5 redenen om 'Dom Hemingway' te bekijken op Belgacom TV

5 redenen om 'Dom Hemingway' te bekijken op Belgacom TV

'Dom Hemingway' gaat over het gelijknamige personage, gespeeld door Law. Het is een grappig en opvliegend persoon en een expert in het beroven van de inhoud van kluizen. Nadat hij twaalf jaar in de bak heeft gezeten, komt hij vrij en heeft hij maar één doel: terughalen van wat hij verschuldigd is omdat hij twaalf jaar lang zijn mond hield.

Jude Law kruipt meesterlijk in de huid van Dom Hemingway. Voor deze rol moest Law zo maar even 13 kilo aankomen!

Dom Hemingway is beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Belgacom TV.

Jude Law in een glansrol

Jude Law in een glansrol


In het begin van deze eeuw werd Jude Law losgelaten op het publiek als de zoveelst knap uitziende Britse acteur. Met Dom Hemingway maakt Jude zich in één ruk los van dit imago. Hij geeft dan ook meesterlijk gestalte aan de alcoholverslaafde, agressieve en impulsieve Dom die na 12 jaar gevangenis ten prooi valt aan zijn demonen uit het verleden. Law laat ons geloven in het personage en dat is een hele krachttoer;

Fan van Jude Law ? Vind zijn/haar films in de op aanvraag-catalogus van Belgacom TV !

Britse humor

Britse humor


Naast het feit dat Dom Hemingway voornamelijk is gefilmd in Engeland (met uitzondering van een paar scènes in het zuiden van Frankrijk) zijn het vooral de hilarische situaties en dialogen die de film 100% Brits maken.  Dit gecombineerd met sloten van whisky laat een explosieve cocktail ontstaan!

Wanneer je denkt dat het welletjes geweest is…

Wanneer je denkt dat het welletjes geweest is…


… gaat het toch nog door ! De beledigingen die Dom Heminway de wereld inslingert zijn zo veelvuldig dat ze niet meer te tellen zijn. De man heeft duidelijk zijn tong niet in zijn broekzak zitten. Maar achter die grote muil schuilt misschien toch een peperkoeken hartje…

Emilia Clarke

Emilia Clarke


Actrice Emilia Clarke, beter bekend als Daenerys Targaryen in de serie Game of Thrones, speelt Evelyn, de dochter van Dom Hemingway. Zij is in alle opzichten de tegenpool van haar  boertige vader die na 12 jaar gevangenis verwacht onderdak bij haar te vinden. Maar Evelyn is niet meer het meisje dat Dom zich herinnert. Ze is intussen zelfstandig geworden en heeft haar eigen creatieve leven. De zang op de score van de film is trouwens van Emilia Clarke zelf.

Richard E. Grant

Richard E. Grant


Eens uit de gevangenis stoot Dom Hemingway op zijn oude makker, Dickie (gespeeld door Richard E. Grant). Met zijn jaren zeventig-looks  en zijn gele bril begeleidt Dickie zijn vriend naar maffiabaas mijnheer Fontaine om het geld op te halen waar hij denkt recht op te hebben. Maar natuurlijk verloopt niets volgens plan. Terwijl Dom Hemingway helemaal door het lint gaat, kan Dickie gelukkig het hoofd koel houden.

Richard E. Grant en Jude Law vormen samen een goddelijk duo. Hun gevattte spel en interactie kleurt de film op een magistrale manier!  

Dom Hemingway is beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Belgacom TV.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook