5 redenen om 'Paddington' te bekijken op Proximus TV

5 redenen om 'Paddington' te bekijken op Proximus TV


‘Paddington’ is nu beschikbaar op Proximus Tv. Het verhaal: het beertje Paddington vertrekt per boot van Peru naar Londen, een stad waar hij al zijn hele leven van droomt. Aangekomen blijkt de gastvrijheid van de Engelsen flink tegen te vallen, tot hij het pad van de familie Brown kruist. Samen gaan ze op zoek naar de ontdekkingsreiziger die de familie van Paddington jaren geleden heeft leren kennen. Maar het gevaar loert om de hoek: een gemene taxidermiste jaagt op hem. 5 redenen om deze hartverwarmende film te bekijken!

Paddington is beschikbaar in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV!

Grappig

Grappig


‘Paddington’ is een film waar je smakelijk om kan lachen. Hij zit vol grapjes, slapstickmomenten en visueel intelligente humor. Peter Capaldi is grappig als de brommerige buurman en in de Vlaamse versie is de komische manier waarop Bent Van Looy de stem van de pluchen hoofdfiguur inspreekt een surplus. Voeg daar hilarische scènes aan toe zoals die waarin de buurman in kwestie zich een geheim agent waant, en je weet dat de film de lachgrage kijker niet zal teleurstellen. Grappige situaties voor kinderen, maar ook subtiele woordgrapjes die alleen volwassenen begrijpen, waardoor de film ook voor hen een aanrader is.

Prachtige beelden

Prachtige beelden


Aan de digitale creatie van Paddington kwamen vijfhonderd computeranimatoren te pas, en dat loont: de film is prachtig vormgegeven en de beer komt zo tot leven dat je amper kan geloven dat het hier om computergeanimeerde figuur gaat. Ook de beelden van Londen die voorbij schuiven zijn betoverend te noemen.

Vakmanschap en creativiteit

Vakmanschap en creativiteit


De film is met vakmanschap gemaakt en regisseur Paul King heeft zijn creativiteit de vrije loop gelaten. Zo stapt de kijker bijvoorbeeld een poppenhuis binnen om kennis te maken met de familie Brown, en komt Paddington op een bepaald moment in ‘de film’ van zijn eigen herinneringen terecht.

Hartverwarmend

Hartverwarmend


Paddington brengt de familie Brown weer dichter bij elkaar. Dat verhaal brengt King zonder de zaken al te melig voor te stellen, iets waar vergelijkbare producties wel eens last van hebben. In de film zit voor diegenen die op zoek gaan naar de moraal van het verhaal ook nog eens de boodschap ‘wees aardig tegen vreemden’ vervat: in het begin oogst de grappige beer namelijk heel wat argwaan in de Britse hoofdstad. Maar ‘Everybody's different, but anyone can fit in’, zoals hij het zo mooi zegt.

Niet te Hollywoodiaans

Niet te Hollywoodiaans


Het verhaal van Paddington is bij ons niet zo bekend, maar veel Britten zijn ermee opgegroeid. De originele verhalen waren dan ook de insteek van deze film, en dat zorgde ervoor dat ‘Paddington’ niet in de verste verte op een grote Hollywoodproductie lijkt, maar zijn oerbritse karakter heeft behouden.

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook