De Vikingen veroveren terug onze contreien

Een historisch volk, gekenmerkt door geweld, brutaliteit en vrijzinnigheid. Dat waren de ruwe, harde Vikingen die heersten in de Scandinavische landen in de 8ste eeuw. 2BE brengt met de Amerikaanse dramareeks 'Vikings' - van de makers van 'The Tudors' en 'Dracuala'- dit volk en zijn stoere krijgers tot bij de kijker vanaf zondag 31 augustus.

De Vikingen veroveren terug onze contreien © -


Een historisch volk, gekenmerkt door geweld, brutaliteit en vrijzinnigheid. Dat waren de ruwe, harde Vikingen die heersten in de Scandinavische landen in de 8ste eeuw. 2BE brengt met de Amerikaanse dramareeks 'Vikings' - van de makers van 'The Tudors' en 'Dracuala'- dit volk en zijn stoere krijgers tot bij de kijker vanaf zondag 31 augustus.

Kijk elke zondagavond naar Vikings op 2BE of neem deze serie op vanop afstand!


Vikings

Vikings © -


Brutaliteit, geweld en machtslust. Het typeert de wreedste krijgers ooit: de Vikingen. In het Scandinavië van de achtste eeuw staan deze beruchte Noormannen op het punt geschiedenis te schrijven. De grootste en moedigste onder hen is Ragnar Lothbrok. Hij heeft zijn zinnen gezet op het rijke westen en is ervan overtuigd om Frankrijk en Engeland te kunnen veroveren. Al snel ontdekt hij dat zijn strijd begint binnen de eigen Vikingrangen. Zijn missie vergt bloed, zweet en tranen, maar vooral ook onnoemelijk veel moed.

Historisch accurate dramareeks

Historisch accurate dramareeks © -


Brutale veldslagen, ondoorgrondelijke familiebanden, ongeschreven wetten en soms barbaarse rituelen vormen de rode draad in deze historische dramareeks van de makers van The Tudors. Vikings is een van de eerste fictieprojecten van History Channel. De zender koos niet voor niets Michael Hirst en Morgan O'Sullivan, intussen twee toonaangevende namen wat historischedramareeksen betreft, als producers van deze reeks. Hirst en O'Sullivan kregen de opdracht om de reeks historisch zo accuraat mogelijk te maken en deden dan ook research naar zowat elk aspect van de Vikingcultuur alvorens ze begonnen.

Het verhaal

Het verhaal © -


Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel) is het prototype van een wrede, brutale Viking, maar met een gouden hart. Hij bezit een stuk grond samen met zijn geliefde Lagherta (Katheryn Winnick) en hun twee kinderen. Voor Ragnar is het hoog tijd om zijn veertienjarige zoon Bjorn (Nathan O’Toole) te laten aansluiten bij de Vikingen onder leiding van graaf Haraldson (Gabriel Byrne). De graaf bepaalt het reilen en zeilen van de gemeenschap, iets waar Ragnar het niet altijd mee eens is. Voor de zoveelste keer op rij wil Haraldson naar het oosten trekken voor plundertochten in Rusland, waar de volkeren even arm zijn als de Vikingen zelf. Ragnar heeft echter opgevangen dat er veel meer te rapen valt in het rijke westen.

Zijn nieuwsgierigheid en gedrevenheid om een betere wereld te ontdekken, doet hem besluiten om zijn kans te wagen. Zonder goedkeuring van zijn leider en met de steun van zijn broeder Rollo (Clive Standen) en botenbouwer Floki (Gustaf Skarsgärd) besluit hij om zijn eigen koers te varen richting westen. Van begin af aan laat Ragnar zich daarvoor door niemand anders leiden dan door zijn eigen geloof: het geloof in een beter leven en in god Odin, de god van de krijgers en de oorlog. Dat zijn missie liters bloed en waarschijnlijk zijn eigen leven vergt, laat de moedige en heldhaftige Ragnar koud.

Een fantastische cast : Travis Fimmel als Ragnar Lothbrok

Een fantastische cast : Travis Fimmel als Ragnar Lothbrok © -


De Viking Ragnar Lothbrok is niet alleen een onverschrokken en initiatief nemende krijger, maar ook een toegewijde gelovige die alleen maar het pad wil volgen dat de goden voor hem hebben uitgestippeld. Niet voor niets wordt gezegd dat Ragnar zou afstammen van Odin, de god van oorlog, de krijgers en de nieuwsgierigheid. Zijn rol wordt vertolkt door Travis Fimmel. Hij speelde eerder onder meer aan de zijde van Patrick Swayze in 'The Beast' en voor zijn tv-carrière was Fimmel model voor Calvin Klein.

Katheryn Winnick als Lagherta

Katheryn Winnick als Lagherta © -


Lagherta is Ragnars geliefde en de moeder van zijn twee kinderen. Ze is een sterke vrouw die zelfstandig haar mannetje staat en een krijger die met een schild kan vechten. Hoewel Ragnar het niet wil, kan ze dus mee op rooftocht. Actrice Katheryn Winnick vertolkt de rol van Lagertha en won daarvoor een Gemini Award-nominatie. 2BE-kijkers kunnen haar kennen van haar terugkerende rol in zeven afleveringen van Bones.

Clive Standen als Rollo

Clive Standen als Rollo © -


Rollo is de broer van Ragnar en een wrede krijger. Hoewel hij zeer sceptisch staat tegenover de ruimdenkende ideeën van Ragnar, volgt hij hem toch op zijn riskante rooftocht. Rollo is erg impulsief en onvoorspelbaar, waardoor Ragnar nooit zeker weet of hij hem volledig kan vertrouwen. Clive Standen zet Rollo neer. Eerder speelde hij onder meer mee in de reeks 'Camelot'.

Gustaf Skarsgärd als Floki

Gustaf Skarsgärd als Floki © -


Een van de meest loyale Vikingen voor Ragnar is grappenmaker Floki. Als getalenteerd botenbouwer maakt hij het mogelijk om naar het westen te trekken en legt hij de basis van een nieuwe generatie boten. De Zweedse acteur Gustaf Skarsgärd speelt Floki. Zijn rollen in heel wat Zweedse films leverden hem al verschillende awardnominaties op.

Gabriel Byrne als Graaf Haraldson

Gabriel Byrne als Graaf Haraldson © -


Graaf Haraldson is de lokale heerser van de Vikingen voor het grondgebied waar ook Ragnar toe behoort. In tegenstelling tot hem is hij echter erg kortzichtig en ruikt hij onraad in de ruimdenkende plannen van Ragnar. Haraldson wordt neergezet door Golden Globe-winnaar
Gabriel Byrne. Hij acteerde al in tientallen films en bekroonde zijn carrière met een Golden Globe en twee Emmy Award-nominaties voor zijn hoofdrol in de reeks 'In Treatment'.

Jessalyn Gilsig als Siggy

Jessalyn Gilsig als Siggy © -


Siggy is de mooie, mysterieuze vrouw van graaf Haraldson. Hoewel ze altijd in stijl aan de zijde van haar man vertoeft, blijft het een raadsel of ze hem volledig trouw is. Siggy is een rol voor Jessalyn Gilsig, die eerder ook acteerde in series zoals 'Boston Public', 'Friday Night Lights', 'Nip/Tuck' en 'Glee'. Voor verschillende reeksen won ze een gedeelde awardnominatie.

George Blagden als Athelstan

George Blagden als Athelstan © -


Athelstan is de jonge monnik die in afzondering leeft in een Brits klooster. Eeuwenlang leefde hij er in veiligheid, tot Ragnar en de andere Vikingen het westen bereikten, een ware shock voor de monnik. De acteur van dienst is George Blagden, ook bekend van zijn rollen in de films 'Les Misérables' en 'The Philosophers'.

Nathan O’Toole als Björn Lothbrok

Nathan O’Toole als Björn Lothbrok © -


Björn is de zoon van Ragnar en Lagherta. Hoewel hij amper veertien is, moet hij volgens de Vikingnormen mee naar de jaarlijkse vergadering. Volgens Ragnar wordt het immers hoog tijd dat Björn een man wordt en meegaat op rooftocht. Nathan O'Toole speelt de jonge versie van Björn. Eerder had hij ook al een rol in 'The Borgias'.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook