Wat je moet weten over Black Sails

HISTORY pakt vanaf donderdag 21 september uit met een grote klepper : Black Sails, een Amerikaanse avontuurlijke dramareeks over de beruchte piraten die de zeeën rond de Bahama's onveilig maakten in de 18de eeuw.

Wat je moet weten over Black Sails © -


Producer van deze schitterende serie is Michael Bay, bekend van filmtoppers als 'Transformers', 'Armageddon' en 'Pearl Harbor'. Scenarioschrijvers Robert Levine en Jonathan Steinberg baseerden hun verhaal op de basisliteratuur van de piraterij: 'Treasure Island' van de Schotse auteur Robert Louis Stevenson, met als grote verschillen de leeftijd van de piraten en het realistische karakter waarmee ze worden voorgesteld.Black Sails is vanaf donderdag 21 september om 22u te bekijken op HISTORY!HISTORY maakt deel uit de van Proximus TV-bundel 'Entertainment Channels'

Black Sails

Black Sails © -


1715. Het is de Gouden Eeuw van de piraterij . Enkel de wet van de sterkste geldt, in dit geval die van de beruchte kapitein Flint. Het eiland dat hij bewoont, is de thuishaven voor de meest beruchte piraten, prostituees, goud- en gelukzoekers. De gouden jaren van de piraterij lijken echter voorbij nu de Britse kolonies meer macht terugwinnen. Flint en zijn scheepsbemanning slaan brutaal terug om dat tegen te gaan en samen met Eleanor Guthrie, de dochter van de belangrijkste smokkelkoning, spelen de piraten hun allerlaatste troeven uit...

Het verhaal

Het verhaal © -


In het jaar 1715 viert piraterij hoogtij op de Caraïben. Het is de periode waarin de jonge kapitein Flint (Toby Stephens) en andere beruchte scheepskapiteins over de zeeën rond de Bahama's heersen. De Britse kolonies zijn de rooftochten van de vrijzinnige piraten echter beu en willen ze een halt toeroepen, iets wat de piraten uiteraard niet zomaar laten gebeuren.

Kapitein Flint is heer en meester van zijn schip, de Walrus, en bij uitbreiding van de hele Caribische zee. Toch heeft hij nog een groter doel voor ogen: een gezonken Spaans schip aan de kust van Florida met schatten die miljoenen waard zijn. Hij motiveert zijn bemanning om het schip te zoeken en belooft hen eeuwige rijkdom, maar de zoektocht komt op een dood spoor terecht en de bemanning verliest stilaan het vertrouwen in hun kapitein. Erger wordt het wanneer ook Flints grote rivaal Charles Vane (Zach McGowan) van het bestaan van dat waardevolle schip afweet.

De piraten gaan regelmatig aan land in hun 'thuishaven' New Providence Island om er zich te vergrijpen aan feest, drank en seks. De enige die het leven aan land ietwat in goede banen tracht te leiden, is Eleanor Guthrie (Hanna New), de dochter van de belangrijkste smokkelkoning. Ze besluit eigenhandig om haar vaders fortuin aan de zoektocht van Flint te spenderen en samen met hem het gezonken schip terug te vinden. Wat geen van beiden doorheeft, is dat John Silver (Luke Arnold), een van de piraten aan boord van de Walrus, er een geheime agenda op na houdt...

De cast : Toby Stephens als Kapitein Flint

De cast : Toby Stephens als Kapitein Flint © -


Flint is kapitein van het meest beruchte piratenschip, de Walrus en zelf is hij ook de meest beruchte en charismatische piraat uit de gouden eeuw van de piraterij. Zijn rol wordt vertolkt door Toby Stephens, die eerder al meespeelde in de reeksen 'Vexed' en 'Strike Back' en de Bondfilm 'Die Another Day'.

Hanna New als Eleanor Guthrie

Hanna New als Eleanor Guthrie © -


Hanna New kruipt in de huid van de knappe Eleanor, de dochter van de grootste smokkelkoning van de Bahama's. Ze heeft de touwtjes in handen in het stadje Nassau op New Providence Island, al is dat niet altijd even dankbaar en gemakkelijk als vrouw. Hanna New is bekend van de reeks 'El tiempo entre costuras' en speelt Queen Leah in de film 'Maleficent'.

Luke Arnold als John Silver

Luke Arnold als John Silver © -


John Silver meldt zich vrijwillig aan bij de scheepsbemanning van kapitein Flint, maar zijn toewijding als piraat staat niet voor loyaliteit en vertrouwen bij Silver. De opportunist heeft iets waar de kapitein naar op zoek is en is niet van plan om Flint zomaar zijn zin te geven. Silver is een rol voor Luke Arnold, die daarmee voor het eerst een belangrijke hoofdrol vertolkt in een reeks.

Tom Hopper al Billy Bones

Tom Hopper al Billy Bones © -


Billy Bones is de zogeheten 'boatswain' op het schip van Flint. Hij moet erop toezien dat het schip altijd klaar is om te varen of te strijden met andere schepen en dat maakt hem een van de belangrijkste piraten van de Walrus. Hoe meer hij afweet van Flints plannen, hoe meer hij hem wantrouwt. Tom Hopper geeft gestalte aan Billy Bones, die als jonge acteur een hoofdrol speelde in de tv-reeks 'Merlin'.

Mark Ryan als Gates

Mark Ryan als Gates © -


Gates is de 'quartermaster' van de Walrus. Hij is de rechterhand van kapitein Flint, coördineert de scheepsbemanning en is contactpersoon tussen kapitein en crew. De rol van Gates wordt neergezet door acteur Mark Ryan, die eerder al acteerde in de reeks 'Robin of Sherwood' en zijn stem verleende aan 'Transformers'.

Jessica Parker Kennedy als Max

Jessica Parker Kennedy als Max © -


Jessica Parker Kennedy, bekend van 'The Secret Circle' en '90210' speelt de verleidelijke, maar koelbloedige prostituee Max. Ze ontvangt piraten in het bordeel wanneer ze aan wal komen na een zeetocht. Max en Eleanor hebben een innige relatie, maar hun band lijkt er almaar op achteruit te gaan.

Zach McGowan als Charles Vane

Zach McGowan als Charles Vane © -


Charles Vane is, net als Flint, een beruchte kapitein die al vele succesvolle veroveringen op zijn naam heeft staan en daarom vechten de twee een onderlinge machtsstrijd uit. Ook Vane is uit op het gezonken schip aan de kust van Florida. De rol van deze alom bekende piraat is voor Zach McGowan, de acteur uit de meervoudig Emmy Award-genomineerde reeks 'Shameless'.

Toby Schmitz als Jack Raham

Toby Schmitz als Jack Raham © -


Jack Raham is de rechterhand van Charles Vane en de belangrijkste piraat op diens schip, de Ranger. Hij is leep, gevaarlijk en snugger, wat hem een piraat van onschatbare waarde maakt. Deze rol wordt vertolkt door Toby Schmitz, bekend van de reeksen 'The Cooks' en 'Crownies'.

Clara Paget als Anne Bonny

Clara Paget als Anne Bonny © -


Als er iemand nog leper en gevaarlijker is dan Jack Rackham en nog koelbloediger dan Max, dan is het Anne Bonny. Ze is de liefdespartner van Rackham en de meest moordlustige handlanger van kapitein Charles Vane. De rol van Bonny is voor Clara Paget, bekend van haar rollen in 'One Day' en 'Furious 6'.

Kijk vanaf donderdag 21 september om 22u naar Black Sails op HISTORY!
HISTORY maakt deel uit van het Proximus TV-bundel 'Entertainment Channels'

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook