiten - want waarom ook niet? - om zichzelf te filmen terwijl ze drie uur lang alle standjes uitproberen uit het boek The Joy of Sex. Het leek een goed idee totdat ze erachter komen dat hun wel erg persoonlijke video per ongeluk naar andere mensen is verstuurd. Nu hun reputatie op het spel staat, moeten ze zien te voorkomen dat de video online verschijnt, wat leidt tot een onvergetelijke avond met bizarre gebeurtenissen.

Regie: Jake Kasdan
Cast: Cameron Diaz, Jason Segel, Rob Lowe, Rob Corddry, Ellie Kemper, Jolene Blalock, Jack Black
Genre: Tragikomedie

Magic in the moonlight

Magic in the moonlight

Magic in the moonlight speelt zich af tijdens de jaren 20 in het prachtige Zuid-Frankrijk en gaat over meester illusionist Stanley Crawford, die wordt gevraagd onderzoek te doen naar een jongedame die een spiritueel medium beweert te zijn. Sophie Baker is ingehuurd door de rijke Catledge familie: moeder Grace en zoon Brice zijn beide onder de indruk van Sophie en haar bijzondere talent, en verwachten dan ook dat zij hen in contact kan brengen met hun overleden man en vader. Vanaf het eerste moment dat Stanley het charmante medium ontmoet is hij ervan overtuigd dat zij een oplichtster is, en schrijft hij alles toe aan de goedgelovigheid van de familie. Maar wanneer Sophie een aantal bijzondere demonstraties geeft van haar helderziendheid, kan hij niet anders dan zich langzaam maar zeker over te geven aan deze wereld vol onverklaarbare gebeurtenissen. Wat volgt is een opeenvolging van momenten die betoverend zijn in elke betekenis van het woord, en die iedereen die ze aanschouwt weer even in magie laten geloven...

Regie: Woody Allen
Cast: Emma Stone, Colin Firth, Marcia Gay Harden, Hamish Linklater, Jacki Weaver, Erica Leerhsen, Eileen Atkins
Genres: Drama, Komedie, Romantiek

Film Top: 1. Dawn of the Planet of the Apes

Film Top: 1. Dawn of the Planet of the Apes

De steeds groter wordende groep genetisch geëvolueerde mensapen, aangevoerd door Caesar, wordt bedreigd door de overlevenden van een dodelijk virus dat tien jaar eerder vrijwel de gehele wereldbevolking uitroeide. Na een kort en wankel vredesbestand barst de strijd los. Wie wordt de dominante soort op aarde?

Regie: Matt Reeves
Cast: Gary Oldman, Judy Greer, Andy Serkis, Keri Russell, Jason Clarke, Kodi Smit-McPhee, Toby Kebbell
Genres: Actie, Drama, Sciencefiction

2. Bad Neighbours

2. Bad Neighbours

Het jonge stel Mac en Kelly Radner wordt gedwongen om naast een luidruchtig en onaangenaam studentenhuis te gaan wonen na de geboorte van hun baby. Wanneer ze te kampen krijgen met de student Teddy Sanders zorgt zijn onbezonnen gedrag voor de nodige problemen.

Regie: Nicholas Stoller
Cast: Rose Byrne, Zac Efron, Dave Franco, Seth Rogen, Christopher Mintz-Plasse, Lisa Kudrow
Genre: Komedie

3. Transformers: age of extinction

3. Transformers: age of extinction

De film begint na een epische strijd die de wereld heeft gered, maar een grote stad verloren achterliet. Wanneer de mensheid aan de wederopbouw begint, laat een duistere groep van zich horen in een poging de richting van de geschiedenis te controleren. Maar ondertussen steekt een oude, sterke dreiging terug de kop op. Met behulp van mensen kunnen Optimus Prime en de Autobotten hun grootste uitdaging ooit aangaan. In een ongelooflijk avontuur geraken ze verwikkeld in een oorlog tussen goed en kwaad die leidt tot een ultieme strijd over heel de wereld.

Regie: Michael Bay
Cast: Mark Wahlberg, Jack Reynor, Stanley Tucci, Nicola Peltz, T.J. Miller, Sophia Myles, Kelsey Grammer
Genres: Avonturenfilm, Actie, Sciencefiction

4. Step Up 5: All In

4. Step Up 5: All In

Street dancer Sean trekt van Miami naar Hollywood om het te maken als danser. Al snel ontdekt hij dat de wereld van de professionele dans bikkelhard is. Wanneer hij een nieuwe dance crew vorm met de mooie maar koppige Andy en de getalenteerde Moose, krijgt hij eindelijk de kans om zijn dromen waar te maken. Ze worden geselecteerd voor een populaire reality TV show. De inzet van de wedstrijd: een contract van drie jaar in het glitterende Las Vegas. Maar de weg naar succes is niet gemakkelijk : vriendschappen staan onder druk, de concurrentie is moordend en Sean dreigt uit het oog te verliezen waar het allemaal om draait: zijn passie voor dans!

Regie: Trish Sie
Cast: Alyson Stoner, Briana Evignan
Genre: Musical

5. Hoe tem je een draak 2

5. Hoe tem je een draak 2

Hiccup en Toothless leiden honderden drakenstrijders om de Drakenberg te verdedigen, en vechten daarbij tegen Drago Bloodfist en zijn gigantische leger van drakenjagers en hun gevaarlijke oorlogsmachines. De machtige Bewilderbeast, meester van de Drakenberg, besluit om zich bij Hiccup en zijn vrienden te voegen in de strijd tegen Drago.

Regie:  Dean DeBlois
Genre: Animatiefilm

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook