Op de Japanse tv is dit normaal!

Westerse spelprogramma’s zijn voor doetjes, vinden ze aan de andere kant van deze aardkloot. Hun Japanse tegenhangers gaan dan ook telkens een stapje verder. De deelnemers aan 'Dero! Dero!' weten dat ze hun rug moeten rechten, want een vraag fout beantwoorden kan ernstige gevolgen hebben: je valt in een gat, het plafond komt naar beneden of de kamer vult zich met water. Stressen! Maar het kan nog gekker. Wij zetten de mafste spelprogramma’s uit het land van de rijzende zon op een rijtje.

Auw!

Auw!


‘Gaki no Tsukai’ of vrij vertaald: 'Dit is niets voor kinderen' is het populairste tv-spelletje in Japan. Het groots opgezette spelprogramma bestaat al sinds 1989 en in 2010 werd de duizendste aflevering uitgezonden. De show bestaat uit verschillende onderdelen, en wanneer je een man bent en je verliest, heb je dikke pech. Dan mag je namelijk in dit rijtje gaan staan voor de ultieme, pijnlijke vernedering.

Slopen die muur

Slopen die muur


Een ander populair spelletje in het land van de rijzende zon is ‘De Muur’. De deelnemers zitten - steeds met een van angst verwrongen gezicht - op een muur die uit grote blokken bestaat en moeten een nummer kiezen. Dat nummer bepaalt op welke manier de muur onder hen zal gesloopt worden.

Mummie

Mummie


Ook dit vinden de Japanners hilarisch: deelnemers die het foute antwoord geven, worden stukje bij beetje gemummificeerd. Mensen met claustrofobie kunnen zich uiteraard best onthouden.

Strippen maar

Strippen maar


Ook hier is het concept weer simpel maar geniaal: achter een muur van blokken staat een naakte vrouw. Een bende lolbroeken probeert de muur te slopen. Slechts één beletsel: ze moeten daarvoor een spekgladde helling op. Helemaal naar beneden glijden betekent in een vat met teer terechtkomen.


Opgelet, slipgevaar!

Opgelet, slipgevaar!


In Japan vinden ze programma’s à la ‘So You Think You can Dance’ en ‘Idool’ maar niets. Veel te serieus. Dan liever een spelletje waar je niet moet bij nadenken, bij voorkeur met een paar schaarsgeklede dames erbij. In ‘Slip ’n slide’ proberen mannen van middelbare leeftijd zich over een rij gladde vrouwenlijven voort te bewegen in een recordtijd. Goed voor bijzonder hoge kijkcijfers.

Strike?

Strike?


Zo gaat het eraan toe in het programma ‘De Levende Bowlingbal’.

Verrekijkervoetbal

Verrekijkervoetbal


Het Japanse nationale voetbalteam scoort doorgaans matig op grote toernooien, maar in verrekijkervoetbal zijn de Aziaten onevenaarbaar. Dat ze die sport elders nog niet hadden uitgevonden, het is onbegrijpelijk!


Verborgen camera

Verborgen camera


Ook de Japanse verborgen cameraprogramma’s kunnen tellen. In het begin geloofden weinig mensen dat deze grap met comedian Toshiaki Kasuga in de hoofdrol echt was. Men vertelde de man dat hij op een dag ‘s ochtens vroeg naar de berg Fuji moest voor tv-opnames, en dus best in de buurt kon blijven overnachten. In het huis dat voor hem als logeeradres werd ingericht, verrasten de grappenmakers hem door hem vast te binden in bed terwijl hij sliep om hem vervolgens met bed en al de lucht in te kataputeren. Al dan niet met een korreltje zout te nemen, maar wat er ook van zij: de tv-kijkers vonden het fantastisch.

Marshmallow

Marshmallow


Wie een geldprijs kan winnen is vaak niet te beroerd om zich een beetje belachelijk te maken, zoals mag blijken uit dit tv-spelletje, waarin het erop neerkomt om zoveel mogelijk marshmallows op te eten. De deelnemers krijgen een rek rond hun neus en worden uitgelachen door het andere team.

Niet lachen

Niet lachen


Over lachen gesproken: in dit programma moeten de deelnemers hun lach zo lang mogelijk inhouden.

Trap

Trap


Het doel van dit spelletje is simpel: beklim de trap. Al probeert een stelletje vervelende bejaarden dat te verhinderen door de trap glad te maken en de deelnemers met vanalles en nog wat te bekogelen.

 

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook