Marco Polo, een gloednieuwe serie van Netflix

Marco Polo is vanaf 12 december om middernacht te zien op Netflix. Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen. Wij mochten alvast de eerste twee afleveringen bekijken en geven je graag een voorproefje.

Marco Polo, een gloednieuwe serie van Netflix © -


Een historisch drama rond de legendarische ontdekkingsreiziger Marco Polo in het China van de late Middeleeuwen. Netflix lanceert volgende week zijn eigen 'Game of Thrones', een miljoenen kostende tv-serie vol actie en seks. De serie is gebaseerd op de historische avonturen van de Italiaanse ontdekkingsreiziger Marco Polo tijdens zijn verblijf in China in de dertiende eeuw aan het hof van de veroveraar Koeblai Khan. Polo keert in Europa terug met een schat aan informatie over het verre, exotische China.Probeer een maand gratis Netflix!

Een blik achter de schermen

Een blik achter de schermen © -


Marco Polo werd opgenomen in Italië, Kazachstan en in een gloednieuw studiocomplex in Maleisië. De verwachtingen rondom de serie zijn alleszins hooggespannen. Dit filmpje geeft een kijkje achter de schermen van de Netflix Original-reeks. Daarnaast wordt in het kort verteld wie Marco Polo precies was en wat hij deed.

Het scenario van 'Marco Polo' is geschreven door John Fusco ('Young Guns I' en 'II') en draait om de reis die de Italiaanse ontdekkingsreiziger naar verluidt maakte in de 13de eeuw, dwars door China. De serie belooft beelden van "adembenemde vechtsporten, seksuele intriges, politieke machtsstrijd en spectaculaire veldslagen". De vergelijking met 'Game of Thrones' is dan snel gemaakt.

Zoon van een Venetiaanse koopman

Zoon van een Venetiaanse koopman © -


Het jaar 1271. De 17-jarige Marco Polo is de zoon van Niccolò, een rijke koopman die het grootste deel van zijn leven wijdde aan het verzamelen van edelstenen, zijde en kruiden langs de Zijderoute. Vader en zoon kennen elkaar niet. Marco droomt ervan zijn vader en oom Maffeo te vergezellen tijdens hun volgende grote reis door Azië.

De reis naar Mongolië

De reis naar Mongolië © -


Ondanks de tegenkanting van zijn vader monstert Marco Polo aan op het handelsschip. Het zeemansleven valt hem zwaar en de reis is niet zonder gevaar. Eens op stap met de handelskaravaan toont de jonge man veel interesse in andere culturen en past zich aan aan de barre omstandigheden.

Gevangene van de keizer
Op enkele jaren tijd leert hij verschillende Oosterse talen en dat zal hem aan het Hof van keizer Koeblai Kahn goed van pas komen. De familie van Marco voert namelijk onderhandeligen met de keizer en de jonge Marco blijft ondertussen als gijzelaar in Mongolië achter.

Ontmoetingen aan het hof

Ontmoetingen aan het hof © -


Beetje bij beetje weet Marco zijn plaats aan de hof van de gevreesde monarch Koeblai Kahn te veroveren. Dankzij zijn scherpe geest en zijn Latijnse cultuur schopt hij het tot boodschapper van het Hof.

Marco smeedt banden met andere kooplieden en valt voor de charmes van een prinses die net als hij gevangen gehouden wordt door de keizer. Het begin van een bewogen en passionele relatie.

Adembenemde gevechtssporten

Adembenemde gevechtssporten © -


Marco Polo bekwaamt zich tijdens zijn gevangenschap in de Oosterse gevechtssporten. Hij leert de kneepjes van het vak van de grootste strijders. De perfect gechoreografeerde gevechtsscènes zijn dan ook een lust voor het oog. Een must voor fans van het genre!

Wreedheid en intriges

Wreedheid en intriges © -


Tussen China en Mongolië zijn de betrekkingen uiterst gespannen. De pracht en de verfijning aan het hof vormen geen belemmering voor extreme wreedheid, en de rivaliteit tussen de prinsessen bereikt een climax. Sommigen worden gedwongen tot een bestaan als courtisane, anderen worden met de dood bedreigd ...

Broederstrijd

Broederstrijd © -


Dankzij zijn militair inzicht en kennis over het gebruik van bepaalde paarden weet Marco Polo zich in de gunst van de keizer te werken. Tegen alle verwachtingen in nodigt Koeblai Khan Marco uit om hem te vergezellen in de strijd tegen zijn eigen broer om de keizerstitel.

Net voor de strijd

Net voor de strijd © -


Met opgeheven wapens wacht de Mongoolse cavalerie op het uibreken van de strijd tussen keizer Kublai Kahn en diens broer. Het belooft een waar bloedbad te worden. Dit is één van de meest adembenemende scènes uit de tweede aflevering van Marco Polo.

Een verbazingwekkende relatie

Een verbazingwekkende relatie © -


De gevreesde leider en de jonge Westerling groeien steeds meer naar elkaar toe. Als trouwe adviseur van de keizer leert Marco de kneepsjes van de kunst van het oorlogvoeren en verfijnt hij die kennis tijdens de militaire campagnes.

Keizer Koeblai Khan wijdt Marco Polo ook in in de geneugten van een leven aan het hof, en daar horen uiteraard seks en sensualiteit bij.

Internationale cast

Internationale cast © -


'Marco Polo' kent een cast die bestaat uit tientallen internationale acteurs. De hoofdrol is voor de nog vrij onbekende Italiaan Lorenzo Richelmy. Andere acteurs zijn Benedict Wong ('Prometheus'), Zhu Zhu ('Cloud Atlas'), Tom Wu ('Skyfall'), Remy Hii ('Treading Water') and Rick Yune ('Olympus Has Fallen'). De serie wordt geproduceerd door de gebroeders Weinstein ('The Artist', 'Silver Linings Playbook') en die hebben enkele befaamde regisseurs gestrikt voor de eerste tien afleveringen. Eén van hen, Dan Minahan, is ook regisseur van 'Game of Thrones'. Marco Polo werd opgenomen in Italië, Kazachstan en in een gloednieuw studiocomplex in Maleisië.

Probeer een maand gratis Netflix!

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook