Nu in de zalen (29 april)

Nu in de zalen (29 april)


In dit dossier vind je niet enkel de nieuwe releases van deze week, maar ook de blockbusters die nog steeds in de zalen draaien. Zo mis je geen enkele goede film!

De ontsnapping

De ontsnapping


Julia heeft een goede baan, woont in een nieuwbouwhuis en heeft twee kinderen met de zorgzame Paul. Maar in de keukenla liggen antidepressiva. Ze had zich haar leven zo anders voorgesteld toen ze jong was en erover fantaseerde met haar broertje Jimmy. Hun tragische afscheid was twintig jaar geleden, maar knaagt nog altijd aan haar. Na een ruzie met Paul besluit Julia het roer radicaal om te gooien. Ze vertrekt - in de geest van Jimmy - naar de Portugese Algarve. Ze maakt nieuwe vrienden en meet zich een nieuw uiterlijk aan, maar gaandeweg ontdekt ze dat ontsnappen niet hetzelfde is als gelukkig worden. Als ze de mysterieuze gigolo Romeo leert kennen, komt Julia's verleden dichterbij dan ooit.

Regie: Ineke Houtman
Cast: Isa Hoes, Edwin Jonker, Abby Hoes
Genre: drama

Deze film heeft een score van 6,6 op IMDb

Good Kill

Good Kill


Een voormalig straaljagerpiloot uit Las Vegas is nu een piloot van een drone. Twaalf uur per dag vecht hij tegen de Taliban met een afstandsbediening, waarna hij naar huis gaat en de andere twaalf uur ruziet met zijn vrouw en kinderen. De piloot begint de missie echter in twijfel te trekken. Hij heeft het vermoeden dat hij meer terroristen creëert dan vermoordt.

Regie: Andrew Niccol
Cast: Ethan Hawke, January Jones, Zoë Kravitz
Genre: thriller

Deze film heeft een score van 6,3 op IMDb

Bibi en Tina

Bibi en Tina


Bibi Blocksberg is een meisje met bijzondere krachten: ze is een heks. Met haar beste vriendin Tina brengt ze de zomervakantie door bij de manege. Samen gaan de twee iedere dag heerlijk paardrijden. Maar deze zomer zijn er nogal wat problemen. Zo zit de mooie maar onbetrouwbare Sophia achter Tina's vriendje Alexander aan. Ze probeert hem zelfs zover te krijgen dat hij met haar meegaat naar kostschool in Engeland. Tina is helemaal over haar toeren. En alsof dat nog niet erg genoeg is, doet de sluwe zakenman Hans Kakmann zijn uiterste best om Alexanders vader het veulen Sokrates af te troggelen. Op de dag van de grote paardenrace bij het kasteel in de buurt weet Bibi niet meer wat ze moet doen en voor wie ze moet opkomen. Niet alleen Socrates staat op het spel, maar ook haar vriendschap met Tina...

Regie: Detlev Buck
Cast: Lina Larissa Strahl, Lisa Marie Koroll, Ruby O. Fee
Genre: familiefilm

Bloed, zweet en tranen

Bloed, zweet en tranen


Bloed, zweet & tranen draait om drie cruciale fases in het leven van André Hazes: zijn jeugd in de jaren '60, zijn doorbraak naar het grote publiek in de jaren '80 en de laatste jaren van zijn leven.

Regie: Diederick Koopal
Cast: Eric Corton, Marcel Hensema, Hadewych Minis, Fedja Van Huêt, Martijn Fischer, Loek Peters, Raymond Thiry
Genre: biografie

Deze film heeft een score van 7,5 op IMDb

Ouija

Ouija


In Ouija wordt een groep vrienden geconfronteerd met hun grootste angsten wanneer ze een oud geestenbord gebruiken.

Regie: Mcg
Cast: Olivia Cooke, Ana Coto, Daren Kagasoff
Genre: thriller, drama

Deze film heeft een score van 4,4 op IMDb

Jimi: All Is By My Side

Jimi: All Is By My Side


Wanneer Jimi Hendrix (André Benjamin) in New York wordt ontdekt door model Linda Keith, de vriendin van Keith Richards neemt zijn leven een serieuze wending. Zij haalt hem uit de nachtclubs van New York waar hij optreedt als 'Jimmy James and the Blue Flames' en overtuigt hem om naar Londen te gaan. Hij wordt er de frontman van de 'Jimi Hendrix Experience', het prille begin van een fenomenale carrière.

Regie: John Ridley
Cast: Imogen Poots, Hayley Atwell, Burn Gorman
Genre: biografie, drama

Deze film heeft een score van 5,6 op IMDb

Charlie’s Country

Charlie’s Country


Charlie, een strijder die zijn beste tijd gehad heeft, woont in een afgelegen Aboriginalgemeenschap in het noorden van Australië. Naarmate de regering haar controle over de traditionele levenswijze van de gemeenschap opvoert, raakt Charlie zichzelf kwijt tussne de twee culturen. Zijn nieuwe moderne leven biedt hem een kans op overleven aan, maar hij heeft er zelf geen controle over. Wanneer zijn geweer, zijn splinternieuwe, handgemaakte speer én de jeep van zijn beste vriend geconfisceerd worden, is de maat vol. Charlie trekt in zijn eentje de wildernis in om er te gaan leven op de oude manier. Maar hij had niet kunnen voorzien waar zijn reis hem zou brengen en in welke mate het leven veranderd is sinds de tijd van zijn voorouders...

Regie: Rolf de Heer
Cast: David Gulpilil, Peter Djigirr, Luke Ford
Genre: drama

Deze film heeft een score van 7,3 op IMDb

Top 5: 1. Fast & Furious 7

Top 5: 1. Fast & Furious 7


Het zevende deel van de succesvolle "Fast and Furious"-reeks.

Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson zijn terug in de hoofdrollen in Fast & Furious 7. James Wan regisseert dit hoofdstuk van de enorm succesvolle serie, die favorieten Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris ‘Ludacris’ Bridges, Elsa Pataky en Lucas Black terug verwelkomt. Bij hen voegen zich internationale sterren, nieuw voor de franchise, waaronder Jason Statham, Djimon Hounsou, Tony Jaa, Ronda Rousey en Kurt Russell.

Regie: James Wan
Cast: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson
Genre: actie

Deze film heeft een score van 8,0 op IMDb

Top 5: 2. Home

Top 5: 2. Home

Het draait om Captain Smek de arrogante leider van de Boov, een alienras dat de Aarde kiest als hun nieuwe thuis. Ze schoppen alle mensen van de planeet af, maar een handjevol weet uit handen van de aliens te blijven. Het koppige tienermeisje Tip ontsnapt en ontmoet de irritante alien Oh die is verstoten. Samen gaan ze op reis om de mensheid te redden.

Regie: Tim Johnson
Genre: Animatiefilm

Deze film heeft een score van 6,8 op IMDb

Top 5: 3. Divergent Series: Insurgent

Top 5: 3. Divergent Series: Insurgent

In Divergent Series: Insurgent staat er veel op het spel voor Tris. In de ruïnes van het futuristische Chicago gaat ze op zoek naar bondgenoten en antwoorden. Tris en Four zijn op de vlucht, opgejaagd door Jeanine, de leidster van de machtsbeluste elite van de factie Eruditie. In een race tegen de tijd moeten ze te weten komen waarom de familie van Tris zich heeft opgeofferd en waarom de leiders van Eruditie er alles aan doen om hen tegen te houden. Achtervolgd door keuzes uit haar verleden probeert Tris wanhopig haar geliefden te beschermen. In hun zoektocht naar de waarheid krijgen ze af te rekenen met de ene uitdaging na de andere.

Regie: Robert Schwentke
Cast: Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet
Genre: actie, science-fiction

Deze film heeft een score van 7,0 op IMDb

Top 5: 4. Assepoester

Top 5: 4. Assepoester

Het verhaal van "Assepoester" volgt het lot van de jonge Ella wiens vader hertrouwt na de tragische dood van haar moeder. Ella wil graag haar vader steunen en verwelkomt met open armen haar nieuwe stiefmoeder Lady Tremaine en haar dochters Anastasia en Drisella. Maar wanneer Ella's vader plots en onverwacht overlijdt, moet Ella rekenen op de welwillendheid van haar jaloerse en gemene nieuwe familie. Ella wordt uiteindelijk hun dienstmeid en zit door de vuile werkjes steeds onder een laag vuile as en krijgt zo uit haat een nieuwe naam: Assepoester. Ondanks alle wreedheid waar Ella mee moet leven, is ze vastberaden om de laatste woorden van haar moeder te eren en "altijd hoop te hebben en altijd barmhartig te zijn." Ze weigert de wanhoop toe te laten en weigert ook om haatvol te worden tegenover de personen die haar slecht behandelen.

Op een dag ontmoet Assepoester een vreemde man in het bos. Ella weet niet dat hij geen bediende is van het Paleis, maar een echte prins, en denkt dat ze eindelijk een zielsverwant heeft gevonden. Wanneer het Paleis een uitnodiging voor een bal stuurt naar alle jonge vrouwen van het dorp, krijgt Ella hoop dat ze de onbekende man misschien nogmaals zal ontmoeten. Maar helaas verbiedt haar stiefmoeder haar om te gaan en verscheurt ze Ella's jurk. Gelukkig krijgt Ella zoals in alle goede sprookjes hulp wanneer een vriendelijke bedelares haar benadert, die dankzij een pompoen en een aantal muizen Assepoester's leven voorgoed verandert.

Regie: Kenneth Branagh
Cast: Kate Blanchett, Hayley Atwell, Lily James
Genre: familie, drama, avontuur

Deze film kreeg een score van 7,5 op IMDb

Top 5: 5. Run All Night

Top 5: 5. Run All Night


De in Brooklyn wonende gangster en huurmoordenaar Jimmy Conlon (Neeson), alias The Gravedigger, heeft betere tijden gekend. Jimmy, de beste vriend van maffiabaas Shawn Maguire (Ed Harris), is nu 55 en wordt achtervolgd door zijn zonden uit het verleden. Conlon wordt al ruim dertig jaar in de gaten gehouden door een vasthoudende rechercheur (D'Onofrio). De laatste jaren zoekt Jimmy voornamelijk zijn heil in een whiskyglas. Maar als zijn zoon Mike (Kinnaman) het doelwit wordt, moet Jimmy een keuze maken tussen de maffiafamilie waar hij ooit voor koos, en zijn echte familie, waar hij al heel lang geen contact meer mee heeft. Mike slaat op de vlucht en Jimmy moet voorkomen dat zijn zoon niet het hetzelfde lot ondergaat als hij, namelijk eindigend aan de verkeerde kant van een vuurwapen. Jimmy heeft slechts één nacht om erachter te komen aan welke wereld hij trouw is, en om alles weer recht te zetten.

Regie: Jaume Collet-Serra
Cast: Liam Neeson, Joel Kinnaman, Ed Harris
Genre: actie, politie, drama

Deze film heeft een score van 7,1 op IMDb

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook