Het showbizznieuws van de week (19 september)

Het showbizznieuws van de week (19 september) © -

Sabine Appelmans heeft wilde plannen, de wegen van Louis Talpe en de Duitse Alicia scheiden, de Mexicanen kunnen er niet mee lachen dat Miley Cyrus billenkoek kreeg met hun vlag en Kirsten Janssens uit 'The Sky is the Limit' sleurt er een advocaat bij omdat 'De Ideale Wereld' een telefoongrap met haar uithaalde. De opmerkelijkste showbizznieuwtjes lees je hier! 

Erika Van Tielen wil sportjournaliste worden

Erika Van Tielen wil sportjournaliste worden © photonews

Het is stil rond Erika Van Tielen, maar dat wil niet zeggen dat de roodharige presentatrice geen ambitie heeft. Ze kijkt weer uit naar een job in de media, en steekt niet onder stoelen of banken dat ze iets nieuws wil: sportjournaliste worden bijvoorbeeld. Hallo, Erika? ‘Ja hoor! Je ziet de mensen al meteen denken: gaat dat dingske dat wel kunnen, maar ik ben al mijn hele leven met sport bezig. Ik heb sportwetenschappen gestudeerd en liep tijdens de Olympische Spelen van 2004 stage bij Sporza’, vertelt ze. Een tijdje geleden had Erika te kampen met een burn-out, maar nu lijkt het weer beter te gaan.

Louis Talpe en Alicia zetten er een punt achter

Louis Talpe en Alicia zetten er een punt achter © photonews

Louis Talpe en zijn vriendin Alicia Endemann zijn uit elkaar. Dat heeft het management van de acteur bevestigd. Er werd een persbericht uitgestuurd: ‘Een relatie zien eindigen is nooit leuk en vooral heel erg pijnlijk. Liefde kan ongelooflijk sterk zijn, maar is soms niet genoeg om twee mensen bij elkaar te houden. Om speculaties te vermijden, benadrukken we dat we in goede verstandhouding uit elkaar gaan en dat er geen derde partij bij betrokken is', stond daarin te lezen. Louis en Alicia (een voormalige Miss Duitsland) waren sinds de zomer van 2010 samen. De jongedame speelde een rol in de Studio 100-reeks ‘Het Huis Anubis’, Talpe is gekend van zijn rollen in 'Mega Mindy' en in de Nederlandse soap ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’.

Miley Cyrus choqueert Mexicanen

Miley Cyrus choqueert Mexicanen © photonews

Miley Cyrus heeft weer keet geschopt, dit keer in Mexico. Tijdens een optreden liet ze zichzelf op haar achterste slaan met een Mexicaanse vlag terwijl ze aan het twerken was. Een belediging voor het land en de vlag, vinden enkele Mexicaanse politici. Er hangt haar een boete van meer dan negenhonderd euro boven het hoofd. Als ze pech heeft, moet ze zesendertig uur de nor in, maar zo ver zal het wellicht niet komen.

Maarten Bosmans: 'Ik werd achtervolgd door gaybashers!'

Maarten Bosmans: 'Ik werd achtervolgd door gaybashers!' © photonews

Er keek niet veel volk naar de eerste afleveringen van de fictiereeks ‘Amateurs’ op vtm, maar toch zorgde de serie al voor opschudding. Zo mochten de kijkers Ann Tuts (Doortje uit FC De Kampioenen) bewonderen in haar blote kont en kreeg Maarten Bosmans te maken met gaybashers omdat hij de rol van een homoseksuele frituuruitbater vertolkt. Hij werd na een zware opnamedag thuis afgezet door een collega - nog met zijn blonde kapsel van op tv, op klompen en met een handtas - en werd achtervolgd door drie mannen. ‘Ze hadden het op mij gemunt omdat ze dachten dat ik homo was’, vertelt een lichtjes verongelijkte Bosmans in Story. Gelukkig raakten ze hem met geen vinger aan.

Lady Gaga geeft concert in Brussel, folkfans kwaad

Lady Gaga geeft concert in Brussel, folkfans kwaad © photonews

Lady Gaga geeft maandagavond een concert op de Grote Markt in Brussel, samen met Tony Bennett. Dat optreden komt er naar aanleiding van hun gezamenlijke jazzalbum 'Cheek to cheek', dat op dezelfde dag zal worden uitgebracht. In Brussel waren ze bijzonder trots dat het tweetal hun stad uitkoos voor het concert, maar dat bleek gewoon toeval: Tony Bennett staat maandag op het podium in het Koninklijk Circus en Lady Gaga in het Sportpaleis, dus had de locatiekeuze vooral praktische redenen. De Amerikaanse zangeres haalde zich trouwens de woede van de organisatoren van het folkfestival ‘Folklorissimo’ op de hals, want zij zouden dit weekend op de Markt staan maar moeten opkrassen voor de opbouw van het podium. Ze krijgen een plaats op de Vismarkt.

Kirsten Janssens neemt advocaat na telefoongrap

Kirsten Janssens neemt advocaat na telefoongrap © photonews

Kirsten Janssens, bekend van het VIER-programma 'The Sky is the Limit' als ‘de ex-paaldanseres’ en de vriendin van zakenman Jan Krekels, heeft een klacht ingediend tegen Woestijnvis. Dat doet ze omdat Jelle De Beule en Otto-Jan Ham een telefoongrap met haar uithaalden in het VIER-programma ‘De Ideale Wereld’. Janssens had niemand minder dan Barack Obama gemaild met de vraag om actie te ondernemen tegen de onthoofdingen door terreurbeweging IS. De Beule belde haar op en gaf zich uit voor een medewerker van de Amerikaanse ambassade. Ze kan er echter niet mee lachen en reageert gepikeerd omdat fragmenten uit haar mail en uit het telefoongesprek op tv werden vrijgegeven. 'Ik verdien het niet om hierdoor het onderwerp van spot te worden’, aldus Kirsten, die een advocaat onder de arm nam. Of Obama ondertussen heeft geantwoord, is niet geweten.

Katie Holmes in de regisseursstoel

Katie Holmes in de regisseursstoel © photonews

Katie Holmes heeft aangekondigd dat ze voor het eerst zelf een film zal regisseren. 'Het is iets dat ik altijd al wilde doen', vertelde ze in New York Post. De film die ze gaat maken is gebaseerd op het boek 'All We Had' van schrijfster Annie Weatherwax. Holmes zal zelf ook de hoofdrol vertolken in de prent die gaat over een arme, alleenstaande moeder die met haar dochter in een kleine Amerikaanse plaats gaat wonen nadat ze door haar huisbaas uit haar woning is gezet. Of dezelfde titel zal gebruikt worden als voor het boek, is nog niet bekend.

Sabine Appelmans opent hip 'gezondheidscentrum'

Sabine Appelmans opent hip 'gezondheidscentrum' © photonews

Hoe zou het zijn met Sabine Appelmans? Zoals iedereen weet heeft ze jaren geleden een succesvolle tenniscarrière afgesloten en riep haar avontuur als omroepster later af op een sisser. Nu heeft ze het plan opgevat om een eigen zaak te openen in Asse, vlakbij Brussel. Dat moet een hippe tent worden waar je terecht kan voor massages, yoga, gymnastiekoefeningen of kookworkshops. ‘Ik heb drie jaar gestudeerd voor gezondheidscoach, maar de kinderen waren toen nog klein waardoor er geen tijd was om iets op te starten. Nu is die er wel, en toen dit pand vrijkwam heb ik dan ook niet getwijfeld’, laat Sabine weten. De zaak gaat ‘Noosa’ heten, naar het gelijknamige Australische stadje dat volgens Appelmans een ‘gezond imago’ heeft dat ze graag naar België wil exporteren.

Ryan Gosling en Eva Mendes kregen een dochter

Ryan Gosling en Eva Mendes kregen een dochter © photonews

In US Weekly staat te lezen dat Eva Mendes en Ryan Gosling sinds vorige week trotse ouders zijn geworden van een dochtertje. De naam is nog niet bekend en het koppel zelf bevestigde het nieuws nog niet. Eva en Ryan vormen sinds 2011 een koppel. Ze leerden elkaar kennen op de filmset van ‘The Place beyond the Pines’.

Kevin en Josje testen hun relatie op de dansvloer

Kevin en Josje testen hun relatie op de dansvloer © photonews

Binnenkort start op vtm een nieuw dansprogramma dat ‘Dansdate’ gaat heten. Onder meer Josje Huisman en Kevin Janssens zullen hun kunstjes tonen in de show. Glitter, glamour en relaties spelen een grote rol, als we de makers mogen geloven. 'Alles draait rond de centrale vraag: ‘Wat gebeurt er als bekende Vlamingen samen met hun eigen partner leren dansen?’ De kijker leert de koppels tijdens verschillende liveshows kennen zoals hij ze nog nooit heeft gezien, zowel in hun dagelijkse leven als op de dansvloer’, klinkt het bij vtm. Niels Destadsbader neemt de presentatie voor zijn rekening.

Heeft Matt Damon weer zin in een Bourne-film?

Heeft Matt Damon weer zin in een Bourne-film? © photonews

Matt Damon en regisseur Paul Greengrass zouden plannen hebben voor een nieuwe Bourne-film. Matt speelde het personage voor het eerst in 'The Bourne Identity' uit 2002, waarna hij de rol van agent met geheugenverlies nog twee keer op zich nam, in ‘The Bourne Supremacy’ en ‘The Bourne Ultimatum’. Aan ‘The Bourne Legacy’ werkte Damon niet meer mee. De filmmaatschappij had al plannen voor een vervolg in 2016, maar die worden waarschijnlijk uitgesteld als de deal met Damon doorgaat. Het personage Jason Bourne werd bedacht door thrillerschrijver Robert Ludlum.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook