Nu in de zalen (15 april)

Nu in de zalen (15 april)

In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

Child 44

Child 44

Moskou, 1953. Agent Leo Demidov is een rijzende ster binnen de geheime dienst. Wanneer een kind dood aangetroffen wordt aan een spoorweg, krijgt hij het bevel de zaak te begraven. Stalin heeft immers afgekondigd dat misdaad een kapitalistische uitwas is die niet bestaat in zijn communistische paradijs. Demidov kan de zaak niet loslaten en stuit al snel op andere verdachte sterfgevallen. Zijn koppigheid wordt hem niet in dank afgenomen: als verrader gebrandmerkt, wordt hij met zijn vrouw Raisa verbannen naar een afgelegen provinciestad. Daar vinden ze een bondgenoot in generaal Nesterov. Met zijn hulp zoeken ze stug verder naar de moordenaar... wat van hen staatsvijanden maakt.

Regie: Daniel Espinosa
Cast: Tom Hardy, Gary Oldman, Noomie Rapace
Genre: thriller

Doe mee aan onze Child 44 wedstrijd!

Suite Française

Suite Française

Lucille Angelier (Michelle Williams) ziet bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog haar man vertrekken naar het front. Eigenlijk heeft ze nooit van hem gehouden. Zij blijft achter met haar schoonmoeder (Kristin Scott Thomas) en brengt haar tijd door met piano spelen. Maar wanneer ze verplicht worden een Duitse officier (Matthias Schoenaerts) te huisvesten, een man genaamd Bruno von Falk, die in zijn vroegere burgerleven componist blijkt geweest te zijn, voelt ze zich al vlug tot de man aangetrokken.

Regie: Saul Dibb
Cast: Matthias Schoenaerts, Kristin Scott Thomas, Michelle Williams
Genre: drama, romantisch

Deze film heeft een score van 6,9 op IMDb

Doe mee aan onze Suite Française wedstrijd!

Run All Night

Run All Night

De in Brooklyn wonende gangster en huurmoordenaar Jimmy Conlon (Neeson), alias The Gravedigger, heeft betere tijden gekend. Jimmy, de beste vriend van maffiabaas Shawn Maguire (Ed Harris), is nu 55 en wordt achtervolgd door zijn zonden uit het verleden. Conlon wordt al ruim dertig jaar in de gaten gehouden door een vasthoudende rechercheur (D'Onofrio). De laatste jaren zoekt Jimmy voornamelijk zijn heil in een whiskyglas. Maar als zijn zoon Mike (Kinnaman) het doelwit wordt, moet Jimmy een keuze maken tussen de maffiafamilie waar hij ooit voor koos, en zijn echte familie, waar hij al heel lang geen contact meer mee heeft. Mike slaat op de vlucht en Jimmy moet voorkomen dat zijn zoon niet het hetzelfde lot ondergaat als hij, namelijk eindigend aan de verkeerde kant van een vuurwapen. Jimmy heeft slechts één nacht om erachter te komen aan welke wereld hij trouw is, en om alles weer recht te zetten.

Regie: Jaume Collet-Serra
Cast: Liam Neeson, Joel Kinnaman, Ed Harris
Genre: actie, politie, drama

Deze film heeft een score van 7,1 op IMDb

The Water Diviner

The Water Diviner

Een vader reist in 1919, vlak na de Eerste Wereldoorlog, af naar Turkije. Daar hoopt hij erachter te komen wat er gebeurd is met zijn zonen die zijn verdwenen na de slag om Gallipoli, de mislukte geallieerde invasie van Australië en Nieuw-Zeeland die gericht was op Turkije.

Regie: Russell Crowe
Cast: Russell Crowe, Jai Courtney, Olga Kurylenko
Genre: oorlog, drama

Deze film heeft een score van 7,5 op IMDb

These final hours

These final hours

Twaalf uur voor alle leven op aarde op een vreselijke manier zal worden vernietigd, doorkruist James, op weg naar een superparty, een stad waarin misdaad en excessen welig tieren. Op weg naar hét ultieme feest redt hij tegen zijn zin een klein meisje, Rose, dat koste wat kost haar vader wil vinden. Terwijl de fatale deadline nadert, wordt James gedwongen zijn prioriteiten te herzien.

Regie: Zak Hilditch
Cast: Nathan Philips, Sarah Snook, Jessica De Gouw
Genre: thriller, drama

Deze film heeft een score van 6,6 op IMDb

Hungry Hearts

Hungry Hearts

De Amerikaan Jude en de Italiaanse Mina ontmoeten elkaar in New York en raken op slag verliefd. Na hun bruiloft bevalt Mina al snel van haar eerste kind. Als jonge ouder wil ze niets liever dan haar baby beschermen, maar Mina gaat een stapje verder. Ze trekt zich helemaal terug met haar zoon. De relatie tussen Jude en Mina wordt flink op de proef gesteld als Jude zich realiseert dat hun zoon niet opgroeit zoals het hoort en er gevaar is van leven en dood…

Regie: Saverio Costanzo
Cast: Roberta Maxwell, Adam Driver, Alba Rohrwacher
Genre: drama

Deze film heeft een score van 6,3 op IMDb

Top 5: 1. Fast & Furious 7

Top 5: 1. Fast & Furious 7


Het zevende deel van de succesvolle "Fast and Furious"-reeks.

Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson zijn terug in de hoofdrollen in Fast & Furious 7. James Wan regisseert dit hoofdstuk van de enorm succesvolle serie, die favorieten Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris ‘Ludacris’ Bridges, Elsa Pataky en Lucas Black terug verwelkomt. Bij hen voegen zich internationale sterren, nieuw voor de franchise, waaronder Jason Statham, Djimon Hounsou, Tony Jaa, Ronda Rousey en Kurt Russell.

Regie: James Wan
Cast: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson
Genre: actie

Deze film heeft een score van 8,0 op IMDb

Top 5: 2. Home

Top 5: 2. Home

Het draait om Captain Smek de arrogante leider van de Boov, een alienras dat de Aarde kiest als hun nieuwe thuis. Ze schoppen alle mensen van de planeet af, maar een handjevol weet uit handen van de aliens te blijven. Het koppige tienermeisje Tip ontsnapt en ontmoet de irritante alien Oh die is verstoten. Samen gaan ze op reis om de mensheid te redden.

Regie: Tim Johnson
Genre: Animatiefilm

Deze film heeft een score van 6,8 op IMDb

Top 5: 3. Divergent Series: Insurgent

Top 5: 3. Divergent Series: Insurgent

In Divergent Series: Insurgent staat er veel op het spel voor Tris. In de ruïnes van het futuristische Chicago gaat ze op zoek naar bondgenoten en antwoorden. Tris en Four zijn op de vlucht, opgejaagd door Jeanine, de leidster van de machtsbeluste elite van de factie Eruditie. In een race tegen de tijd moeten ze te weten komen waarom de familie van Tris zich heeft opgeofferd en waarom de leiders van Eruditie er alles aan doen om hen tegen te houden. Achtervolgd door keuzes uit haar verleden probeert Tris wanhopig haar geliefden te beschermen. In hun zoektocht naar de waarheid krijgen ze af te rekenen met de ene uitdaging na de andere.

Regie: Robert Schwentke
Cast: Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet
Genre: actie, science-fiction

Deze film heeft een score van 7,0 op IMDb

Top 5: 4. Assepoester

Top 5: 4. Assepoester

Het verhaal van "Assepoester" volgt het lot van de jonge Ella wiens vader hertrouwt na de tragische dood van haar moeder. Ella wil graag haar vader steunen en verwelkomt met open armen haar nieuwe stiefmoeder Lady Tremaine en haar dochters Anastasia en Drisella. Maar wanneer Ella's vader plots en onverwacht overlijdt, moet Ella rekenen op de welwillendheid van haar jaloerse en gemene nieuwe familie. Ella wordt uiteindelijk hun dienstmeid en zit door de vuile werkjes steeds onder een laag vuile as en krijgt zo uit haat een nieuwe naam: Assepoester. Ondanks alle wreedheid waar Ella mee moet leven, is ze vastberaden om de laatste woorden van haar moeder te eren en "altijd hoop te hebben en altijd barmhartig te zijn." Ze weigert de wanhoop toe te laten en weigert ook om haatvol te worden tegenover de personen die haar slecht behandelen.

Op een dag ontmoet Assepoester een vreemde man in het bos. Ella weet niet dat hij geen bediende is van het Paleis, maar een echte prins, en denkt dat ze eindelijk een zielsverwant heeft gevonden. Wanneer het Paleis een uitnodiging voor een bal stuurt naar alle jonge vrouwen van het dorp, krijgt Ella hoop dat ze de onbekende man misschien nogmaals zal ontmoeten. Maar helaas verbiedt haar stiefmoeder haar om te gaan en verscheurt ze Ella's jurk. Gelukkig krijgt Ella zoals in alle goede sprookjes hulp wanneer een vriendelijke bedelares haar benadert, die dankzij een pompoen en een aantal muizen Assepoester's leven voorgoed verandert.

Regie: Kenneth Branagh
Cast: Kate Blanchett, Hayley Atwell, Lily James
Genre: familie, drama, avontuur

Deze film kreeg een score van 7,5 op IMDb

Top 5: 5. Focus

Top 5: 5. Focus

“Het gaat om afleiden. Het gaat om focus. De hersenen zijn te langzaam om te multitasken. Maak daar gebruik van.” Nicky, een meester op het gebied van misleiding, krijg een relatie met de nieuwbakken oplichtster Jess. Terwijl hij haar de fijne kneepjes van het vak leert, ziet hij in haar een risico en verbreekt de relatie. Drie jaar later duikt zijn voormalige vlam, nu een volleerde femme fatale, op in Buenos Aires, tijdens een lucratieve autorace. Nicky speelt een levensgevaarlijk spel, maar Jess gooit al zijn plannen in de war waardoor de doortrapte oplichter volledig van de wijs raakt.

Regie: Glenn Ficcara
Cast: Will Smith, Margot Robbie, Rodrigo Santoro
Genre: romantische komedie

Deze film heeft een score van 6,7 op IMDb

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook