5 redenen om 'The Imitation Game' te bekijken op Proximus TV

5 redenen om 'The Imitation Game' te bekijken op Proximus TV

De Tweede Wereldoorlog is in volle gang. In Londen proberen ze de Enigmacode te kraken, die de Duitsers gebruiken om te communiceren. Dat gaat allesbehalve makkelijk, en dus schiet de Britse wiskundige Alan Turing te hulp. Turings sociale vaardigheden laten te wensen over en hij worstelt met zijn homoseksualiteit, maar hij blijkt een geniaal wetenschapper die zijn plaats in de geschiedenis met recht opeist. Wij leggen je haarfijn uit waarom je deze ijzersterke film, die een Oscar won voor beste bewerkte script, moet bekijken!

The Imitation Game is beschikbaar op Proximus TV. Druk op de On Demand-knop van je afstandsbediening.

Acteurs

Acteurs

De hoofdrol is Benedict Cumberbatch op het lijf geschreven. De Brit bewees in de misdaadserie Sherlock al dat hij als geen ander in de huid kan kruipen van een geniaal, maar lichtjes sociaal gestoord buitenbeentje, en dat doet hij weer schitterend. Maar ook Keira Knightley, die het enige vrouwelijke lid van het onderzoeksteam speelt, Charles Dance en Matthew Goode, die schittert als MI6-baas, verdienen alle lof voor hun uitmuntende acteerprestaties.

Onderkoelde humor

Onderkoelde humor

Ondanks het feit dat het hier om een biografisch drama gaat dat zich afspeelt in oorlogstijd, is er plaats voor subtiele Britse humor. De arrogante manier waarop Turing zijn medewerkers op hun plaats zet en het vervolgens op stuntelige wijze weer goed wil maken, is goed voor een paar hilarische momenten.

Muziek

Muziek

De film heeft ongetwijfeld één van de mooiste en best passende soundtracks van de afgelopen tijd. Dat hoeft niet te verwonderen als je weet dat Alexandre Desplat ervoor verantwoordelijk was, en dat hij ook tekende voor de muziek van 'The King’s Speech'.

Geslaagde boekverfilming

Geslaagde boekverfilming

Dankzij ‘The Imitation Game’ raakt Alan Turing eindelijk bekend bij het grote publiek. De film is een passend eerbetoon aan de man wiens werk een niet te onderschatten invloed had op de ontwikkeling van de computer. Het is een geslaagde verfilming van het boek ‘Alan Turing: The Enigma’ van Andrew Hodges.

Spanning verslapt niet

Spanning verslapt niet

In 'The Imitation Game' worden worden drie tijdsgewrichten uit het leven van Turing belicht, waarbij regisseur Morten Tyldum ook gebruik maakt van flashbacks. Het verhaal van zijn spionage-activiteiten wisselt af met fragmenten uit zijn schoolperiode en de tijd na de oorlog. Het onderwerp van de film lijkt misschien droog, maar toch is men er in geslaagd een ijzersterke prent af te leveren die van begin tot eind spannend blijft.

The Imitation Game is beschikbaar op Proximus TV. Druk op de On Demand-knop van je afstandsbediening.
 

Dit artikel maakt mij
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Lees ook